15 Mart 2020 Pazar

Fatih Hoca'nın derbilerde bu tarz sürpriz hareketlerine alışığız


Fatih Hoca'nın derbilerde bu tarz sürpriz hareketlerine alışığız. Beşiktaş karşısında da Ömer Bayram yerine Belhanda oynayacak gibi görünüyor. Bu tercihin mantığını da az çok anlıyorum. Ömer Bayram'ın Sivasspor deplasmanında özellikle pas aksiyonunda sallanması ve basit hataları bu tercihte etkili olmuş olabilir. O maçta topu öne taşıma noktasında Ömer Bayram oldukça sallanmıştı. Beşiktaş karşısında anlaşılan o ki amansız topa sahip olma düşüncesi var.

Her 2 futbolcunun da birbirine göre farklılıkları var. Ömer Bayram'ın temposu, mücadelesi ve özellikle duran top kullanımındaki etkisi büyük. O duran toplar da Galatasaray'ın en önemli kozlarından biriydi. Saracchi'yle de pozisyon değişimleri düzen açısından önemliydi. Saracchi hücumu ısrarla düşünen bir bek. O çıktığında da Ömer Bayram orayı kapatıyordu. Düzen açısından iyi bir asker diyebiliriz.

Belhanda ise topla ilişkide ön planda. Pas oyununa daha yatkın, topu öne daha iyi taşıyabilen, hücum için biraz daha parlayabilecek bir futbolcu. Lemina - Seri ikilisini ortaya sahaya yazınca da Belhanda'yı 3. orta saha gibi düşünmek daha mantıklı görünüyor. Beşiktaş'a karşı da ana plan topa sahip olma olacaktır. Beşiktaş hücumu düşünen, daha dikine oynamaya çalışan bir takım. Yine de oyuncu yapısı itibarıyla topa o denli sahip olamazlar. Hata kovalayacaklar, topu kolay kaybetmemek gerekiyor.

Galatasaray orta sahasının da 60. dakika sonrası düşüşü olası. Orayı yükseltmek için de Ömer Bayram iki bir koz. Belhanda'yı kenardan getirmek o denli etki etmiyor. Ömer Bayram ise hem enerjisi, hem de duran top kullanımındaki başarısıyla bunu sağlar. Belhanda'yı duyunca eminim ki tepki gösterecek insanlar olacak. Olmamalı, yazmak istediğim bu. Kağıt üzerinde çok mantıklı bir hareket gibi görünüyor.

Muslera
Mariano Donk Marcao Saracchi
Lemina Seri Belhanda
Feghouli Falcao Onyekuru

Belhanda tercihiyle birlikte de Lemina 6, Seri ise 8 numarada oynayacaktır. Ömer Bayram sahadayken topu öne taşımak için Lemina 8 numara oynamalı diyordum. Belhanda denkleme girdikten sonra ise bu o kadar önemli bir şey değil. Seri de 8 numara oynayabilir ve merkezde topu dağıtıyor. Lemina da temposu ve yine topu öne taşıyabilmesiyle Galatasaray yarı sahasını toparlar. Belhanda bu noktada iyi bir tamamlayıcı.

6 yorum:

  1. Burada Fatih Terimin forma adaleti devreye giriyor..
    Aslinda normalde bu mac mac icin orta sahamiz Seri Lemina Belhanda olmali
    Ancak takım disiplini adina bu hamle soru işareti..
    Yani oyuncularin kafasinda şöyle bir durum yarana bilir: Belhanda her ne yaparsa yapsın bu takımda ilk 11 e monte edile biliyor
    Eminim bu durumu düşünen oyuncular vardir
    İnsAllah bu durumu hasarsiz atlatırız.
    Ha bu arada yaz doneminde bu sorunu kokunden çözmekte fayda var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. O adalet de maçına göre hareket etmeyi gerektiriyor. Geniş kadrolar bunun için. Normalde olan bu maçta yürürlükte olacaktır. Belhanda da Fenerbahçe maçıyla neler yapabileceğini gösterdi ki 2 yılı zaten görmek isteyen görmüştür. Öyle düşünen futbolcu yoktur, emin olabilirsin bence.

      Sil
    2. Bu mac icin dusunceler ayni ayni ikimizde Belhandanin oynamasindan yanayiz
      Ancak genelde forma adaleti bunu gerektirmiyor
      Butun sezon calisib yirtinan cok ozel yetenekleri olmamasina ragmen formanin hakkını veren Omer vurdumduymaz Belhandadan 2 adim ondedir bana göre
      Biz bu Belhandada bir seyler gprduk abi:) oynadiginda ne yapacagini biliyoruz umarim bu gun de oyle olur

      Sil
  2. Mantıklı bir hamle fakat ben solda onyekuru değil omerle başlanması taraftarıyım. Onyekuru ikinci yarıda daha diri girerse güzel olur.omer bayram da ortaya geçer. Belhanda'nin ikinci yarı ayarları bozulacaktir zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru şart bence. Beşiktaş sağ kanadı hataya çok müsait. Orayı işlemek lazım.

      Sil
  3. seyircisiz maçta belhanda bile gerilmez bence. kırmızı kart beklemiyorum maçta

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir