12 Kasım 2019 Salı

Yapacak bir şey yok, Ocak ayında bu ayrılık gerçekleşecek


Belhanda'yla alakalı klasikleşmiş transfer haberleri çıkmaya başladı. Geçen sezonun Ocak ayında da ciddi teklifler almıştı, yaz günlerinde de. Fatih Hoca için önemli bir futbolcu, bu yüzden de kendisinden vazgeçmek istemedi. Bu sezona da onunla başladı, sakatlığına rağmen ısrar etti. Takımın kötü gidişatı da Belhanda'yı günah keçisi yaptı ve bağlar koptu.

Belhanda'nın "sakatlık" bahanesiyle asla kaçtığını görmemiştim, ta ki Gaziantep FK maçına kadar. Topuğuyla alakalı bir sakatlığı bahane etti ve İstanbul'a döndü. Kırık çeneyle dahi sahadaydı bu adam. Bağ koptu, oynamak istememesini doğal görüyorum. Yapacak bir şey yok, Ocak ayında bu ayrılık gerçekleşecek.

Gerçekler de var tabii. Transfer yapabilmek için "gelir" gerekiyor, şu aşamada da Belhanda'nın ayrılığı doğal. Orta sahada rotasyonu bir şekilde oturttuk ki Belhanda'nın ayrılığı doğal geliyor. 8 - 10 milyon avro arasındaki bir bonservis bedeliyle de bu ayrılık yaşanabilir. Suudi Arabistan piyasasını bu sefer değerlendiririz.

Ocak ayında değişim gerçekleşecek. Gerekliliği tartışılır, hala mı transfer denilebilir ama bu olacak. Luyindama / Marcao gibi de daha çok geleceğe dönük hareket edilecektir. Sol bek olmazsa olmaz mesela, Alex Telles hamlesi gibi potansiyel bir isim bekliyorum. Stoper adına da yerli kalitesi yükselebilir ya da daha garanti bir isim gelebilir. Bambaşka sürprizler de görebiliriz.

Önümüzdeki günler adına herhangi bir kurguda Belhanda'yı düşünemiyorum. Ayrılığı kesin gibi görmek gerekir. Fatih Hoca da ilk etapta ısrar etse de şu sıralar kabullendi ve kenara aldı. Feghouli yükseliyor mesela, merkeze onu çekti. Sürpriz isimler de var, belki Seri'yi de kazanmak adına bir hamle daha yapacak.

10 yorum:

  1. elden çıkarmaya çalıştığımız aşikar iken öyle 8-10 gibi teklifler gelmez artık. 5-6 olursa öpüp başımıza koyalım. yoksa diagne'de olduğu gibi son güne kadar alıcısı yok mu diye bekleriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir bence. Belhanda'nın piyasası her daim var çünkü.

      Sil
  2. Oyuncunun değeri varken satmadık şimdi de aynı Diagne gibi göndermeye çalışıp zararına satarız. Transfer dönemi gelince taraftarlarımız(!) Instagram'da adama git diye küfür etmeye başlarlar zaten. Değerini iyice düşürürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük değişim olacağına inanmıyorum, belli bir piyasası var bence.

      Sil
  3. umarım 10 civarı bir rakama satılır.
    eğer bundan sonra 3-5-2 sisteminde ısrarcı olacaksak eksiğimiz gerçek anlamda güvenilir ve 1. sınıf bir sol bek. Emre taşdemir iyi bir yedek ve rotasyon oyuncu olabilir ama sakatlık geçmişi ve maç eksiği göz önünde bulundurulduğunda direk 11'de güvenle yazamıyorum. ama iyi bir yedek olur. Belanda'dan gelenle genç kaliteli bir sol bek alabilirsek fark yaratır.
    bu durumda Henry'ye gitmenin manası yok.
    Bir de imkanımız varsa bence stoper almalıyız. 3 stoperli sistemde yeterince stoperimiz yok. Sweeper oynayacak oyuncunun daha klas biri olması gerekir. hoca aslında Nzonzi'yi orda denese de bir görsek belki olur. Donk'a bu uzaklığın sebebini de merak ediyorum. Neden acaba hiç düşünülmüyor. Donk bence önemli joker, ha alması gereken maaşın 3 katını alıyor ayrı konu ama seneye misal yıllık 500-600 bin €'ya ok derse her türlü kadromda tutarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 - 10 arası bir rakam bekliyorum, o piyasası var çünkü. O parayla da önce sol bek, sonra diğer hamleler.

      Sil
  4. Bence de artık devre arasına kadar oynamaması lazım. Üstelik Ömer Bayram gerçeği varken. Feghouli de 10 numarada serbest pozisyonda daha iyi oluyor zaten. Dolayısıyla artık Belhanda'nın oynamasını gerektirecek bir durum göremiyorum. O yokken maç kazanamıyoruz olayı da tarih oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha rotasyonu iyi bence, şu tabloda da Belhanda taca çıkacak gibi.

      Sil
  5. Bu şartlarda nasıl satacağız hiç bilmiyorum.Hadi oynatmamak için ortaya sakatlık haberi atsak isteyen kulüpler çekimser davranacak. Kadroya alıp oynatmasak bu sefer de isteyen kulüpler bunlar zaten satmak istiyor düşüncesiyle 8 verecekleri yerde 5 teklif edecekler ve bizde el mahkum kabul etmek zorunda kalacağız.Keşke sezon başı satılsaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılır satılmasına da kulüp başkanı piyasayı öyle aşağı çekiyor ki iş zorlaştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir