4 Aralık 2019 Çarşamba

Cengiz Ünder'in FM 20'de Galatasaray'daki Türk Messi'si performansı


FM 20'yle alakalı kariyer hikayesi değil de, bu tarz futbolcu paylaşımları yapmak istiyorum. Twitter'da da bahsetmiştim, burada da detaylandırayım. Kariyerle alakalı da çok sorular soruluyor. 3. sezonun yarısına geldim ve çok fazla değişim oldu. Gençleri alıyorum, sonra satılıyorlar, yerlerine başkaları geliyor derken futbolcu sirkülasyonu çok fazla. Haliyle de paylaşmanın pek bir anlamı kalmıyor.

Cengiz Ünder'i konuşmam lazım. Türk Messi'si gibi çünkü. FM serilerinde nice Galatasaray kariyerleri yaptım ve çok önemli performanslar aldım. Kanat oyuncusu performanslarına bakarsak, geçen sezon Garry Rodrigues'i hatırlıyorum mesela. Bir sezonda 30 civarı gol attığını biliyorum. Onca talip arasında da satmayayım, istikrar olsun demiştim. Ertesi sezon 3 golde kalmıştı ve Ocak ayında daha düşük bir paraya satmıştım.

Cengiz Ünder ise farklı. Geçen FM serilerinde de takımıma katmıştım ama böyle bir performans hiç almadım. Hatta tüm FM hayatımda (Galatasaray kariyerlerimi düşününce) böyle bir kanat performansı görmedim. Daha henüz sezonun yarısındayız ama ligde 20 maçta 14 gol 17 asist, Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta 3 gol 6 asisti var. Takım içinde gerçek anlamda Messi gibi hareket ediyor.

Tek başına takıma dönüştü. Maçları kazanıyor, seni sürüklüyor, atıyor, attırıyor. Golleri de sansasyon niteliğinde, çok kaliteli. Barcelona'da Messi'den alırsınız böyle bir katkı, ben de Cengiz Ünder'den alıyorum işte. 4-2-3-1'in sağ kanat forvet rolünde müthiş bir katkısı oldu. Daha uzun süre yar etmeyeceklerdir tabii, bu performansa mutlaka çökecekler. Galatasaray kariyerlerinin de böyle bir sorunu var işte.

Önemli bir bonservis bedeline aldım. Taksitler toplamı 40 küsür milyon avro'lara geliyor. Futbolcu al / sat olayında ciddi bonservis gelirleri elde ettim. Bazen de bu tarz büyük yatırımlar yapabiliyorum. Kaliteli Türk futbolcuları seviyorum, özellikle de genç ise. Cengiz Ünder de onlardan biri oldu. Diğer hedefim Türk Duvar'ınn, yani Merih Demiral / Çağlar Söyüncü ikilisini denemek olacak.

7 yorum:

  1. 6 milyon da maaş bağlamışsın. maaş bütçesinden çökme sonra:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyundaki en iyi yanım ekonomi yönetimi olabilir :)

      Sil
  2. Gücü çok düşük ama diğer özellikleri ile çok rahat iş yapacak oyuncu Galatasaray'da... Güç de Türk futncularin genelinde çok düşük yapılıyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Real Madrid ya da City'den biri alacak :(

      Sil
  3. size bir transfer listesi vereyim:
    1-matheus donelli(corinthians)kaleci
    2-henri(palmerias)stoper
    3-patryck(sao-paolo)bek
    4-diego rosa(gremio)playmaker
    5-gabriel veron(palmerias) ofansif ortasa-forvet sag-sol-orta,kendisine kefilim barcelonanın messinin yerine alacağı adam,fifa u-17 world cup mvp si,babası juan sebastian veron,annesi gabriel batistutanın kızkardesi priscilla,arjantinli olmasına rağmen geçen yıl 25 milyon dolar karşılığında ömür boyu brezilya mill takımında oynaması şartıyla brezilya vatandaşı oldu,futbol otoriteleri ancak messinin kızkardeşini ronaldoya istersek bu yetenekte birşeye 18 yıl sonra kavuşuruz diyor :)
    6-kaio jorge(santos)santrafor lakabı "el duos generatios forza segmentos luos nazarios" yani ikinci nesil üçüncü segment ronaldinho(küçük ronaldo)
    7-telles magno(vasco) lakabı les condacticos lupos galaktikos,galaksinin atom parçalayan tırtılı..
    burak abi sana saglam liste verdim alabiliyorsan real madridin b takımından zidanın oglunu da alabilirsen..

    YanıtlaSil
  4. bu arada bunu yayınlamasanda olur,kaleci matheus donelli claudio taffarellin yeğeni,dayısı oluyor bizim taffarel,annesi alman,winfried schafer in kızı..muslera taffarel ile antreman yapınca ne etki yaptığını gördük alanya maçında..bu çocuk 3yaşındayken evinin bahcesinde taffarelle oynuyordu :)
    yalnız bunlar gelecek yılki fm de patlama yapacaktır,bu seneki fm gecen yılın verilerine göre olduğu için 8-8,5 arası rating yaparlar.gelecek seneki fm de 9,0 civarı ganyan verirler

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir