19 Aralık 2019 Perşembe

Bireysel kalite ve tempo


Ankaragücü karşısında alınan beraberliğin ardından tükenen umutlarım, rakiplerin puan kaybetmesi ve Tuzlaspor maçında yaşananların ardından yeniden yeşerdi. Önce son 2 hafta, sonra transfer. Göztepe deplasmanı da şampiyonluk yolundaki kırılma noktamız olmalı. Saha içi anlamında da kafalardaki kurgu hemen hemen oluştu gibi.

Öncelikli oluşan olgu "bireysel kalite". Feghouli / Falcao uyumu oldukça umut vericiydi. Feghouli'nin geçen sezonun 2. yarısında neler yaptığını biliyoruz. Neredeyse tek başına sahne aldı ve takımını taşıdı. Şu an Falcao da yükseliyor ve iyi uyum yakalamaları olası görünüyor. Bu kalitede en kötü günde dahi Galatasaray'ı ayakta tutabilir.

Diğeri de "tempo". Galatasaray'ın hantallığı ve yavaş hareket etmesi büyük problem. Bu hareketsizlik içinde de koşabilen herhangi bir futbolcu dahi fark yaratabilecek durumdaydı. Tuzlaspor karşısında Belhanda / Taylan Antalyalı birlikteliği o tempoyu sağladı. Bu isimlere bir de Lemina'yı eklememiz halinde orta sahanın temposu yükselecek.

Belhanda, Taylan Antalyalı, Feghouli ve Falcao dörtlüsünün hücumdaki varlığı da mühim. Kendi aralarında organizasyon oluşturabilecek, kaliteleriyle sizi taşıyacak isimler. Taylan Antalyalı'nın rakip ceza sahası içine koşuları, Belhanda'nın üzerindeki sorumluluğun bölünmesi gibi doğru işler var. Bu da son 2 hafta adına umut verici. Geç de olsa doğru kurguyu yakaladık gibi.

Taylan Antalyalı'yı boşuna beklemedik. Oyuna dahil olduğu an x faktör gibi etki etti. Ankaragücü karşısında da böyleydi. Takımı öne taşımış ve gol arayışında önemli parça olmuştu. Böyle kaliteli isimlerin arasında ise etkisi daha da arttı. Maç eksiği var, fizik sorunu yaşıyor ama temposu yerinde. Koşu özelliği de bizde olmayan bir şeydi.

8 yorum:

  1. Hatlar arası pozisyon almada da çok iyi Taylan,çok hareketli olduğu için sürekli pas opsiyonu yaratıyor,özellikle geçişlerde iyi rol oynuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Takımı hücuma taşıyan, rakip ceza sahasında resmen fink atan bir isim.

      Sil
  2. bu adam geçen sezon 30 maç üstü oynadı. takımıyla hazırlık kampı da geçirdi. adamın maç eksiğini ve fiziksel zayıflığını 20 maç hiç oynatmayarak biz oluşturduk resmen:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da hocanın hatası işte. Ön yargıyla mı yaklaştı bilmiyorum artık.

      Sil
  3. Futbol Arena'nın haberine göre Al Ittihad Belhanda için görüşmelere başlamış. Hoca bugüne kadar çok tuttu ama bence yine de göndermemiz lazım. Hem FFP'den ötürü hem de istikrarsız bir topçu olması en büyük etkenler.

    YanıtlaSil
  4. Taylan için ısrar edilmesi gerektiğini boşuna söylemiyorduk.Hoca geç de olsa inadından vazgeçti gibi. Göztepe maçında Ömer'in yedeğe çekilip orda asıl mevkisi orta saha olan Taylan'ın oynaması gerekiyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir