1 Şubat 2020 Cumartesi

SC nostalji #116; Steven Nzonzi


Galatasaray'ın en büyük hayal kırıklıkları arasında yer alacak. Transfer olacağını öğrendiğim zaman "Falcao'dan daha zor ve önemli" diyordum. Mevcut kalitesi ve istikrarı bu ligin üzerinde, kendi pozisyonu adına da en iyisi olmasını bekliyordum. Nzonzi, Seri ve Lemina gibi orta sahaları bir arada düşününce büyük şeyler hayal ediyorsunuz ama işler istediğiniz gibi ilerlemiyor. Tempo konusunda o kadar sınıfta kaldık ki, o ağır görüntünün mimarlarından biri de Nzonzi oldu.

Galatasaray kariyeri kötü de başlamamıştı. İstediğimiz sonuçları alamasak da Nzonzi'nin görüntüsü iyiydi. Ne zaman ki Fransa Milli Takım'ına çağrılmadı, düşüş başlamış oldu. Devamındaki Nzonzi'yi tanımak imkansız. Ligi ve Galatasaray'ı umursamıyor, küçük görüyor gibiydi. Mücadele etmedi, koşmadı, ufak da olsa sertlik göstermedi, herkesten bağımsız bir görüntü sergiler oldu. Deplasmanda oynanan Real Madrid maçı da işin patlaması oldu.

O gün tam anlamıyla takımı sabote ediyor gibiydi. Uzun zamanıdır şahit olduğum en karaktersiz performanslardan biri diyeyim. Kötü oynarsın, o kötü futbolun da takımı aşağı çeker ama en azından mücadele etmeye çalışırsın. Nzonzi ise mücadeleden zerre dahi göstermedi ve sadece takımı baltalamaya odaklandı. Devamında da takım arkadaşları ve teknik direktörüne saygısızlık yaptı. Kadro dışı kalmasından daha doğal bir şey yok. Kim olursanız olun.

Fatih Hoca'dan geç gelmiş ama yerinde bir karardı. O dakika reaksiyon lazım işte, yoksa tüm ipler elinizden kaçacaktı. Nzonzi'nin kadro dışı kalmasıyla da bu sağlanmış oldu. O dakikadan sonra geri dönmesi de imkansız bir hal almıştı. Saha içinde de sorun vardı. Ya Seri ya Nzonzi tercih edilecek, ikisi bir arada imkansız. Daha tempolu ve hareketli takım olmak istiyorsanız bu lüksten kurtulmanız gerekiyordu. Kalması yönündeki tercih de Seri oldu.

Nzonzi'nin Sevilla kariyeri oldukça üst düzeydi. Roma'da ise 1 yıl neredeyse her maçta oynamasına rağmen pek tutulmadı. Galatasaray'a bedelsiz kiralanıyorken bu işe uyanmamız gerekiyordu. Maalesef ben de etiketin ağırlığına kapıldım. Sezonun 2. yarısını Rennes'de kiralık olarak geçirecek. Bu ayrılığı maddi olarak çok fazla zarar yaşamadan gerçekleştirmek önemliydi. Herhangi bir tazminat ödenmedi.

3 yorum:

  1. Maaşından kurtulabildiysek bu bile önemli. İlk başlarda iyiydi ama hücumda katkısı sıfırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmesi gerekiyordu, geç de olsa başarıldı.

      Sil
  2. Gitmesi gerekenler duruyor gitmemesi gerekenler gönderiliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir