21 Şubat 2020 Cuma

Benim için FM serileri kış transfer güncellemesi sonrası başlar


Football Manager 2020'de kış transfer güncellemesi dün itibarıyla yayınlandı. Şubat'ın son günleri ya da Mart ayının başı gibi bekliyordum. Beklenenden 8 - 10 gün önce çıktı diyebilirim. Geçmiş yıllara bakınca güncellemenin çıktığı tarih ortalaması buydu. Ben de bu güncellemeyi bekliyordum. Galatasaray kariyerleri çıkmaza girmişti, Nzonzi'lerle, Emre Mor'larla oynama isteği içimde kalmamıştı. Bazı isimlerin de özelliklerinin değişmesini bekliyordum. 



Hayal kırıklığım Ömer Bayram oldu. Özelliklerinin çok daha net gelişmesini bekliyordum. Belki 3 tam yıldıza ulaştı ama özellik anlamında belirgin bir gelişim göremedim. Orta sahada ya da sol önde oynayabilme özelliği de iyi durumda değil. Asıl değişimi bu pozisyonlarda sağlamalıydı. Oyun ise Ömer Bayram'ı 4-4-2'nin sol kanadı gibi değiştirmiş. Bu da benim için iyi haber değil, pek kullanabileceğim bir isim olmaz.


Adem Büyük için mutluyum. Sadece sol kanat gibi oynayabiliyordu ve forvet özelliği yoktu. Güncelleme sonrasında ise forvet rotasyonunun en önemli parçalarından biri olabiliyor. Çalışkan forvet olarak ciddi katkılar alabilirsiniz. Sol kanatta oynayabilme özelliği gitmediği için de kıymetli bir isim haline geliyor. 


Taylan Antalyalı da gelişen isimlerden. Orta sahanın merkezinde oynuyordu, güncelleme sonrası ise 10 numaraya dönüştü. Özelliği de 2.5 - 3 yıldız arasında değişiyor. O da rotasyon için kıymetli bir parça. Forvet arkası kullananlar için alternatiflerden biri olabilir. Güncelleme öncesi Galatasaray seviyesinde tutunması zordu.


Linnes'in bu yükselişini anlamadım. Sezonun ilk yarısını boş geçirdi ve 2. yarıya da kötü girdi ama oyunda 3.5 yıldızı görmeye başladı. Normalde 3 yıldızdı, şimdi üzerine ekledi. Sol bekteki özelliği de hiç fena durmamakta. Hatta satmak isterseniz 10 milyon avro gibi bir rakamı da görebilirsiniz. Beklemediğim ve abartılı bulduğum bir gelişim.


Jesse Sekidika'da büyük bir değişim yok. Yine de potansiyel durumu 2.5 - 3 yıldız arasına gelmiş. Sol kanatta oynayabiliyor. Oysa gerçek hayatta sağ kanat ağırlıklı oynuyor diyebiliriz. Alternatif olabilir ya da bir yerlere kiralarsınız. Çok kullanacağımı düşünmüyorum.


Yeni wonderkid adayımız da Emin Bayram oldu. Oyunun ilk sürümünde yoktu. Kış güncellemesiyle birlikte gelecek adına bizleri heyecanlandıran bir isim olacak. Tabii her kariyer açışında özellikleri biraz olsun değişiyor. Rotasyon için iyi bir isim olabilir, herkesin kadrosunda tutacağını düşünüyorum.


Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş da çok merak edileceği için paylaşıyorum. Transfer için ilk düşünülecek isimler olacak. Rakamları da uygun düzeyde, kimse kaçırmamalı. Özellikleri ciddi anlamda geliştirilmiş ve günümüze uyarlanmış. 

Özelliği ciddi anlamda değişen ya da merak edilen isimleri paylaşmaya çalıştım. Paylaşmadığım isimlerde görüntü çok fazla değişmediği için konuyu uzatmıyorum. Benim için FM serileri kış transfer güncellemesi sonrası başlar. FM 2021'e kadar bu veri tabanını kullanacağız, önümüzde uzun aylar olacak.

6 yorum:

  1. Abi selam, oyuncu özellikleri yıldız bazında takımdaki oyunculara kıyaslanarak veriliyor. Linnes'in yıldız artması aslında mariano ve nagatomo'nun düsmesi dolayısıyla olabilir. 20 yaş altı oyuncularda potansiyeli ve gücleri her oyun değişiyor. Emin Bayram'ın bende markajı da 12-13 falandı sanırım mesela. Sivas'da Emre'yi 10, Mert'i 5-6 gibi rakama satıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru da, Mariano falan değişmemiş, aynı durumda. Linnes bir anda üste çıkmış.

      Sil
  2. futbolla o kadar içli dışlı biri olmama rağmen hiç fm filan oynamadim. bigün bakacam ama... 7 yıldır pes 2013 oynuyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Çağlar ve Merih'i nasıl yapmışlar baktın mı onlara ? Özellikle Çağlar'i çok merak ediyorum:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir