8 Ocak 2020 Çarşamba

Simon Kjaer & Galatasaray, kaliteli bir isim ama iyi araştırılmalı


Arşive baktım ve bu hamleyi hem 2019 yılının Ocak, hem de yaz aylarında konuşmuşuz. Galatasaray'da Kjaer gündemi bir şekilde oluşuyor. Sevilla onu Fenerbahçe'den 12.5 milyon avro'ya alsa da beklediğini bulamamıştı. Bu yaz Atalanta'ya kiraladılar ve Serie A'da da çok fazla oynayamadı. Haliyle de ayrılmak istiyor ve peşinde çeşitli kulüpler bulunuyor.

Kjaer'le alakalı bazı bilinmezlikler var. Belinden sakat olduğu ve bu sakatlığın da onu çok zorladığı söyleniyor. Gerçekliğini bilmiyorum tabii, sadece söylenti. Yaşadığı düşüşü bu sakatlıklara bağlayan da var. Sakatlık geçmişine baktığımızda ise Sevilla'da 1 - 1.5 ay arasında süren 3 tane sakatlık yaşamış. Yine de kabarık bir sakatlık geçmişi var diyemem. Çok uzun ayrılıkları yok.

Kjaer'i Fenerbahçe'de iyi bırakmıştık. Forma giydiği 2 sezonda belki de ligin en iyi stoperiydi. 12.5 milyon avro'luk bonservis boşa değil. Kariyerinde de iddialı transferler daima oldu. Wolfsburg'a da büyük bir rakama gitmişti, Fenerbahçe de onu ciddi sayılabilecek bir bonservise aldı. Wolfsburg, Roma, Lille gibi takımlarda forma giydi ki çok önemli bir kariyer.

30 yaşında ayrıca. İnsana daha yaşlıymış gibi gelse de öyle değil. X stoper için yeniden ayağa kalkmak için ideal dönemde. Türkiye'yi de biliyor ve uyum sorunu yaşamayacaktır. Oldukça tecrübeli ve kalitesi bilinen bir stoper. Yaşadığı düşük ve şu sakatlık söylentisi sorun oluşturuyor. İyi araştırmak ve farklı alternatifleri de zorlamak lazım.

Gençleşmek önemli olsa da stoper için tecrübeli bir hamleye hayır demem. Kısa vadeli düşünüyorum çünkü. Yeni sezonda Luyindama dönecek. Haliyle de bu 6 ayı geçirebileceğimiz tecrübeli, ne vereceğini bildiğimiz bir stoperle anlaşmak mantıksız değil. Bonservis geliri de henüz bulamadık. Sattığın kadar al kapsamında bu tarz kiralamalar mecburen olacak.

Yarın bonservis girdisi elde edilir, o zaman strateji değişir ve scout hamlelerini zorlarız. Yeni bir Marcao, Luyindama transfer öyküsü izleriz. Bu para yoksa da biraz daha garanti gördüğümüz ve bizi kısa vadede kurtaracak hamleler düşünürüz. Kjaer'i de böyle görüyorum. Kaliteli bir isim ama iyi araştırılmalı.

Kjaer'i çok fazla anlatmaya gerek yok. Sert, lider özellikli, iyi bir kesici. Pozisyon alması, kararlılığı, agresif yapısı yüksek. Tecrübesiyle de farkını ortaya koyabilir. Hız noktası problem, orada da pozisyon bilgisine güveneceğiz. Asıl problem ise uzun zamandır ciddi anlamda bulamadığı şanslar ve düşüşte oluşu.

2 yorum:

  1. Çok ciddi bir sakatlığı var deniliyor. Uzun zamandır da oynamıyor. Sakat olmasa bile alınan riske değmez bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir