22 Aralık 2019 Pazar

Ömer Bayram'da da düşüş başladı ki çok doğal


Ömer Bayram'da da düşüş başladı ki çok doğal. Üst üste biniyor çünkü, sürekli sahada ve takımın en fazla efor sarf eden futbolcusu. Bir orta sahada, bir sol açıkta, arada da sol bekte. Onda da belli bir kapasite var ve üzeri olmayacak. Zaten maksimumu zorlamış durumda. Elinden gelenin en iyisini yaptığı için futbolcu özelinden eleştiri getirmem, aksine teşekkür ederim.

Bir anlamda takımın aynası aslında. Ömer Bayram'ın bu kadar ön plana çıktığı ve olmazsa olmaz kabul edildiği bir yapının sağlığı tartışılmaz bile. Bu bir Ömer Bayram eleştirisi değil, takımın durumu. Hücum organizasyonu olmadığı ve tempodan bir haber olduğumuz için biraz olsun hareketlilik gösteren herkes ön plana çıkıyor.

Ömer Bayram da hareketliliği, topu öne taşıması ve mücadelesiyle öne çıktı. Ne zaman ki eli yüzü düzgün bir oyun oynamaya çalışır, 2 pas yapmaya kalkar, biraz daha organizasyon ararsanız Ömer Bayram sırıtır. Şampiyonlar Ligi seviyesinde zaten kayboldu, ligde de biraz olsun pas yapmaya, hücumu kaliteli isimlerle tutmaya çalıştığımızda Ömer Bayram düştü.

Göztepe maçı onun performansını iyi özetledi. İlk yarıda çok kötü bir Ömer Bayram performansı vardı. Takım biraz olsun bir şeyler yapmaya çalıştı, biraz daha organizasyon aradı derken Ömer Bayram hücum tarafında çok sırıttı. 3 tane bomboş anda atamadığı pas var. Hızlı çıkmış ve büyük kontra imkanlarıydı. O anlarda hücum fakiri işte, hücum zekası düşük kaldı.

2. yarıda ise tamamen kaosa döndük. Organizasyondan uzak, biraz daha Allah'a emanet tarzda bir hücum. Ömer Bayram da o dakika takımın en iyisi, çünkü sizi öne taşıyabilen, rakip yarı sahasında faul alabilen, çalım atan tek futbolcu. Takımın ise oynamaya çalıştığı bir futbol yok. Haliyle de vazgeçemezsin, yoksa kaleye dahi gidemeyeceksin.

2 yorum:

  1. Ortada oynayınca daha iyi iş yapıyor sol kanatta olmuyor ne bekte ne açıkta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada daha özgür çünkü, belli bir yerde sınırlı değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir