8 Mart 2020 Pazar

Bugün de yine aynı şeyi istiyoruz


2007 - 2008 sezonunda da Sivasspor deplasmanı oldukça sertti. Bu sezon da şampiyonluğa oynuyorlar ama o sezon 33. haftaya girerken lider Galatasaray'ın 3 puan gerisindeydiler. 33. haftada da Sivasspor deplasmanına gidiyorduk. O hafta lig 2.'si olan Fenerbahçe'yle 70 puanı paylaşıyorlardı. 3 takım şampiyonluk yarışı içinde ve yaşanabilecek en büyük finallerden biri. Galatasaray adına da tarihi sezonlardan biriydi.

Son 6 hafta kala Feldkamp'ın istifası sonrası takımın başında Cevat Güler vardı. O ortamda başka bir takım şampiyonluk çıkarabilir mi bilmiyorum. Şampiyonluk kokusunu aldığımız an şartlar ne olursa olsun en büyük favori konumundayız. Bu sezon da aynı şekilde. Ligin ilk yarısında kötü gittik ve puan olarak çok geriye düştük. Yine de o kokuyu aldığımız an inanmaya başladık ve üst üste kazanarak ilerliyoruz.

2007 - 2008 sezonunun 32. haftasında da kendi sahamızda Fenerbahçe'yi 1-0 yenmiştik. Üst üste 2 final diyelim. Sivasspor, şampiyonluğa çok yaklaşmış ve Galatasaray maçını kazanmaları halinde de işi bitirmeleri oldukça olasıydı. Nonda'yla alakalı yazmış olduğum yazıda belirttim. O sezon istikrarlı katkı veren tek yabancı Nonda'ydı. Sivasspor deplasmanında da ilk 11'de sadece 2 yabancı kullanmışız. 

Aykut 
Song Servet E.Güngör H.Balta
Sabri B.Özbek M.Topal Ayhan Arda
Nonda

İlk 11 bu şekilde. Olabildiğince mücadele gücü yüksek isimlerle sahadayız. Bu maçta da Ayhan Akman ve Arda Turan'ın müthiş futbolları vardı. Arda Turan 3 gol atmış, Ayhan Akman'ın da uzaktan muhteşem bir golü vardı. Sivasspor gibi zor bir deplasmanda ısrarla geri dönmek ve kazanmak oldukça önemliydi. Şampiyon karakter böyle bir şey işte. Bugün de yine aynı şeyi istiyoruz.

Sivasspor o sezondan bu yana ilk kez şampiyonluk adına iddialı. Tabii o sezon olduğu gibi iddialarını son 2 haftaya taşıyabilecekler mi göreceğiz. Bu maç onlar adına büyük bir final. Kimsenin onlar için şampiyonluk gibi bir beklentisi olmasa da şehit havaya girmiş durumda. Ligin ilk yarısının en iyi futbol oynayan takımı onlardı. Ligin 2. yarısında ise sarsıldılar ve istikrarla yoluna devam eden şampiyonluk adayları var. Galatasaray da en güçlülerinden biri. Hatta en güçlüsü.

9 yorum:

  1. 2007-2008 sezonunda zaten baştan sona kadar çok dominant bir futbol oynamıştık bana göre. Baya gol atan bir takım vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç, yerli ağırlıklı ve iyi takımdık. Orası doğru. Fenerbahçe kadro olarak çok üstündü, buna rağmen şampiyonluk geldi. Ama son 6-7 hafta yaşananlar sadece Galatasaray'ın yapabileceği şeyler.

      Sil
    2. Teknik direktör dışında başkan değişimi de yaşanmıştı. Rahmetli Canaydın gitmiş yerine Adnan Polat gelmişti. Bu da ilginç. Galatasaray ne zaman sezon ortasında başkan değiştirse şampiyon oldu. 2002, 2008, 2015, 2018 gibi.

      Sil
  2. zico için başarılı diyorlar da, o dönem o kadro ile GS nin şu kadroya şampiyonluk kaptırmak bence çok büyük başarısızlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL'de çeyrek final yapıp, yarı finali zorlayınca başarılı kabul ediliyor ki bence de başarısız değil.

      Sil
  3. hey gidi akıp giden zaman hey... arda maçtan sonraki açıklamasında "sol tarafta çok sıkışmıştım, hakan abi'ye söyledim, biraz daha içeriye forvete doğru kay dedi ve sonra golleri attım." demişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O günler teknik direktörsüzdük ama bu tarz takımın ağabeyleri bizi mükemmel yönlendirdi.

      Sil
  4. Fekdkamp'tan kalan çok sağlam bir oyun anlayışı vardı. Ayrıca feldkamp sayesinde takım fiziksel olarak çok iyiydi. Son 6 haftada o kadar diri kalabilmenin açıklaması buydu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroda çok genç ve enerjikti. Bu sayede de iyi bir harman yakaladık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir