26 Ocak 2020 Pazar

Konyaspor 0-3 Galatasaray, olabilecek en doğru deplasman oyunlarından


Aykut Kocaman'ın klasik futbolu bu sefer Galatasaray'ın işine geldi. Ahmet Çalık / Donk hattında korksam da bu ikiliyi sürekli havadan zorlamaya çalışmak etki göstermedi. Bu ikilinin en iyi olduğu nokta hava savunması. Ayrıca Galatasaray'ın pas futbolu tercih edilmeye başlanan bazı futbolcular kaynaklı çok daha hızlı. Rakip kaleye daha çabuk inebiliyoruz ve baskımız var. Topu Galatasaray'a verip beklemek, rakipler adına iyi bir yöntem olmaktan çıkacak.

Saracchi ve Emre Akbaba'nın dahil olduğu hücum aksiyonu bir şekilde iş görüyor. Emre Akbaba 2. forvet gibi ve oldukça hareketli. Hem Falcao'yu tamamlıyor, hem de orta saha gibi. Hareketliliği ve topsuz koşularıyla alan açılınca da bunu kullanmak isteyecek futbolcuların eli rahatlıyor. Seri'yi bu anlamda ilk sıraya yazalım. Etrafında daha hareketli isimlerin varlığında pas oyunu oldukça kıymetli. Mariano dahi böyle bir düzende iş görebiliyor.

Saracchi oldukça hareketli ve amansızca hücumu düşünüyor. O hücumu böyle düşünürken de, Mariano sağ bekte onu tamamlayan isim. Mariano da oyun aklı ve pas özelliğiyle ön planda. Tempo beklenmesi halinde ise yetersiz kalıyordu. Solda Saracchi bu kadar hareketliyken, sağda Mariano onu iyi dengeledi. 3. goldeki asisti de zaten oyun aklı. Özellikle de bunu deplasmanda yapabilmesi çok daha önemli.

Saracchi'nin hareketliliği ve etkili hücumu direkt olarak etki ediyor. Rakip ceza sahası içine boş pası yok mesela, sürekli etkili. Falcao ve Emre Akbaba da rakip ceza sahası içinde topla buluştukça goller geliyor. Bunu arttırmaya devam ettikçe gol sayısı da yükselecektir. Ligin ilk yarısında bu tarz rakiplere karşı sorun yaşıyorduk. Ağır pas temposunda pozisyon dahi üretemiyorduk. Şimdi daha hızlıyız ve hem açık alan kullanılıyor, hem de ceza sahası içinde pozisyon üretiliyor. Onyekuru da dönünce gol sayısı yükselecek.

Aykut Kocaman'ın anti futbolu iyi sonuç vermemeye başladı. Topu rakibe vereyim, geride bekleyeyim ve bulabilirsem 1 gol atayım mantığı sarsılıyor. İyi bir savunma takımı algısı da bence yıkıldı. Uzun zamanda sadece 1 kez kazanabildiler. Galatasaray'a karşı da böyle oynarsanız ceza kesiliyor. Stoperlerin açık alanda sorun yaşayabileceği üzerine düşünülmemiş bile. İkili mücadelelerde de ayakta kalan bir Galatasaray izledik. Bunu da beklemiyorlardı.

15 yorum:

  1. Son 5 golumuz de asist golleri ve zaten ovuyoruz bir çoğunu ama mariano yu özlemişim ben,bjk nin nin adrianoyu kullandığı gibi kullanmak en doğrusu,fazla ileri çıkmayacak geride pozisyonunu alıp pas oyununa katkı verecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda Saracchi gibi bir isim olduğunda, sağda Mariano olur. Takım hareketlenince pas kanalı iş görüyor.

      Sil
  2. Her oyuncu çok iyi top oynadı ama adem e gerçekten helal olsun, burada millet Yusuf Erdoğan'ı isterken ben ademciydim çünkü buyuk takımda oynayacak özellikler var bu adamda ki zaten adem in en önemli özellikleri top tutma,saklama ve top kontrolu,yaşı 32 olmasına rağmen hırslı gelmiş oldukça aç,Gs nin son yıllarda fiyat performans olarak yaptığı en iyi transferlerden olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük / Yusuf Erdoğan birbirinin alternatifi değil yalnız :(

      Sil
    2. Yusuf Erdoğan daha çok istiyordu millet, adem i istemiyordu çoğu insan onu demek istedim

      Sil
  3. Sarrachi bøyle devam ederse 1,5 yil, Galatasaray tarihinin skora katkisi en yuksek sol bek oyuncusu olacak.

    Ben yine son oyuncu degisikligine takildim. Falcao ve Sarrachi sakatlandi tamam. Ama Linnes varken neden Sener? Ve 60-65'ten sonra Akbaba ve Bayram oyundan dusmeye baslamisti. Taylan, Sekdika yada Belhanda oyuna alinsa Mac 5-0 olabilirdi. Konyaspor cok acik veriyordu cunku hucum etmeye basladilar 70'ten sonra. Emin'in girmesi guzel. Ama yinede amac, øzelikle turkiye sinirlari icindeki butun maclarda hep daha fazla gol arayisi olmali Mac bitene kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. Ceza sahasında 2 net bitirici var, o da hiç boş pas atmıyor.

      Linnes'i almamasına ben de takıldım. Şener Özbayraklı sol bekte çok alakasız oldu.

      Sil
  4. falcao ciddi değildir umarım. yoksa ufak bi şeyde yine kolay dönemez sahalara

    YanıtlaSil
  5. Hiçbir şey uretemeyecegimiz tipik bir beraberlik maçı olarak görüyordum ama takımın dinamizmi ciddi oranda artmış. Bazı eksikler var ama ligi çok rahatlıkla götürebilecek bir kadroya da sahibiz. Bunu görmüş olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketlilik, alanların açılması, rakip ceza sahasında topla buluşan forvetler. Bunlar iyi işaretler.

      Sil
  6. 2 sene önce 2017-2018 sezonunda deplasman fobisi dediğimiz şeyi artık aştık sanki. O zamanlar deplasmanda en ufak bir varlık gösteremiyorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasman fobisi bence de yok. Sorun baskılı, güçlü oyunu istikrarlı şekilde yayamamak.

      Sil
  7. terim i ağır eleştirdim. ama şu an arda imzalasa tamam derim. kobe olayı çok sarsıcı. ölümlü dünya. kimseyi kırmaya gerek yok. ne hocamızı ne arda'yı. (arda'yı sevmesem de)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir