5 Aralık 2019 Perşembe

Şimdi bu maçın faturalarından biri Taylan Antalyalı'ya mı kesiliyor?


Merakla beklediğim ve mutlulukla konuşmak istediğim konulardan biri de Taylan Antalyalı'ydı. Transferini çok istediğim ve son gün geldiğinde mutlu olduğum bir futbolcu. Erzurumspor'da oyununu ve tarzını beğeniyordum. Yaşı da 24 ve gelecek adına iyi bir yerli. Bugün de beklentimi yitirmiş değilim.

Sezon içinde pek değil, hiç şans bulamadı. Hoca bir türlü dönmedi ona ki bu durumu eleştirdim. Sezon başı kampı dediler, siz idmanları izliyormusunuz ki gibi yorumlar da geldi. Futbolcuyu biliyorum diyeyim, neler yapabileceğinin farkındayım. Tuzlaspor karşısında ilk kez şans bulduğunda da futbolcuyu yerden yere vurmam.

Saha içinde kimsenin birbirinden haberi yok çünkü. Orta sahaya bakıyorsun, 6'ya çakılmış bir Seri ve oyun kurmaya çalışan Selçuk İnan. O da ayrı azap zaten, top sürerken kendi kendini sakatladı. Tek hareketli isim Taylan Antalyalı olsa da topla bir türlü doğru yerde buluşamadı. İlk yarıya bakın, tüm hücumların içinde ve rakip ceza sahası içinde birçok kez topla buluştu.

O koşuları yapıyor çünkü. Bugün Galatasaray orta sahasının en büyük eksiklerinden biri. Rakip ceza sahası etrafında iyi bitiricidir ve tabela yapar. Tuzlaspor maçının ilk yarısında bunu yapmak istese de yalnız kaldı. 2. yarıda ise tamamen kontrolü yitirdik, orta sahayı boşalttığımız ortamda da olmaması gereken bir yerde oynadı. Haliyle de katkıyı sıfırladı.

Şimdi bu maçın faturalarından biri Taylan Antalyalı'ya mı kesiliyor? Fatih Hoca, şans vermediği için haklı mı olacak? Saha içinde iyi oynayan bir tek Emin Bayram var. İlk yarıda da biraz Taylan Antalyalı'yı öne çıkarırım. Kaç maçtır oynamıyor ve Aralık ayı geldiğinde ilk kez şans bulmuş. Uyum, maç pratiği gibi noktaları da geçtim. Çaba gösteren futbolcuyu övecek durumdayız.

11 yorum:

  1. Taylan hareketli ve iyi niyetliydi. Fatura kesmek için takımın uyum içerisinde olması ve Taylan'in da o uyumu bozması lazımdı. Böyle bir şeye imkan yok zaten.

    YanıtlaSil
  2. Şu adam Sivas'ta olsa en az Mert Hakan kadar konuşulacaktı. Geçen sene de Erzurumspor'da da kendisini kanıtlamadı mı zaten? Net bir şekilde haksızlık yapılıyor, genç muamelesi görüyor 24 yaşındaki adam. Hocaya saygım sonsuz ama artık o korkusuz, oynamayanı kesen halinden eser yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden konuşulurdu. Şimdi Mert Hakan'ı alırken Taylan'ı oraya veririz :(

      Sil
    2. Mert Hakan günümüz futboluna çok uygun bir oyuncu ama kullanmayı bilmezsen katkı alma şansın yok. Hem de Taylan'dan bir yaş büyük. Gelip 11 oynamayacaksa sezon sonuna kadar kalsın, milli takıma faydası olur.

      Sil
  3. kesilebilir. taylan olmazsa başkasına kesilir. 2 senedir bir sürü adam geldi geçti 1 tane iyi maç oynamadık ama 1 kişiye asla kesilmez :)

    YanıtlaSil
  4. bu toz duman karmaşada sağlıklı karar vermek çok zor. Bu denli dağınık olmamızın sebebi nedir hakikaten kimse bilmiyor. Benim kanaatim Fatih Hoca'nın sezona yine çok kötü hazırlanması ve hiç konsantre olmadan sezona başlaması. berbat bir planlama, çok kötü bir hazırlık kampı, geç gelen transferler falan filan..
    Galatasaray'ın tazelenmek için yeni bir seçime ve yeni bir teknik ekibe ihtiyacı var. Daha çalışkan, daha istekli ve şikayet etmeyen bahane üretmeyen. Hedefleri, planları net çizilmiş, bir planlama dahilinde hareket eden insanlar olmalı.
    elimizde atalay, mustafa, ali yavuz, erencan, emin, gökhan, samet vb. bir sürü genç çocuk varken çözümü hala milyonlarca euro verip alacağımız transferlerde aramak bana salakça geliyor. üstelik paran yok, borç içindesin, FFP kısıtlaması altındasın, neden?
    bir tane türkiye ligi şampiyonluğu daha olmasa nolur? 2 senedir oluyoruz ne oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. terim e kötü hoca diyen herhalde akıl hastası falandır. ama sorun kötü hazırlanma, kötü planlama, kötü çalışma, kötü tercihler.

      peki niye? çünkü aklı sahada değil. etrafındakilerinin de gazıyla sürekli ona ayar vereyim buna laf sokayım, öbürüne mesaj vereyim. saha içini zerre kadar düşünmüyor o kadar belli ki bu.

      bir kez daha söylüyorum o yüzden. artık saha içiyle işi yok. olmamalı. ceo falan olmalı. istediği demeci vermeli. saha içine oyuna akıl yoran hoca gelmeli.

      Sil
    2. Sezona hazır değil, modern oyuna çok takık, kendi doğrularından uzak ve çabuk karar değiştiriyor. Bu lüksümüz yok işte.

      Sil
  5. Taylan bence o leş kadronun içinde Emin ile birlikte iyi işler yaptı ki zaten üçüncü bir isim sayamıyoruz.Hoca bu maçtan sonra bile ısrarla onu yedeğe oturtursa artık farklı düşünceler içine girerim ben

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir