3 Ocak 2020 Cuma

Nazim Sangaré & Galatasaray, konu biraz da Şener Özbayraklı'ya güvenememek


Şener Özbayraklı'ya güvenmediğimi geçtiğimiz günlerde yazmıştım. Nedeni de sakatlıkları ve bir türlü geri dönememesi. Sezon başında transferi açıklandığında sevinmiştim. Tecrübeli bir isim, Milli Takım - Fenerbahçe ve Bursaspor günlerinde lig standartlarında performanslar izliyorduk. Mariano ve Linnes gibi alternatifleri düşündüğümde de orayı tamamlayabilecek iyi bir yerliydi.

Şartlar beklediğimiz gibi gelişmedi. Linnes'in liste dışında kalacağını düşünmüyordum. Mariano da sezon içinde çok kötü bir görüntü verdi. Şener Özbayraklı o anlarda sahneye çıkmalıydı. Maalesef sezon başından bu yana sakat ve bir türlü geri dönemedi. Mariano'da ısrar etmek de Galatasaray'a zarar verdi. Şener Özbayraklı'nın 2 maçı var ve 2'sinde de temposuyla iş gördü.

Bu sezon öyle bir ortam var. Biraz olsun tempo gösteren herkesin fark yaratabildiği bir ortam. Emre Taşdemir için de bu geçerli, Şener Özbayraklı için de. Şener Özbayraklı'yı sakatlıklar geri attı tabii, haliyle de güven vermiyor. Yarın yine sakatlıkları konuşabiliriz. Mariano da gidecek gibi görünüyor ve Linnes'in tek başına kalması olası.

Nazım Sangare'nin gündeme gelmesi sürpriz değil. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, 25 yaşında olduğu için de değerli bir alternatif. Üst düzey bir sağ bek demiyorum, hatta sizi savunma tarafında üzebilir de. Galatasaray tempoya yöneldi,, biraz daha hızlı ve kanadı bütünüyle kullanacak, hücum özellikli isimler düşünüyor.

Linnes'i de tartışırım, o da üst düzey bir sağ bek değil. Yine de şu tabloda iyi görüntü verir ve ligi götürür. Nazım Sangare de temposuyla iyi bir alternatif olabilir diyebilirim. Hızlı bir sağ bek, atlet ve kanadını bütünüyle kullanabiliyor. Savunma tarafında eksikleri var, teknik özelliği de tartışılır ama temposuyla ön planda.

Milli Takım'da da Zeki Çelik'in 1 numaralı alternatifi. İmkan varsa bu transferi isterim ve ciddi bir maliyeti olacağını da düşünmüyorum. Şener Özbayraklı'ya güvenmediğim için bunu yazıyorum, yoksa ben de gerekli görmem. Büyük takımlardan birine gideceği kesin. Olası yerli / yabancı kısıtlaması adına da değer kazanması olası.

2 yorum:

  1. Antalyaspor kötü gidiyor sezon sonunda sözleşmesi bitiyorsa az da olsa para kazanmak isteyebilirler. Milli takım havuzunda da bulunan bir futbolcu olması kıymetli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük rakamlar kazanamazlar, maliyet uyguna olur diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir