8 Kasım 2019 Cuma

Transfer edildiğinde yaşadığımız heyecan ve beklentimiz aklımda


Takımda iyi olmayan isimlerden biri de Seri. Diğer kiralık isimlere bakınca şu ana kadar "hayal kırıklığı" olduğunu da söyleyebiliriz. Yine de bu durum kendisinden vazgeçileceğini gerektirmiyor. Transfer edildiğinde yaşadığımız heyecan ve beklentimiz aklımda. Ben hala sorunu taktik / teknik tarafta arıyorum, futbolcu bazında değil.

Yaz döneminde mutlaka bir plan vardır. Ağustos ayına geldiğimizde ise iş biraz daha doğaçlama ve fırsat değerlendirmeye döndü. Seri'yi ilk etapta 6 numara gibi düşündük, orada pas temelli bir futbolcu istenildi. Seri de o dönemde iyi görüntü veremeyince iş Nzonzi'ye dönerek, Seri'yi 8'e çektik. Son gün tempo sorunu görüldüğünde Lemina geldi. Elde de Belhanda var.

Seri'yi Rizespor maçında beğendim. 6 numarada oynadı ve önünde Ömer Bayram / Lemina gibi 2 tempolu isim olunca da takımın beyni oldu. Pas merkeziydi, oyunu da iyi yönlendirdi. Nzonzi'yi 6, Seri'yi de 8 yazınca tempo sorunu yaşanıyor. Seri çok hızlı ya da defansif özelliği ön planda bir isim değil. Tempo problem olduğunda da Lemina olmazsa olmaz işte.

Nzonzi'yi 6'dan çekmek güç, önemli bir istikrar. Seri'yi 8 gibi kullanmak gerekir diyeceğim ama orta sahadaki tempo problem olabiliyor. O vakit de Lemina, Ömer Bayram ve Belhanda gibi isimler 8 numara için daha iyi alternatif. Seri'yi pas özelliğiyle ön plana çıkarmak lazım, bunun yolu da Nzonzi'yi belki de stopere çekmek. Diğer türlü Seri'yi kullanmak güç.

Yaz dönemi bu yorumu okumuştum. Seri'yi 6 numara gibi kullanmaya devam edip, önüne tempolu bir isim alma gerekliliğini. Lemina gibi 2 isim diye düşünün. Orta sahada tabela sorunu da var. Kanatlar durdu, bek katkısı yok derken skor işi merkeze bakmak zorunda. Orta sahada o tabelayı yapacak bir isim de yok. Ömer Bayram'ın asist katkılarıyla ayakta kalan bir hücum izliyoruz.

12 yorum:

  1. Seri-Lemina-Ömer Bayram diye düşünüyorum birkaç haftadır ben de, ama Nzonzi'yi kulübeye çekmek de bilemedim... Luyindama-Nzonzi nasıl olurdu acaba bu orta sahayı oynatabilmek için. Stoperde hızı düşürecek gibi görünse de Marcao'da müthiş hızlı bir adam değil. En azından orta saha belki bir şeye benzer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi'yi kulübeye değil de stopere çekmek gibi düşünüyorum. 3lü savunma için ideal durabilir.

      Sil
  2. fb taraftarı 1-2 kişi takip ediyorum. seri gelince üzüntüden ağlayacaklardı. bu adam ligin çok üstünde diyorlardı. ama hale bak.

    ha ben seri'nin kötü futbolcu olduğunu düşünmüyorum. kadromuz zaten kötü değil. millet kimlerle oynuyor. bizde taktik yok sistem yok. idmanlar kalitesiz belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri mühim isim, transfer edildiğinde heyecandan deli olmuştum. Kazanılabilir bu adam, kolayca silinemez.

      Sil
  3. Ayakları iyi diyorlar ama bir türlü o kadar begenemedim ben bu adamı. Bana yanında teknik bir oyuncuyla birlikte box to box oynasa orta sahada daha iyi oynar gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayakları iyi ama kullanamıyoruz, sorun orada.

      Sil
  4. Bence Beşiktaş maçına kadar problemin birinci sebebi teknik/taktik di 2. Ve üçüncü seçenekleri çalışmama ve oyuncu tercihleri diye sıralayabiliriz. Şimdi gelinen noktada ise, bu ise yaramaz pas futbolu ve diziliş israrinin getirdiği Madrid hezimeti ile futbolcularda artık bosvermislik, umursamazlık noktasına getirdi. Artık ilk sorun tüm takımı mental ve fiziksel olarak tekrar toparlamakta ve sezon bitmiş kafasında olanları ve duzelmeyecekleri kesip atmaktan geçiyor. Ondan sonra tekrar teknik taktik konusulabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gazişehir maçında neşter geldi, formasyonla da birlikte. Görüntüye göre konuşuruz.

      Sil
  5. Nzonzi Lemina kalabilir Seri gider Donk da gidiyor zaten. Seneye 14 ten 12 ye iner zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gidecek isim var da sezon sonu adına erken.

      Sil
  6. Takımın oyun planı yok bu kabul ama Seri'nin rezalet performansıyla bunun alakası yok bence.2 metre önüne pas atamıyor bu adam. Doğru oyun olsa dahi ben ümidimi kesmek üzereyim Seri'den

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'yi 6 gibi kullanabileceğimizi düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir