18 Ocak 2020 Cumartesi

Lukas Podolski ve Sinan Gümüş Antalyaspor'da


Podolski için eleğini astı diye düşünüyordum. Japonya'ya gidişi de bu yüzden değil miydi? Euro 2016 hedefiyle Türkiye'ye gelmiş, Galatasaray sezonu kötü geçirse de turnuvada yer almıştı. Turnuva bittikten sonra ise futbolu bırakmış gibiydi. İstikrarını kaybetti, sakatlıklarla uğraştı, gerçek anlamda sahneye çıkamadı. Ocak ayında da Japonya'ya transferi açıklandı.

Güzel bir karakterdi tabii. Kazandırdığı önemli maçlar var. Büyük maçlarda da sahneye çıkmayı severdi ama yanlış zamanda geldi. Fatih Terim'li bir Galatasaray'da izlemeyi çok isterdim. Bizde ise son yılların en kötü 2 sezonunda forma giydi ve özellikle 2. sezonu tamamen kayboldu. Yine de severiz Podolski'yi.

Japonya'dan sonra Köln'e gider ve futbolu bırakır diye düşünüyordum. Onun da ilk etapta düşüncesi böyle olmuştur ama Köln kapıyı kapattı gibi. Köln olmazsa da yine Avrupa'dan uzakta, para odaklı bir ligde oynayabilir diye düşündüm. Antalyaspor'a gelişi bu açıdan sürpriz. Kariyerinin son döneminde risk almak istemedi gibi.

Hem Türkiye'yi iyi biliyor, hem de Antalya güzel şehir. Antalyaspor şartlarında ciddi bir rakam da kazanacaktır. İyi bir tercih yaptı diye düşünüyorum. Futbola çok odaklanacağını, deli gibi mücadele edeceğini düşünmesem de kritik 6-7 gole imza atması bile Antalyaspor'u rahatlıkla ligde tutar. Gol atması için topu soluna alması yeterli olacaktır.

Antalyaspor, Sinan Gümüş'ü de transfer etti. Galatasaray döneminden birbirini iyi tanıyan ikili. Oyun tarzları da oldukça benzer. Podolski, Galatasaray'a geldiğinde Sinan Gümüş için sevinmiştim. Ondan öğreneceği çok şey var diye düşünüyordum. Bir şey kapamadı tabii, gelişimi yönünde herhangi bir ivmelenme izleyemedik.

İtalya kariyeri büyük bir hayal kırıklığıydı. Genoa'yla sahaya dahi çıkamadı. 6 ay içinde Türkiye'ye dönüyor işte. Koray Günter'in İtalya'daki gelişimini düşününce Sinan Gümüş'ün yapamadıklarını düşünebilirsiniz. 26 yaşında tabii, o da ülkeyi iyi bilen bir isim. Yıldız gibi hareket etmeyi seven, olmadan oldum havasındaydı. 

Antalyaspor'da atacağı birkaç golle birlikte "ben bu takımın Ronaldo'suyum" diyebilir, beklerim. Galatasaray'da dahi bu havadaydı. Podolski onun için artı tabii, iki bir ikili de olabilirler. 2 güçlü bitiriciye sahip oldular ve Podolski en önde, sağda da Sinan Gümüş hücum tarafında artı sağlar. Tamer Tuna için 2 iyi alternatif.

8 yorum:

  1. Podolski'nin iyi is cikaracagini dusunuyorum. Bu adami hic umursamaz gørmedim. Eskisi gibi odaklanmasa da profesyonelce calisip isini yapar. 2 milyon euro'dan fazla kazanacagini da dusunmuyorum. Hicbir zaman para olmadi. Japonya'da para icin degil yeni bir kultur yasamak istedigi icin gitti. Yine ligimizde gørmek guzel olacak kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kritik 6-7 golü dahi Antalyaspor'a sonuca götürür. Odaklanabilir mi o mesele, emekliliğe geliyor bence. Japonya işi tam para desem :(

      Sil
  2. "gol atması için topu soluna alması yeterli olacaktır"...
    hey yavrum hey. özledim böyle şutör oyunculari. sneijder, poldi, hamit, hatta bilal kısa. şimdiki oyuncular topa kız gibi vuruyorlar, top kaleye kadar zor gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim :) Galatasaray'da şut konusu da büyük problem. Çoğu maçı çözememe nedeni hatta.

      Sil
  3. Cerceveyi gördügünde lig ortalamasinin üzerinde isabet saglayip gol atacagi kesin, mücadele etmesine de cok gerek yok ilerde gezinse yetecektir, Diagne'nin gecen sene gol krali oldugu ligden bahsediyoruz Podolski her verilen acikta tehlikeli olur. Antalyaspor güzel bir is yapti bana göre garanti transfer, Sinan icin ise pek ümitli degilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da öyle yapacak zaten, bu saatten sonra mücadele zor. Yine de Antalyaspor takım halinde kötü, işi zor olacak.

      Sil
  4. Sinan Gümüş'ün Genoa'da da hiçbir şey yapamaması gerçekten çok üzücü. Büyük bir potansiyel olarak gelip bulduğu onca şansa rağmen bizde de hiçbir şey yapmamıştı. Antalya'da da olmazsa alt liglere doğru düşer artık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir