9 Ocak 2020 Perşembe

Sana Nzonzi'yi neden kiraladılarsa, sen de bu yüzden Babel'i kiralık yollayacaksın


Bazı yazıları geceden hazırlamak durumundayım. Babel / Ajax transferi de bu yazı yayına girmeden önce açıklanmış olabilir. Mali detaylar net değil ama çıkan haberler üzerine yorum yapayım. Sezon sonuna kadar kiralama olacağı ve Ajax'ın Babel'in yarım sezonluk maaşını karşılayacağı söyleniyor. Opsiyon olur mu ya da ödenen maaş kira bedeli gibi gösterilir mi göreceğiz. Kira bedeli olmasa dahi doğru bir iş olacağını söyleyebilirim sadece.

Galatasaray'a Seri ve Nzonzi'nin hangi şartlarda kiralandığını hatırlayın. Kariyerlerinde belli bir noktaya gelmiş ve transfer edildiklerinde "nasıl" diye sorduğumuz futbolcular. Son kulüplerinde düşüş yaşamışlardı. Dolayısıyla da "piyasa yapmaları" amacıyla Galatasaray'a kiralandılar. Seri için kulübüne 1.5 milyon avro, Nzonzi için ise ilk sezonda kira bedeli ödenmemişti. Seri'nin 28 yaşında olduğunu atlamayalım tabii.

Babel'i de Ajax'a kiralarken amaç bu. Futbolcunun piyasa yapması ve Euro 2020'e kapat atması gerekiyor. Hollanda Milli Takım'ına seçilen bir futbolcu olsa da forma garantisi yok. Galatasaray'a gelirken ilk 11'di, bugün yedeklerde. Biraz daha böyle devam ederse takıma seçilmeyecek. Galatasaray'da iyi bir dönem geçirmediği gibi, son hamlelerin ardından da forma şansı bulması zorlaştı.

Babel gibi bir ismi yedek bırakmayı lüks görüyorum. Sola Onyekuru, kulübeye Sekidika, forvete ise Andone diyoruz. 3 futbolcu da kendi pozisyonlarında Babel'den formayı alacaklar. Ajax'da ise forma şansı var ve göz önünde olacağı için Euro 2020 şansı oluyor. Euro 2020'de de ortalama bir performans gelse bile yaz dönemi için transfer anlamına gelecek. MLS, Suudi Arabistan ya da Katar fark etmiyor. Bu yaşta parasına bakacaktır. Bu yüzden de piyasa yapması şart, göz önünde olmalı.

Galatasaray'la frekansı maalesef tutmadı. Transferini ben de çok istiyordum. Euro 2020'i düşünerek de performansını özellikle ilk sezonunda diri tutar diye düşündüm. Kalitesinden asla kuşkum olmasa da takımın temposuzluğunun ana nedenlerinden biri oldu. Solda da olmadı, forvette de. Fiziğiyle dahi öne çıkamaz hale geldi. Hatta öyle kaçırdığı goller var ki en kritik anlarda bizi ayağa kaldıramadı. Oysa o anlar için transfer edilmemiş miydi?

2 yorum:

  1. bu adam için üzülenler görüyorum. neymiş efendim euro 2020 için iyi oynamak zorundaymış. başka yerde değil bizde oynasınmış.

    bırakın abi bu işleri. bu adam tam bir el freni. tam bir kara delik. takımı baltalayan 1 numaralı isim. umarım hemen gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel için üzülmek büyük bir hayal kırıklığı olur :( Frekansı tutmadı maalesef, gidişinden daha doğal da bir şey yok. Eğer takımda kalsa, hoca da ilk fırsatta ona dönecekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir