2 Ocak 2020 Perşembe

Diego Godín & Galatasaray, bir hayalimiz var diyelim


Atletico Madrid'den Inter'e geçtiğinde beklentiler çok daha üst düzeydeydi. Çok önemli bir tecrübe ve 33 yaşında olsa da kalitesi üst düzeyde. "Elit stoper" tanımına uyduracağımız bir futbolcu. Inter'de bekleneni veremedi gibi görünüyor ki takımdan ayrılması bekleniyor. Bu haberi okuyunca da "bir hayalimiz var" başlıklı yazı ortaya çıkıyor.

Gençleşmek önemli olsa da bu tarz bir tecrübe hamlesine kim karşı gelebilir ki? Ujfalusi'den aldığımız 1 sezonluk katkı hala akıllarda. Semih Kaya'yı getirdiği seviyeden başlarız, liderliğinden çıkarız. Ujfalusi'den bu yana da "lider stoper" boşluğu dolmadı. Birçok futbolcu transfer edildi, önemli bonservisler ödendi ama o seviyeye ulaşamadık.

Godin de böyle bir futbolcu. Hatta seviye ve kalite noktasında Ujfalusi'nin de önünde. Beşiktaş'ın Pepe hamlesine benzer. Pepe'deki sorun mali kaynaklı olsa da sahada kaldığındaki etkisi büyüktü. Bugün de Porto'da devam ediyor. Godin'in yanında Marcao da büyür, Luyindama da, hatta Emin Bayram da.

6 ay içinde de transferlerini gerçekleştirirler. Godin'in en az 3 sezon daha net katkı vereceğini düşünüyorum. Takımın savunma kalitesi ve potansiyel diye düşündüğümüz stoperlerin gelişimi büyük olur. Godin'i de tartışmaya gerek yok. Pozisyon bilgisi, agresifliği, hava hakimiyeti, kesiciliği diye uzar liste. Eksiği diye sayabileceğiniz birçok özelliği oyun bilgisiyle çözüyor zaten.

Transferi zor tabii. Hala ciddi taliplerinin olacağını düşünüyorum. Yüksek yıllık ücret diyerek bir şekilde ikna edilse de, Inter'in bonservis beklentisi olur. 33 yaşında olsa da 6-7 milyon avro'ları kazanabilirler. Inter'de de 6.5 milyon avro'ya yakın bir rakam kazanıyor. Zor bir hamle yani. Yine de ihtimal varsa şartları zorlamayı isterim.

Muslera, Saracchi derken de Uruguay hattını kurmuş olurduk. Duran toplardan bulacağın gollere kadar etki edecek bir isim. 4-5 golü cebine koymuş oluyorsun. Bunun yanında mevcut stoperlerini yükseltiyorsun, orta sahan daha rahat hareket ediyor, Muslera'ya dahi nefes aldırırsın. Bir hayalimiz var diyelim.

2 yorum:

  1. Yaşı yüksek ama mevkisi tempo değil tecrübe gerektiren bir mevki en azından bizim şu anda ihtiyacimiz olan kısmı tempo... Marcao'yu da yükseltir gelirse eğer

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir