18 Mart 2020 Çarşamba

Böyle bir ortamda sezonun en kısır haftasını yaşamaktan daha doğal bir şey yok


Şartlar neticesinde, Süper Lig adına kısır bir haftaydı. Bu yüzden de mevcut geçen hafta üzerinden futbol konuşmak zor. Taraftar yok, herkesin aklı "korona" denen illette. Maçların ertelenmesi gerekirken, hala herkesi zorla sahaya atmaya devam ediyoruz. Böyle bir ortamda da sezonun en kısır haftasını yaşamaktan daha doğal bir şey yok. Kötü futbolu yorumlamak gerçekten zor. Sahaya çıkan her futbolcuya teşekkür etmemiz gerekiyor.

Yine de konuşmaya çalışalım. Rakamlara bakınca, başarılı atak aksiyonunda haricinde ortalamanın ufak da olsa üzerindeyiz. Başarılı atak aksiyonunda aşağıda kalmamızın nedeni ise biraz olsun ezberi unutmak sanki. Fenerbahçe / Gençlerbirliği maçlarında oluşan iyi bir ezber vardı. Lemina'nın sakatlığı bizi 4-2-3-1'den 4-3-3'e taşıdı. Lemina döndükten sonra ise 4-3-3 devam etmekte. Şu an takım içinde bir rol çatışması var.

Lemina, 3. stoper gibi oynuyor. Çok hareketli, geriden topla çıkabiliyor ama enerjisini hücum tarafında harcayamıyor. Seri ise onun kadar hareketli bir isim değil. Topu taşımaz, iyi dağıtıcıdır. Seri'yi 8'e yazınca topu da taşımasını, daha hareketli oynamasını bekliyorsunuz. Böyle oynamaya çalışınca basit hata yapıyor işte. 6'da yerini bulmuştu oysa. "Regista" rolünde, dönemin Pirlo'su gibi derinden oyunu kuruyordu. Önündeki isimler de tempoyu sağladı.

Seri'nin yine bu role dönmesi gerektiğini ve Lemina'nın 8 oynamasını bekliyorum. Hareketliliği ve enerjisini hücuma yansıtabilir. Yanında Ömer Bayram'ı düşününce de tempo daha da yükselir. Beşiktaş karşısında bunu yaparız diye beklerken, Sivasspor maçındaki düşünce pek değişmedi. Kötü bir Belhanda tercihiyle birlikte de ilk yarıyı çöpe atan, 2. yarıda biraz olsun hareketlenmeye başlayan Galatasaray'ı izledik.

Beşiktaş karşısındaki diğer rakamlar şu şekilde;

Atak aksiyonu: 71 
Başarılı atak: 24 
Şutlar: 15 
Dribling: 26 
Başarılı dribling: 23

Fena rakamlar değil. Baskın oynamaya çalıştık, 2. yarıda pozisyonlar da var. Geçmiş haftalarda alıştığımız organize ataklar yoktu sadece. Bu da geçen sezon ki oyuna biraz olsun benzedi. Bazı isimler beklentinin altında. Saracchi / Onyekuru buna örnek. Zemin de önemli faktör tabii. Galatasaray ısrarla pası düşünürken zemin yüzünden istediğini tam anlamıyla yapamadı. Finali yapamamak da Onyekuru ve Feghouli'ye yazdı.

2 yorum:

  1. Burak bey bu konuda fikrinizi öğrenmek istiyorum. Hoca sezonun ilk yarısı 4 3 3 oynatıp berbat sonuçlar alınmasına neden olmuş ancak inadından vazgeçmemiş hatta şampiyonlar liginde 3 5 2 ye dönüp iyi bir oyun ortaya koyarken ligde 4 3 3 takintisindan vazgeçmeyi becerememişti. Yeni sezon la birlikte 4 2 3 1 e dönüp sahada oyun anlamında iyi sonuçlar almaya başlamış ancak leminanin sakatlığı nedeniyle yine bayıldığı ama sonuç vermeyen 4 3 3 e dönmüştü. Lemina dönmesine rağmen hoca hâlâ 4 3 3 te ısrar etmesinin ve takım ezberini bozmasının sebebi sizce nedir? Olaki tutarsa ve birkaç maç kazanırsam böyle bana yine taktik dehası derler demek için mi yapıyor sizce? yoksa kör mü? Oyunu okumak konusunda yetersiz mi? Mesela her maçta oyuncu değiştirmek için 70 dk nın geçmesini beklediği gibi yada iş olsun diye 85 90 da oyuncu degistirmesi gibi. Fikrinizi öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim cevabınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay orada 4-3-3 değil, futbolcu tercihleri. Nzonzi, Seri, Babel, Nagatomo gibi ağır isimlerle hızlı bir oyun oynanmadı. 4-3-3 değil konu, rakamlar önemsiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir