31 Ocak 2020 Cuma

En azından hücum tarafında elimiz güçlü


En azından hücum tarafında elimiz güçlü. Onyekuru hamlesini sabırsızlıkla bekliyorduk ve eksik parça gibi görüyorduk. Oyun tarzı "tam" oturmuştu çünkü, çektiğimiz an hücumda her şey eskisi gibi olmadı. Ligin 2. yarısındaki 4-2-3-1'e dönüş bizi toparladı. Emre Akbaba / Falcao uyumuyla birlikte hücum daha iyi. Bir de oraya Onyekuru'yu ekleyecektik. Şu sıtma hadisesi o kadar beklenilmiyordu ki. 

Ligin ilk yarısında zaten çok fazla maç oynamadı. Onyekuru için kamp dönemi ve hazırlık dönemi önemliydi. Ligde ve kupada 2'şer maç oynadık. Maç eksiği şimdiye çözülmüştü. Tedavi süreci uzun sürdü, vücut kendini geriye attı ve yeniden toparlanmasını bekleyeceğiz. Neyse ki sağlığı düzeldi, her şeyin başı bu. Onyekuru'yu da yavaş yavaş ayağa kaldıracağız.

Soru şu. Hepimiz "Ömer Bayram yerine" üzerinden düşünsek de Ömer Bayram'ın orada farklı meziyetleri var. Hücum repertuvarı zayıf olsa da ön alan baskısı, topu taşıması, savunma yardımı önemli. Ömer Bayram'ı oradan çektiğimiz an da azalacak şeyler var. Baskı ve savunma da en başta. Onyekuru oraya yerleşince ise hücumda çok daha bitirici ve gol bulacak bir takım oluşacak. Sol tarafta güzel bir çeşitlilik oluştu diyelim.


Bu geri dönüş de önemli. Ligin ilk yarısının nadir diyebileceğimiz iyi isimlerinden biriydi. Oynadığı birkaç maçta temposu ve kalitesiyle farkını ortaya koymuştu. Onun da sakatlığı çok şanssız. Olmadık bir pozisyonda müdahale yapayım derken aylarını kaybetti. Hırstır tabii bu, görmezden gelmiyor, mücadelesinden ödün vermiyor. Bunu da Galatasaray için yapıyor. Haliyle de kalmasından daha doğal bir şey yoktu.

Mart diyorlardı, Ocak sonunda dönmüş oldu. Bu da hırs ve mücadele göstergesi. Ayağım önemli değil, öncelik Galatasaray diyebilen bir isim. Andone'nin de uzun yıllar Galatasaray formasını giymesini çok isterdim. Daha iyi bir forvet bulmanız da zor. Hele ki Ocak ayında imkansız diyelim. Bu yüzden de Andone'nin geri dönüşünden dolayı mutluyum.

Falcao'yu yedekleyecek, yeri geldiğinde Emre Akbaba yerine 2. forvet olacak. Ya da kanatlarda dahi kullanabileceksiniz. Adem Büyük de böyle. Hücum alternatifleri de "joker" özelliği taşıyor ve birçok pozisyonda oynayabiliyorlar. Tüm taşlar oturdu hücumda, eksik yok. Darısı diğer pozisyonların da başına demek isterdim.

4 yorum:

  1. Şimdi Saracchi ve Falcao'nun son durumu ne ?

    YanıtlaSil
  2. falcao'ya sorsan ömer mi onyekuru mu oynasin ? ömer diye cevap verir. onyekuru gol atar ama asist özelliği sıfır ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Ömer der. Onyekuru, Garry gibi değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir