21 Kasım 2019 Perşembe

Transfer süreci de böyle değil miydi?


Bu bilinmezlik devam ettiği sürece Falcao konusu konuşulmaya devam edecek. Görünen o ki, sahaya çıkıp, gollerini atana kadar da bu gündemi kapatmayacağız. Hala bilinmezlik var. Sakatlığıyla alakalı kulüpten gerçek anlamda bir açıklama göremedik. Türkiye'ye geliyor, sonra İspanya'ya dönüyor, ne zaman sahalara döner ya da bu sorun neden kaynaklandı kimse bilmiyor. Bilmediği için de "farklı senaryolar" üretilebiliyor. Senaryo üretene de neden diyemem, şu ortamda yapabileceği bir şey yok. Kimse çıkıp yalanlamıyor da.

Transfer süreci de böyle değil miydi. Aylarca uğraştık ve büyük bir bilinmezlik içinde. Yöneticiler gitti fotoğraf paylaştı, Monaco açıklamalar yaptı, gelenler / gidenler derken son güne kadar bekledik. Yönetimin açıklamaları tutarsızdı ve konuyu menajeri kaynaklı takip edebiliyorduk. Şu an sakatlık sürecinde de aynı konu var. Ahmet Bulut gerekli açıklamayı yapıyor, oysa yönetimin ya da idarecilerin söylemesi gereken şeyler.

2-3 hafta içerisinde sahada olacağını ve günde 6-7 saat idman yaptığını söylemiş. Ligin ilk yarısı adına umudum yok, 2. yarıda dönsün ve şampiyonluk yarışı içinde olsun noktasındayım. Başakşehir - Club Brugge - Trabzonspor maçlarında oynamayan futbolcu da ligin ilk yarısında oynamasın zaten. Kalan maçlar bir şekilde idare edilir ama kritik eşik bu maçlardı. Falcao'yu da en önemli süreçte kullanamadık maalesef.

Umudu kesmiş değilim, o ayrı konu. Büyük bir transfer ve hala beklenti sahibiyim. Yeter ki hazır olsun, katkı vermemesi imkansız. Buraya da sakat gelmediğine eminim. Son 2-3 sezonda Monaco performansını izledik, en istikrarlı isimlerden biriydi. Bu yaz dönemi transfer kaynaklı iyi çalışmamış ve hazır olmadan, o anın ateşiyle oynamaya başlamış olabilir. Bu da sakatlığı tetikler. Olan oldu, yapacak bir şey yok.

Transferi sürecinde de konuştuk. Yüzde 100 para için geldiğine de inanmıyorum. Burada elbette yüksek bir rakam kazanıyor ama 1 sene daha Monaco'da kalsa daha fazlasını zaten kazanıyordu. ABD ve Çin teklifleri de masadaydı, gitmedi. Futbola odaklı, hala Milli Takım hedefleri var ve Şampiyonlar Ligi'nde yer almak istiyor. Şampiyon bir karakter, haliyle de kendini salacağına ve çok düşeceğine ihtimal dahi vermiyorum. 

Transfer sürecini hep birlikte izledik. Gelmek için ne gibi fedakarlıklar yaptı, karşılanışı, buraya duyduğu sevgi ve kısa zamanda oluşan aidiyeti. Bir anda da ortamdan soğuyacak değil. Mutlaka o da üzgün, bir an önce sahada olmak ve farkını ortaya koymak istiyor. Tek bir isteğim var, şu bilgilendirme süreci daha sağlıklı ilerlesin.

8 yorum:

  1. bence ligin ikinci yarısında da çok gerek yok. falcao olmasada bu takım yine şampiyon olur, hiç şüphem yok. şampiyonlar ligi için faydası dokunur dedik ama olmadı, elendik zaten. aslında 1 maç için gerek var diyebilirim :) o da kadıköy'de bize bi galibiyet getirsin diyeceğim ama orada büyü olduğuna inananlardan olduğum için o da pek mümkün değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek var, Falcao'n varsa oynasın, onunla yürüyelim. Bu sezon lig, geçen sezonlara oranla daha zor.

      Sil
  2. Şampiyonlar Ligi için bize geldiyse ve S. ligi maçı oynamadan 3 seneyi geçirirse ironik olur bayağı. Bu sene gitti, seneye katılacağımiz çok şüpheli, 3. Senesinde de ne halde olacak ve biz ne halde olacağız kestirmek zor. Ayrıca günde 6-7 saat antrenman steroid kullanmadan yapmasi imkansız herhangi bir sporcu/atletin, profesyonelliginden şüphem yok ama o biraz PR abartisi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 seneyi geçirmez de bu sezonu kaybetti Şampiyonlar Ligi'nde.

      Sil
  3. İşler iyi gitse bu kadar konuşulmaz ama skorlar da kötü olunca herkesin aklına ilk Falcao geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler iyi gitse de konuşulur aslında, sonuçta beklenti vardı.

      Sil
  4. Luyindama konusunda hemen açıklama yapıldı.Aynı açıklama Falcao için de anında yapılsa kimse tepki göstermezdi.Ben hayatım boyunca böyle saçma sapan yönetilen bi sakatlık sürecine şahit olmadım, iddia ediyorum olacağımı da düşünmüyorum bundan sonra.Çıkıp tahmini 1 buçuk 2 ay sahalardan uzak kalacak desen ne olacak sanki böyle yapmak daha iyi mi oldu? Falcao'ya şu an 5 para etmez topçu gözüyle bakan dangalakların boş boş konuşmasına sebebiyet verildi durduk yere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki türlü skandallar döndü Falcao işinde, korkuyorlar açıklamaya.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir