31 Ocak 2020 Cuma

Lemina'yı çok sevdik ve uzun yıllar Galatasaray forması giymesini isterdik


Lemina'yı çok sevdik ve uzun yıllar Galatasaray forması giymesini isterdik. Oyun kalitesi ve aidiyetiyle kendisini sevdirdi. Galatasaray'a geldiğinde değerli bir isimdi ama gerçek anlamda kimliğini burada kazandı diyebiliriz. Geçmiş yıllarda bahsedilen potansiyeline yaklaştı, istikrar kazandı ve üzerine koyuyor. Yaşı da henüz 26 olunca Avrupa piyasasında ciddi şekilde konuşulacak bir futbolcu olacak. 

16 milyon avro'luk opsiyon bedelini karşılamak zor. Hadi satışlar oldu diyelim, yine de Galatasaray'ın 1 futbolcuya şu parayı verecek lüksü yok. Haliyle de en iyi ihtimalle o rakam 8 - 10 milyon avro bandına gelmeli. Gelir mi zor tabii. Futbolcu yükseliyor, kalitesi var ve yaşı da uygun. Bu rakamı Galatasaray vermese x takım verebilir. Özellikle de Premier Lig'de ciddi talipleri olacaktır. Southampton'da dahi kalışı oldukça olası.

Kiralamaların da sorunu bu. İddialı isimler geliyor ve tutmaları halinde de yeniden kiralamak adına dualar ediyoruz. Denayer ve Onyekuru gibi isimlerde böyle olmuştu. Yarın ise Lemina ve Andone gibi futbolcularda da bunu konuşacağız. Kiralama yaparken de belli bir yaş noktasını geçmemek gerekiyor. Futbolcuların karakteri de önemli. Kimisi buraya bağlanıyor ve ayrılmamak için elinden geleni yapıyor.

Lemina gittikten sonra yerini doldurmak da ayrı bir muamma olacak. Melo dönemini hatırlayın. O da kiralık olarak gelmiş ve 2. sezon kiralanana kadar geçen dönem sancılı geçmişti. İlk etapta bırakmadılar, farklı alternatifler denedik, zorladık ama gün sonunda Juventus'u ancak ikna ettik. Melo ve Lemina piyasası arasında çok büyük bir fark yok. Büyük uğraş gerektirir. Tabii o dönem maddi imkanlar daha güçlüydü, bugün el kol bağlı.

İyi ki de almışız. Transferin son günü geldiğinde çok sorgulamıştım. Kalitesi değil de, istikrarı sorundu. Sakatlık dönemleri malum. Seri ve Nzonzi gibi isimlerden yana da beklentim vardı. Lemina olmasaydı zaten kayıp olan tempo daha da sıfırlarmış. Tutmak için mi çabalarız, yerine başkasını mı düşünürüz bilmem ama bugünden planı yapmak gerekir. Takımın en önemli parçası ve onu çektiğiniz an tüm düzen çöküyor.

10 yorum:

  1. Evet maalesef seneye orta sahayı yeniden oluşturacağız,belhanda,diagne,maicon dan toplam 10 m bile kazansak süper olurdu ama o dahi zor bence,piyasaları çok düştü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor biraz da, piyasaları o kadar düşürdük ki.

      Sil
  2. 8 diagne 7 belhanda 2 de yunus. bunları satalım 17 milyon euro verip alalım :)

    YanıtlaSil
  3. Melo gibi 1 sene daha kiralarız belki şansımızı denemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Abi luksumuz yok su an ama o luks yaratilacak. Yaratilmasi lazim. Bu duruma dusmemiz hep kisa vadeli olmak. Diagneye 13 milyon euro verdik - Onyekuru 13 milyon euro'ya alinirdi. Marcao'yu 4 milyon euro verildi. 6'ya Denayer alinirdi 6 ay øncesinden. Maicon'a 8 milyon euro verildi abi. hep paramiz yok diyoruz yønetim, hoca ve taraftar olarak ama HER transfer døneminde para bulup az harcamiyoruz. Lemina 16. Andone 6. Verilir. Zor degil. 4-5'e alip bedava gønderilen Stancular ve Hajrovicler var. Alinmazlar ise olacak durumu biliyoruz 'Yeni Lemina' diye 4-5 sene arayacagiz. Hatta belki yeni den kiralanilmaya calisilacak Onyekuru ve Denayer gibi. Bulmusken al. Bu kadar. Sonra kendimize eziyet. Sonra yine kiralanmaya calisinca Kamp dønemine yetisemiyor da bilmem ne. Istedigi kadar talipleri olsun. Ikiside kalmaya razidir. Para iyi, sampiyonlar ligi iyi, hava iyi, yemekler iyi, oturduklari villa iyi. Kral gibi yasiyorlar. Southampton ve Brighton'da 50% vergi ve futbolcu olarak yasam standartlari dusuk. Alinir. Diagne-Belhanda-Yunus'dan Lemina cikar. Maicon-Babel-birkac altyapi oyuncularin kiralik bedelerinden Andone cikar. Beceren becerir. Bunu biliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratılamaz ya, çok zor. 17 milyona 4-5 isim bile alınabilir :(

      Sil
  5. Para kazanmak için alabiliriz ancak. 20 ye alıcı bulursak 16'ya alıp 20 ye o takıma satarız mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mümkün tabii. Opsiyonlar büyük olsa da o açıdan ben de umutluydum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir