2 Ocak 2020 Perşembe

Siz ne düşünürsünüz bilmem ama kendisini Galatasaray'ın evladı olarak görürüm


Ozan Kabak'ın Bein Sports'a vermiş olduğu röportajda çok güzel detaylar var. Galatasaray, Fatih Terim, Bundesliga günleri ve geleceği için yapmış olduğu yorumlar oldukça tatmin edici. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama kendisini Galatasaray'ın evladı olarak görürüm. Mustafa Cengiz kendisi söyledi, satışı için hocadan ben ricacı oldum demişti. Kalacaktı, sonra gitmek istedi gibi yorumlar yanlış.

7.5 milyon avro serbest kalma bedeli vardı, 11 milyon avro kazandırdı. O parayla da Ocak ayı transferine yön verdik. 7.5 milyon avro'luk maddeyi ekleyenlere tepki gösterin, Ozan Kabak'a değil. 6 ayda müthiş bir noktaya geldi ve şu an üzerine koymaya devam ediyor. Gittiği her yerde de Galatasaray'ı temsil etmeye devam edecek. Bu tarz kazanımlara devam etmek zorundayız. Altyapı hiç olmadığı kadar önemli olmalı.

"Ben Galatasaray Akademisi’nin bir ürünüyüm. Orada çok iyi bir eğitim aldım altyapıda. Ondan sonra zaten Fatih hoca sağ olsun, beni A Takım’a çıkardı, Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’de görev verdi. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Sürekli üstüne koyarak iyi maçlar çıkartmaya çalıştım. Ondan sonra zaten her zaman bir Avrupa hedefim vardı. Önüme bir kapı geldi, ben de o kapıdan içeri girdim ve şansımı değerlendirmeye çalıştım Avrupa’da."

Fatih Hoca'nın emeği büyük. Direkt olarak formayı verdi çünkü, ardına hiç bakmadı. Potansiyel gördüğü ismi oynatır derken de söylemek istediğim buydu. İş biraz da futbolcuda bitiyor. Hoca yeter ki ışığı alsın. Ozan Kabak o ışığı fazlasıyla verdi. O dönem fiziksel gelişimini hatırlayın, geliyorum diyordu. 6 ay içinde Şampiyonlar Ligi stoperine dönüştü. Sonrasında da çok genç yaşta başlattığı Avrupa kariyerinde emin adımlar attı.

"Eskiden Arda ağabey olsun, Semih ağabey olsun geldiklerinde en azından bizim kafamızı okşadıklarında bile çok mutlu oluyorduk. O günleri unutmadım. Onun için ben de gidince genç kardeşlerimin ne hissettiklerini biliyorum. Galatasaray altyapısında her şeyden önce iyi insan olmayı öğretiyorlar. Fatih Terim gerçekten benim hayatımın en önemli figürlerinden bir tanesi diyebilirim. Benim buralara gelmemdeki en büyük pay sahibi kişi."

Galatasaray altyapısı ile alakalı bazı olumsuz söyler vardı ya, onlara ne kadar güzel cevap vermiş. Ozan Kabak, futbolu kadar karakteriyle de ön plana çıkıyor. Ben de biraz daha Galatasaray forması giymesini isterdim. Futbolcu açısından baktığımda ise en doğru kararı verdi diyorum. Kendisi iyi bir örnek, devamını getirelim. Galatasaray'ın altyapısında futbol oynayan genç de Ozan Kabak'ı örnek almalı. Galatasaray altyapısının değeri adına bu tarz kazanımları mümkün olduğunca yurt dışına ihraç etmeliyiz. Bu da Fatih Hoca döneminde olmayacaksa ne zaman olacak?

''Tudor zamanında fizik olarak gelişemediğimi, eksik kaldığımı anladım ve hemen bunu ailem ve menejerimle paylaştım. Bana ekstra hoca tutuldu. Şu anda da hatalarımı hemen paylaşıp,üstünde duruyorum.''

Atalay Babacan, Mustafa Kapı ya da diğer potansiyelli gençlere bu söylenenler. Fizik olarak ileri gidemediler ve bu yüzden şans bulamıyorlar. Yetenekle bir yere kadar geliyorsunuz, devamında fizik olarak gelişmeniz ve ortama ayak uydurmanız gerekiyor. Ozan Kabak, 1 yıl içinde bu noktaya geldi. Yunus Akgün gibi bir isim için ise hala fiziksel gelişim diyoruz. Oysa A takımda Ozan Kabak'dan önce şans bulmuştu.

9 yorum:

  1. Yorumlarınızı beğenerek okuyoruz. Sizden bir ricam var. Başarılara rağmen Fatih Terim'in 2000den sonra oynattığı bir güzel futbol, taktiksel oyun 2011 senesi haricinde yok. Bu artık sınırları zorlayacak bir seviyeye ulaştı. Geniş bir konu. Ancak güzel oyun isteyen taraftar olarak bunu istemek de hakkımız. Sizden özellikle taktik konusunda, oyun anlayışı konusunda ayrıntılı bir yazı bekliyorum. Çünkü Terim bu konuda gerçekten sıkıntılı. Umarım bu konuda yazmayı düşünürsünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aralar formsuz olabilir ama hoca taktik konusunda da oldukça iyidir.

      Sil
  2. Maalesef aynı düşünceye sahip değilim. Özellikle son iki seneki şampiyonluklarda oyun kalitesi değil de daha çok konsantrasyon ve emek ön plandaydı. Eğer bu iki sezon şampiyon olamasaydık. Herkes hocayı eleştiriyor olacaktı. Hoca bir şekilde şampiyon yapabiliyor ama oyun kalitesi sınırlı. Ve taktik olarak da belirli bir seviyenin ötesini geçemiyor. Ben tabi bunları takımının güzel oyun oynamasını isteyen bir taraftar olarak söylüyorum. Örnek olarak vermek gerekirse Beşiktaş'ın son şampiyonlar ligi serüvenindeki futbolu. Biz 2012de bile ŞLde o seviyede oynayamadık o kadro kalitesine rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler ya. O olağanüstü Beşiktaş, Bayern'i gördüğünde kağıt helva gibi dağıldı, 7'yi yemesek diye dua ediyordu. Sen ise Real Madrid'e dua okutturuyordun, neyin futbolu. O Beşiktaş'ı da ligde geçtik. 2 sezon şampiyon olamasaydık değil, olduk. Fatih Hoca olmasaydı olamazdık asıl. Hocayı sevmemek evrim geçiriyor ve bu tarz yorumlar yaptırıyor. İnsanlar geçmişini de inkar eder oldu, aslında öyle değildiler başladı. O gün neredeydiniz :)

      Sil
    2. Ben Terimden nefret eden biri değilim aksine çok seviyorum. Beşiktaş o kırmızı kartı görmeseydi böyle bir hezimet ortaya çıkmayacaktı bunu siz de biliyorsunuz. Çünkü belli bir oyun anlayışları vardı. Biz Real Madrid'e karşı yine emek ve konsantrasyonla onu başardık. Sneijderin golünde asisti yapanın Sabri olması gibi yüksek derecede inanmışlık vardı. Ben taraftarla bütünleşmeyi, maçtan önce gaza gelmişliği ayrı tutarak takımın bir ezber oyunu ve zihniyeti olmasi gerektiğini söylüyorum. 96-2000 jenerasyonunun oyunu kadar olmasa da ona yakın bir anlayış. Ben Fatih hoca olduğu için mutluyum sadece hoca çok çok daha ileri şeyler yapabilme potansiyeline sahip olmasına rağmen belli bir seviyeyi aşamıyor diye düşünüyorum.

      Sil
    3. Yazdıklarının maalesef bir futbol altyapısı yok. Gazla falan bu durumu Ali Koç, Aziz Yıldırım ya da diğer Fenerbahçeli isimler açıklar. Fatih Hoca'yı böyle yorumlar. Galatasaraylı olduğunu iddia eden bir kişiden şu yorumu görmek beni üzdü. Futbol temeli olmadığı için tartışmanın da amacı yok, konu benim adıma kapandı :) İyi akşamlar dilerim.

      Sil
  3. Çalışan bir şekilde şans buluyor. Galatasaray'da olmazsa başka yerde bulur. Eksiklerimi gorup onun üzerinde çalışıyorum sözü çok kıymetli. Altyapı oyuncularına çok önemli bir örnek bu. Geldiği nokta müthiş gerçekten önümüzdeki birkaç yıla büyük bir stoper olacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden Bundesliga'da haftanın 11'lerine girmeye başladı. Potansiyeli üst düzey.

      Sil
    2. Gol de atıyor artı olarak bu çok mühim

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir