12 Şubat 2020 Çarşamba

Falcao ve Adem Büyük'ün şut haritaları üzerine konuşalım


Row-Z Report 'un paylaştığı Falcao ve Adem Büyük'ün şut haritaları üzerine konuşalım. O kadar benzer özellikler taşımışlar ki. Her ikisi de rakip ceza sahası içinde büyük bir etki göstermiş ve golleri bu şekilde bulmuş. Her ikisinin 5'er golü var, gol beklentileri de birbirine çok yakın. Burada Adem Büyük'ün hakkını vermek lazım, Falcao gibi bir ismin yokluğunu olabilecek en iyi şekilde doldurmuş. Bu anlamda sezonun en güzel hikayelerinden.



Özellikle de altı pas içinde ve etrafında şut etkileri daha da yükselmiş. Beklerin de artısı var burada. Saracchi'nin soldan, Mariano'nun da sağdan taşıdığı toplar kıymetli. Mariano da ligin 2. yarısından itibaren kendini bulmuş durumda ve iki bekin de boş pası olmuyor. Yerden atılan bu toplarla da Falcao / Adem Büyük ikilisinin bulduğu goller var. Eminim Andone de forma giyebilse bu etkiyi gösterirdi.

Rakip ceza sahası içinde topla dahi buluşamıyorduk. Oyun ciddi anlamda gelişiyor. Yapamadık diye bahsettiğim noktalar çok basit konular olsa da yapamıyorduk işte. Forvetimiz rakip ceza sahasından uzak top almaya çalışıyordu. Bekler işlemiyor, kenar ortalarının buluşabileceği bir futbolcu da yoktu. Doğaçlama şekilde, bireysel yetenekler ne yaparsa o kadar etkiliydik. Ligin 2. yarısında ise güçlü bir plan var, gelişiyor. Ceza sahası içindeki bu etkiye Emre Akbaba'yı da ekleyelim.

Sen topu rakip ceza sahası içine taşıdığında gol geliyor. Bitiriciliği ve gol sezgisi güçlü forvetlerin var. Bunu kullanmak nihayet aklımıza geldi. Haliyle de ligin 2. yarısından itibaren forvetler gol atmaya başladı ve takımın hücum gücü de yükseldi. Keşke Falcao'yu daha uzun soluklu kullanabilsek, o zaman farkımız daha büyük olurdu. Adem Büyük o boşluğu şu an dolduruyor, Andone de döndüğünde rotasyon çok daha güçlenecek. Diagne de şu oyunu severmiş, geçen sezon bu yoktu.

7 yorum:

  1. falcao'yu unutun. ben süper amatörde oynarken aynı sakatlıktan 5 güne dönüp patates tarlasında maça çıktım. ama nerdeyse 20 gün oldu, bizim nazik paşamız
    halâ ortalıkta yok. falcao'nun şu an bişeyi olduğunu düşünmüyorum. neymiş fb maçına saklanıyormuş. sanki fb maçına 10 puan veriyorlar. kadıköy'de oynasa ne yazar, kimler geldi kimler geçti, drogbalar vs vs. tam hazır olmadan riske edilmeyecekmiş diyorlar da, falcao'nun hazır hale gelmesini beklersek lig biter. bu takımın 1. santraforu bu saatten sonra ademdir. bitiriciliği çok iyi olmadığı için andone'yi alternatif olarak adem'in arkasında görüyorum. falcao'yu da umarım sezon sonu elden çıkarabiliriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an neredesin peki, futbol hayatın nasıl şekillendi? Amatör küme adı üstünde, altını sen çizmişsin.

      Sil
    2. istanbuldayim. üniversite yıllarında denizli'de 1 sezon 1.amatör, 2 sezon süper amatörde oynadım ...

      Sil
    3. falcao'nun "nazik paşa" olduğuna katılmıyorum. aksine çok iyi niyetli ve kendini sahada tekrar kanıtlamak istediğini düşünüyorum. ama bundan sonra istikrarlı bi şekilde sağlıklı kalıp forma giyeceğine pek ihtimal vermediğimden, sezon sonu yolların ayrılması gerektiğine katılıyorum.

      Sil
    4. Elinden geleni veriyor sahada. Şu an istikrar oturmadı, o da düzelir.

      Sil
  2. Fiyat performans olarak bakarsak Adem Büyük 5 Falcao değerindedir şu anda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir