13 Şubat 2020 Perşembe

Seri çok daha kötüsünü yapmasına rağmen eleştiri almıyor, kimse konuşmuyor bile


"Onyekuru döndüğünde" başlıklı bir yazı yazmıştım ve herkes bu konudaki düşüncesini yazmıştı. Onyekuru'nun 11'de oynaması için ya Ömer Bayram, ya da Seri kesilecek. Ben Seri'nin kesilmemesi tarafındaydım. Oyun aklı var, Onyekuru'yu sahaya atınca da onu kullanabilecek isimdi. 2-3 maç dışında çok iyi oynadı diyebileceğim maç sayısı az. Eleştirdiğimiz Belhanda'nın bile bu sezon iyi 2-3 maçını söyleyebilirim. Yine de Seri için bekleyeyim dedim ama kötü durumda. 

Bu yüzden de neşter gerekiyor. Kasımpaşa karşısında da eleştirmiştim, takımın işlemeyen tek parçasıydı. Alanyaspor karşısında da bu görüntü değişmedi. Tempo diyoruz, takım hızlanıyor ve bu yapıyı yönetecek, yönlendirecek isim Seri olmalı. O ise takımın el freni tadında ve tempodan bir haber. Çok sayıda basit top kaybı da var. Birçok hücum bu anlamda heba oldu diyelim. Merkezdeki isim böyle oynarsa da aşağı çekilmiş olursun.

Belhanda şu hataları yaptığında söylenmedik eleştiri, edilmedik küfür kalmıyor. Yine de en kötü halinde dahi temposu var, mücadeleden ödün vermiyor. Hareketli futbolcu, o hareketliliği dahi işe yarıyor. Hataları var tabii, onun da basit top kayıpları saç baş yolduruyor, bazı tercihlerinin izahı bile yok. Konu bu değil. Seri çok daha kötüsünü yapmasına rağmen eleştiri almıyor, kimse konuşmuyor bile. Bu haksızlık işte. Belhanda neden korunuyor diyorsunuz ya, bu haksızlık için.

Yeni Malatyaspor karşısında Seri'nin kenara alınacağını düşünüyorum. Mariano da cezalı durumda ve Saracchi'nin sakatlık durumu derken iş karışacak. Ömer Bayram sol beke, Linnes sağ beke, Belhanda da Seri yerine geçecek diye düşünüyorum. Linnes formsuz, Ömer Bayram da sol bekte soru işareti. Yine de tempo için atılabilecek en doğru adım bu. Cezalar ve sakatlıklar bitince de Seri yerine Ömer Bayram ya da Belhanda durumunu daha ciddi konuşacağız.

Lemina da sallanabilir mesela. O da Alanyaspor karşısında geçen haftalardaki tadında değildi. Doğal tabii, sahada olduğu her maçta takımın en çok efor sarf eden futbolcusu. Tek başına bir de, Seri hiç yardımcı değil. Kasımpaşa karşısındaki saha içi dizilimini göstermiştim, Seri bizi öne taşıması gereken isim olması gerekiyordu. O ise orta saha çizgisinin gerisindeydi. Özelliği itibarıyla rakibi de ısırabilecek futbolcu değil.

12 yorum:

  1. Bence Seri sezonun en büyük hayal kırıklıklarından oldu.

    YanıtlaSil
  2. Seri çok kötü. top rakipteyken prese hiç etkisi yok. Fizik olarak zaten güçsüz, ama top kapma pres yapma veya rakibi rahatsız etme gibi bir özelliği zaten yok. Top bizdeyken oyunu hızlandırmasını ve dikine iyi pas yapmasını bekliyoruz ama Belhanda'dan beter top kayıpları yapmaya başladı. size katılıyorum bu konuda.
    Seri yerine Belhanda, kırk satır mı kırt katır mı gibi bir tercih. Bence ikisi de değil. İkisi de bu takımda Lemina'nın partneri olabilecek oyuncular değiller.
    Orada Ömer'i deneyip, Henry'yi de sol açıkta görmek iyi olabilir.
    Ömer'i sol beke çekmek birçok şeyi bozmak demek oluyor. Bence o işe hoca umarım girmez.
    Şener sağ bekte oynayabilir.
    Sarachhi için o kadar önemli olmadığı söylendi, belki de hoca oynatacaktır sol bekte saracchiyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok presçi bir isim değildi zaten ama şu tempolu yapıda pas özelliğinin kıymete binmesini isterdim. Gösteremiyor maalesef.

      Sil
  3. çünkü Seri basit top kayıplarını yarım sezondur yapıyor. ve henüz kaptırdıklarından gol yemedik. belhanda ise 2.5 sezondur bunu yapıyor. evet, geçen sene ikinci yarıda da 5 metre yanına yanlış pas atıyordu. belhanda yine şanslı. seri için muhtemelen 2.5 sezon beklenmez.
    galatasarayın 8 numarası selçuk inan'ın ilk 2 sezonu gibi olmalı. ne çok sevdiğin belhanda gibi, ne de bu seri gibi. araya, dikine paslar atabilen, kolay top kaptırmayan, aynı zaman da skor/asist üreten. bence böyle. tabi ki sen farklı düşünüyor olabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdiğin falan diyerek vurgulaman komik duruyor, yapma bence :)

      Belhanda 2 senedir şampiyon olan takımın en önemli parçalarından biri. Hele ki geçen sezonda, muazzam performans.

      Seri bu sezon ne oynadi? İşte bu sevgisizlik bazı gerçekleri unutmaya sebep oluyor.

      Sil
  4. Yanlış anladın:) Ben, Seri de geçen seneki Belhanda da yeterli değil diyorum. Geçen sene de dahil olmak üzere Belhanda’nın yanına 5 metreye pas atamadığını, bu yüzden goller yediğimizi, gereksiz agresif olduğunu, takımı zaman zaman eksik bıraktığını kabul ediyoruz değil mi? Tabelaya bakalım: 2.5 sezonda ne yapmış? 10 gol, 18 asist. İlk mesajımda yazdığım Selçuk ne yapmış 1 sezonda? 11 gol, 12 asist. Tabelada yok, agresiflikte, kırmızı kartta, top kaptırmada, gol yedirmede başta. Artısı nedir, mücadeleden kaçmıyor. Bunların karşılığında ne ödedik abimize? Transfermarkt verilerine göre 9,75mmEUR bonservis ve maaşı da 5mmEUR. Emin ol bu rakamlar sırasıyla 2mmEUR ve 1mmEUR falan olsa bu kadar eleştirilmez. Diyeceksin ki zorla mı aldı bu parayı? Tabi ki yöneticilerin hatası. Ama geçenlerde Tarık Çamdal için yazdığın haklı yazının benzerini Belhanda için de yazamaz mıyız? Tarık’ı çalışmamakla, kendini geliştirmemekte eleştirirken Donk örneğini vermiştin: Çalıştı, gelişti, bugün geldiği yer ortada diyerek. Belhanda neden gelişmiyor? Neden hala 5 metreye pas atamıyor? Pas, şut, bunlar çalışarak geliştirilecek melekeler. Galatasaray 8 numarasının ceza sahası dışından bir tane golü yok 2.5 sezonda. Bu normal mi? Neden Belhanda da Tarık gibi özelliklerini geliştirmek için çalışmıyor? Benim sevmediğim nokta bu. Yoksa sen de, diğer arkadaşlar da Belhanda’nın oynadığı futbolu sevebilirsiniz, bunda ters bir durum yok. Hepimiz aynı görüşte olsak Dünya sıkıcı bir yer olurdu zaten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen seneki Belhanda şampiyonluğu getiren 4 isimden biri. Ondan önceki şampiyonlukta da büyük katkı. Geçen sezon Belhanda'nın olmadığı maçlarda görüntü ortadaydı. Farklı futbolcular, sen çok tabela üzerinden yürüyorsun. Belhanda'dan daha kötü durumda olanlar var, onlar konuşulmalı.

      Tarık Çamdal örneği falan, hiç yakışmıyor. Belhanda gelişmiyor diyorsun, ben diyorum ki 2 şampiyonlukta direkt katkı. Gelişmiş hali zaten Galatasaray'da oynamayacak, getiremezsin bile. Donk gibi isimler alternatif.

      Uzaktan golü yok diyordun, direkt kafadan geçen sezon 3 tane sayayım. Erzurum, Trabzon, Kasımpaşa maçları gibi. 1-2 tane dahi eklenebilir bile. Bu da hatalı bir yorum olmuş.

      Hereksin görüşü kendini bağlar dediğin gibi, teşekkür ederim doğru üsluptaki eleştirilerin için. Desteklerini bekliyorum blog için.

      Sil
  5. yaklaşık iki hafta demiştim, bu takım seri ile şampiyon olamaz, belhanda ile olur diye. seri o sorumluluğu alacak oyuncu değil, o karakterde bi oyuncu değil, zaten aidiyet de yok gördüğüm kadarıyla. onun bu performansina hiç şaşırmıyorum ama beni asıl üzen belhanda da maalesef bi türlü o istikrarı sağlayamadi. al birini vur ötekine misali. keşke devre arasi lemina'nin yanina bi isim alabilseymişiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya doğru gidiyor iş, Belhanda'yı Seri yerine göreceğiz sanki.

      Sil
  6. Lemina'nin iyi oynaması Seri'yi kurtarıyor. Belhanda'nin zaman zaman gamsız halleri olmasa Seri'yi çok rahat keser.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir