19 Mart 2020 Perşembe

Birkaç ay önce düşündüklerimiz ile bugün arasında büyük fark var


Günceli konuşmak, şu günlerde çok da anlamlı değil. Yine de bazı haberler üzerine yorum yapalım. Çıkan bir haberde de Linnes / Şener Özbayraklı'yla sezon sonunda yolların ayrılacağı, Mariano'nun yükselen performansı neticesinde 1 yıllık daha sözleşme uzatacağı ve alternatif olarak da Nazım Sangare'nin düşünüldüğü yazılmış. Sağ bek konusu oldukça dalgalı. Birkaç ay önce düşündüklerimiz ile bugün arasında büyük fark var.

Birkaç ay önce, Ocak ayı için Mariano'nun kayıtsız şartsız ayrılığını bekliyorduk. Sezon sonu da sözleşmesi biteceği için "kesin" gibi görüyorduk. Performansı da oldukça düşüktü, gerekçe haksız değil. Yana yakıla Linnes'in dönüşünü bekledik, hatta Şener Özbayraklı sakatlıktan dönerse üzerinden dahi umut sahibiydik. Çünkü oynadığı 2-3 maçta sadece temposuyla dahi hız getirmişti. Galatasaray'ın içinde bulunduğu yapı buydu.

Ocak sonrası ise yapılan birkaç transfer ve ayrılık neticesinde taşlar yerine oturdu. Dikine oynayan ve daha dinamik bir Galatasaray izliyoruz. Bu görüntü sonrası da Mariano yükseldi. Bir anda takımın en iyilerinden biri oldu. Hatta geçen sezonun da üzerine çıktı. Oyun aklı ve kalitesine zaten kimsenin lafı olamazdı. İş tempoda bitiyordu ki, takımın hız kazanması onu da yükseltti. O da oyun kalitesiyle bu yapıyı güçlendirdi.

Şener Özbayraklı'yı şu an alternatif diye düşünmüyorum. O iş bitti, çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Neyse ki maaşı o kadar da yüksek değil. Sezon sonunda ayrılması kolay olur. Linnes ise bir türlü vitesi yükseltemedi. Bunda ligin ilk yarısında oynamamış olmamasının da payı var ama yükselen beklenti Linnes'in değerini ortaya çıkardı gibi. Geçen sezon sözleşmesini uzatırken yüksek bir maaş aldı. O maaşla da takımın 1. sağ beki olması gerekir.

Sezonun kalanı adına futbol konuşmak zor olsa da, Linnes'in kısa vadede toparlanmasını zor görüyorum. Sağ / sol bek gibi oynayabiliyor ama alternatif kaldığında aldığı maaşla lüks oldu. Yolların ayrılması sürpriz olmaz. Mariano'yla yeni sözleşme uzatma düşüncesi ise "ffp" kaynaklıdır. Bu durumda dahi ciddi bir alternatife ihtiyacı var. Yaşı malum, orayı tek başına kaldıramaz. O isim de Nazım Sangare mi tartışılır.

Nazım Sangare'nin de istikrarı sarsıldı çünkü. Tempolu, fizik olarak diri bir sağ bek ama işin savunma konusu problemli. İşlenebilirse gelişim ihtimali var tabii, görmek lazım. Sözleşmesi bitmiyor yalnız, o konuda yanlış bir bilgi var. 2022'e kadar devam ediyordu, haliyle de bonservis konuşacak. Sattığın kadar al varken de bu konuda hamle yapmak o kadar kolay değil. Yerli olması avantaj tabii, bugün 15 tane yabancımız var. Nagatomo dahi takımda. 

4 yorum:

  1. FFp var, performansi yukseldi ama eger Avrupa'daki maclarda basari istiyorsak daha dinamik ve diri sag bek lazim. Mariano'yu Sampiyonlar liginde gørduk. Elestirilen NKoudou karsisinda nasil zorlandigini da gørduk. Birde karsisinda Mane, Sterling vs oldugunu dusunun. Ligde ligin en iyi sag beki. Tartismam. Ama Avrupa maclarinda hayal kirikligi olmaya devam eder. Zamanli ayrilik deriz. 3 sene doluyor. Iyi hatirlayacagiz. Iyiken yollar ayrilmali ki iyi hatirlamaya devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O takımı ligde de gördük, bence kıstas değil. N'Koudou eleştirin doğru, bu tarz kanatlar karşısında geldiği ilk gün de zorlanıyordu. Hatırla, 5 yediğimiz Başakşehir maçında Elia karşısında ne durumlara düştü. Sorun şu, sattığın kadar al varken yeni sağ bek bulabilmek.

      Sil
  2. Şener Ozbayraklı ve üste biraz para ödeyerek alabiliriz. Mantıklı bir hamle de olur bence

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir