5 Şubat 2020 Çarşamba

Her sezon bittiğinde en iyisi desek de üzerine koymaya devam ediyor


Muslera için zirve noktası neresi bilemiyorum. Her sezon bittiğinde "en iyisi" desek de üzerine koymaya devam ediyor. Yaş 33 ve önünde bu seviyede 3 sezon daha var diye düşünüyorum. O bizden, biz de ondan memnunuz. Son yılların en istikrarlı futbolcu öyküsünü izliyor gibiyiz. Yok penaltılarda kötü, yok geriden hızlı oyun kuramıyor gibi alakasız yorumlar yapılmamasını diliyorum.

Ligin ilk yarısında gerçek anlamda kötüydük. O kötü görüntüde hala zirve yarışı vermemizin nedeni fazlasıyla Muslera'ydı. Öyle bir çılgın seviyede ki gerçek anlamda tek başına yarışta tuttu. Şampiyonluk sezonlarında en net katkıyı verdiğini daha önce de gördük ama bu sezon en iyi dönemini geçiriyor.

Bu sezon kalesine gelen 74 şutun 58'ini kurtarmış ve yüzde 78.4 ile en iyi kurtarış yüzdesi yakaladığı sezonu geçiriyor. 2014 / 2015 sezonunu geçti. O dönem gelen şampiyonluğun en iyisiydi, özellikle de son haftalarda açtığı şampiyonluk moduyla. Muslera'nın bu modunu yıllardır izliyoruz. Genelde sezona yavaş başlar ama son haftalarda arşa çıkardı.

Bu sezon ise ilk günden itibaren bu modda. Önce takımını yarışta tuttu, şimdi de şampiyonluk yolunda modu açmış durumda. Muslera'nın yükselişini Taffarel'e yorardık, o da çürüdü. Bu sezon Taffarel olmasa da en iyi durumunda. Fadıl Koşutan'ın hakkını vermek gerekiyor, Taffarel'in yanında gelişti ve iyi bir kaleci antrenörü kazandık.

Galatasaray için tarihin en iyisi olduğunu ve bunun da tartışması olmadığını düşünüyorum. Yerli / yabancı da fark etmiyor. Kendi izlediğim dönem adına zaten yorum dahi yapmam. Asıl soru da Muslera sonrası gelecek. Nice isimlerin yeri yıllarca dolmadı, Muslera'nın hiç dolmayacaktır. Haliyle de Galatasaray forması giydiği her günün hakkını vermemiz gerekiyor.

5 yorum:

  1. artık gönderilsin, çok abartmışız aslında kötü kaleci diyen bazı ahlaksız gs taraftarları vardı geçen sene. utanmadan hala konuşuyorlar özür de dilemiyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Takımda aldığı parayı hakeden tek oyuncu bu adam.

    YanıtlaSil
  3. On sene sonra Galatasaray tarihinin açık ara en iyi kalecisi olarak anılacak... Gerçi şimdiden efsane oldu. Oynadığı her maç bunun genişletiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleci konusuna katılıyorum, bence de gelmiş geçmiş en iyisi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir