31 Ocak 2020 Cuma

En azından Semih Kaya gelir düşüncesi vardı


Ocak transferinin ilk gününden bu yana stoperi konuştuk. Sol bek ya da Onyekuru hamlesi kadar da olmazsa olmaz bir ihtiyaçtı. Bana sorarsanız yaz döneminde dahi gerekiyordu. O gün de Luyindama / Marcao ikilisinin ciddi bir alternatife ihtiyacı vardı. Sezona da kötü girmişlerdi ve o rekabetsizliğin de acı faturası yaşanmıştı. Bugün ise Luyindama'n yok ve rotasyonun aynı. Geçen sezon ki forvetsiz süreçten hiçbir farkı yok.

En azından Semih Kaya gelir düşüncesi herkeste vardı. Gelmeliydi de. İyi kötü bir alternatiftir ve takımda olmasının hiçbir zararı yoktu. Emin Bayram'ın önü tıkanıyor diyenlerin eleştirisine de katılmıyorum. Çocuğun yaşı henüz 16 ve hedef dahilinde ilerlediğini iddia ettiğin sezonun içindesin. Olası bir hata sonrasında şampiyonluktan olsan bu sosyal medya ve taraftar düşüncesi Emin Bayram'a neler yazar?

18 yaşındaki Ozan Kabak'a bile üst üste yaptırdığı penaltılar sonrası ne yorumlar yapıldı. Hadi o zaman sezon başıydı ve her şeyin telafisi vardı. O penaltılar seni şampiyonluktan etse eminim ki tepkilerin de boyutu artacak, belki Ozan Kabak'ı da yiyecektik. Taraftar vizyonumuz bu, yapacak bir şey yok. Ben de genç futbolcu oynasın ve onun üzerinde ısrar edelim istiyorum. Herkes de bunu düşünüyordur.

Bu gözler Cafercan Aksu'nun silinişini de izledi. Kurtarıcı diye sahaya atıldı ve kurtaramadı. Sonrasında bir daha Galatasaray formasını giyemedi. Zamanı var her şeyin. Emin Bayram henüz 16 yaşında, altını ısrarla çiziyorum. Sezon başında olsak ben de ısrar ederim, çünkü her şeyin telafisi var. Bugün farklı, kaos içindeyiz. Haliyle de genç futbolcuların silinip gitmesini istemem. Emin Bayram için asıl ışık yaz aylarında yanacak.

Stoper transferi yapmamak büyük bir yönetim fiyaskosu. Fatih Hoca isteğini ısrarlı şekilde dile getirdi ama Arda Turan transferinin öcünü mü almak istiyorlardı bilmem. Son ya da ondan önceki gün yoğun bir uğraş olduğunu sanmıyorum. Murillo olmamış olabilir, başka alternatiflerin de olabilir. Yönetim şampiyonluk istemiyor mu acaba? Ya da gider ayak Fatih Hoca'yı da mı yiyelim derdindeler.

Donk ve Ahmet Çalık'a uzun vadede güvenmiyorum. Şu an Marcao elindeki tek iyi stoper. En azından Semih Kaya gelseydi diyorum, sorunsuz ve tecrübeli bir alternatif. Marcao ve Donk aynı anda olmasa geçmiş olsun diyeceksin. Geçen sezon Luyindama / Marcao aynı anda Fenerbahçe deplasmanı olmadığında Donk / Semih Kaya vardı. Bugün günü dahi kurtarmamayı tercih ettin. Stoper almamak kabul edilemeyecek bir durum.

15 yorum:

  1. Bizim insanımız böyle ve nankör kesinlikle bir iki hatada Emin'i harcarlardı. Ki öyle de olacak eğer oynamaya başlarda çünkü çok kritik maçlara çıkacağız ve en küçük hatada kurban arayacak birileri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişte yaşadım bunu. Haliyle de bugün adımları daha doğru atmak gerekiyor.

      Sil
  2. Donk luyindama kadar iyi değil belki ama tecrübesi ve soğukkanlılıgi ile farklılık yaratıyor bence,yani zor duruma düştüğünü gormedim açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasim Donk gercekten kötü bir stoper, yillarin hocasi Riza Calimbay'in bile mecbur kalmadikca stoper oynatmam aciklamasi var Donk hakkinda, yaptigi kritik hatalar saymakla bitmez Riekerink zamaninda bizi mahvetmisti, cok hatali bir yorum olmus bu söyledigin.

      Sil
    2. Bence dogru yorum. Rikerink dønemini simdiyle mi kiyasliyorsun? Donk tecrubesi ve sogukanlilikla fark yaratiyor. Ve hizlandiginda da hizli bir isim. Bircok Mac sasirti beni. Hicte agir degil. Yillarin hocasi dedigin Riza Calimbay'da bu seneyi saymazsan hep asansør gibi orda burda gezdi. Yillardir hoca ama bir turlu Fatih Hoca, Senol Gunes seviyesine gelmedi. Onun lafini mi ciddiye aliyorsun? Semih Kaya ve Donk'u Ahmet ve Marcao'yu tercih ediyorum. Bizi bu sene hep Marcao yakti. Donk degil. Semih'in de gelmesi iyi oldu.

      Sil
    3. Donk gayet iyi iş görüyor, stoperde de bu böyle. Rıza Çalımbay yılların hocasıysa, Fatih Terim yüzyılların hocası olmalı. Donk'u kazandı ve 2.5 yılda istikrarı bir an olsun düşmedi.

      Sil
  3. Marcao ve Donk'a güvenerek devam edeceğiz artık. Ahmet de çok sırıtmıyor bu sene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konyaspor gibi rakibe karşı sırıtmaması doğal :(

      Sil
  4. geçen sene forvetsiz, önceki sene orta sahasız bu sene stopersiz şampiyonluk kovalıyoruz
    lakin forvet-ortasaha-defans derken sıra kaleye mi geldi yoksa.

    YanıtlaSil
  5. millet stopere jailson'u koyuyor, sol beksiz oynuyor. sivas 40 puan topluyor.

    ağlamayı bırakalım işimize bakalım artık. 18 takım arasında en kötü kadro bizde sanacaklar.. bitmiyor bahaneler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlamak değil, neden varlık içinde yokluk çekeceksin. Sol bek Dirar ülkedeki birçok sol bekten iyi. Daha iyisi olabilirdi, ben oradayım. Jailson stoper oynuyor ama Zanka'sı tutmadı, yeni bir isim de aldılar. Adil Rami'yi aldılar. Fenerbahçe üzerinden kendimi niye avutayım.

      Sil
    2. Yokluk yaşıyorlar gibi bir hava oluşturmak ilginç. Sivasspor örneği doğru, ama günün sonunda onlar nerede bitirecek göreceğiz.

      Sil
    3. ahmet çalık rami den çok daha iyi. sol bekte bizim beğenmediğimiz linnes de dirar dan iyi. sadık sezonu kapattı zanka da gitti.

      Sil
    4. Yazdığımı anlamamışsın, bambaşka bir şey anlatmıştım. O iyi bu iyi değil konu ki Adil Rami isim olarak farklı, Dirar da farklı. Sol bekte ben Linnes'i beğeniyorum, beğenmeyenleri tanımıyorum maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir