2 Ocak 2020 Perşembe

Lemina kalmak istese de şartlar o kadar zor ki


Galatasaray adına ligin ilk yarısının nadir iyi isimlerinden. Sahada olduğu her dakika elinden gelenin fazlasını yapmış bir futbolcu. Sorun da bu, sahada kalabilmesi. Sakatlık durumu büyük problem. Sorun olmadığı söylense de 3 maçta 1 maçı tamamlayamıyor ve en az 2 hafta olmuyor. Ocak ayından itibaren bu durumun aşılması şampiyonluğun en önemli noktalarından. Lemina'nın alternatifi yok. Melo'dan bu yana böyle bir futbolcu bulamamıştık.

"Galatasaray 2-3 yıl önce de beni istemişti. Birkaç nedenden dolayı bu gerçekleşmedi. Şimdi buradayım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Sezon sonuna kadar kulübün hedeflerine ulaşması için elimden geleni yapacağım. Sonrasına bakacağız."

Tudor dönemine gidiyoruz. Sıralamayı da verelim, Lemina - Imbula - Badou Ndiaye diye ilerliyordu. Lemina'yı alamadık o dönem. Kiralamak için uğraşılsa da Southampton'un 17.2 milyon avro'ya kadrosuna kattığı bir futbolcu olmuştu. Sonrasında Imbula zorlandı, son çare de Badou Ndiaye'ydi. Çok zararlı çıkmadık o işten, hatta mali anlamda kar var.

Lemina'yı sezon sonu da kadroda tutmak zor. Parlattık çünkü, yeniden ayağa kalktı. Yaşı da 26 ki piyasada çok ciddi talipleri olacaktır. Melo'yu tekrar tekrar kiralamamız gibi bir görüntü olmayacaktır diye düşünüyorum. Lemina istese de şartlar engel. Kalmasını herkes gibi ben de çok isterim. Aidiyeti çok yüksek.

"İtiraf etmek gerekirse taraftarları çok seven biri değilim. Beni seven taraftarlar için de her şeyi yaparım. Galatasaray taraftarlarına da kayıtsız kalmanız mümkün değil. Çılgın ve tutkulular. Onlar ve Galatasaray için her şeyi yaparım!"

Bu da enteresan mesela. Saha içinde çok ateşli bir futbolcu. Melo'da da vardı bu. Savunmada yaptığı iyi bir müdahalenin ardından tribünlere döner ve onları ateşlerdi. Lemina da böyle, savunma müdahalesinde dönüyor ve taraftarı ateşliyor. Aidiyet bu işte, Lemina gibi taraftarı çok sevmeyen bir futbolcu bile bağlanabiliyor.

"Galatasaray geleneksel olarak sezon başlarında zorluklar yaşamıştır. Çünkü yaz aylarında birçok oyuncu geliyor. Bu da adaptasyon sürecini uzatıyor. Ancak ikinci yarıda kayıpları telafi edecek derecede kaliteliyiz."

Bu gelenek yeni başladı. Sezona kötü giriyoruz ve devamında toparlıyoruz. Her dönem yaşanan değişimleri izliyoruz. Ffp gerçeği olsa da yaz döneminde biraz daha akılcı hareket etmek lazım. Kiralık futbolcuları sirkülasyona uğruyor, ciddi bonservis gelirleri elde edip, istediğimiz futbolcuların tapusunu almalıyız. Lemina'nın bu konuda tespiti çok doğru.

8 yorum:

  1. Lemina gercekten cok mukemmel oynuyor,hatta benim gorusum forvet arkasi oynamali

    YanıtlaSil
  2. Belhanda, Feghouli ve Babelden gelecek bonservis gelirine göre bonservisi alınabilir

    16m€ bonservis bedeli var, bu üçlüden 20m€ bekliyorum.

    Üzerine yapılacak ekstra bir satışla (mesela Diagne) scout hamleleri gelebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınamaz, büyük para. Bizim öyle bir lüksümüz yok :(

      Sil
  3. kasada para olsa bile bu adama 15 milyon gömülür mü abi o kadar da değil. 5 milyon bonservisli 3 tane canavar bulursun iskandinavya'dan, maç başı 115 km koşarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız. O paraya takım kurarsın neredeyse :( Bizim 1 futbolcuya o parayı verecek lüksümüz olmamalı.

      Sil
  4. Çok sakatlanmayip devamlılık gösterse daha iyi olacak ama öyle de olsa bize gelmezdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu yeteneği başka türlü alamazdık :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir