15 Mart 2020 Pazar

Galatasaray 0-0 Beşiktaş, Belhanda'yla çöpe attığımız bir 45 dakika


Şu ortamda futbol konuşmak gerçekten de "abes". Ne konuşacağız ki, ne yorumlayalım. Kim kafasını gerçek anlamda sahaya verebilir ya da kim izlediğinden ne anladı? Liglerin bu hafta erteleneceğini de hep birlikte izleyeceğiz. Maç öncesi de yazdık, hala aynı yerdeyiz. Aklıselim herkes de "ertelenmeli" diyecektir de. Şampiyonluğun belki de en kritik haftası bu ihmal yüzünden hiç oynanmamış gibi yapıldı.

İlla futbol konuşmamız gerekirse. İlk 45 dakikayı çöpe attık. Belhanda tercihini başta ben olmak üzere çoğu insan mantıklı karşılamıştı. Bu tercihin "hatalı" olduğunu yazanlar da var tabii, haklılar. Ömer Bayram'ın son haftalardaki pas aksiyonunda sallandığını düşünüyordum. Belhanda'yla pas aksiyonu biraz daha isabet sağlayabilir mi diye düşünürken, takımın hızı büyük oranda düştü. Belhanda / Seri ikilisi bir arada olmadı.

Sergen Yalçın dersine en iyi şekilde çalışmış. Baskıyı özellikle Lemina üzerine kurarak Galatasaray'ın geriden rahat çıkamamasını sağladı. Pas haritasına baktığımızda Donk / Muslera hattı ilk sırada çıksa şaşırmam. Seri ve Belhanda da bu konuda çok hata yaptı, topu da öne taşıyamadık. Feghouli bu yüzden çok fazla orta sahaya yaklaşmak zorunda kaldı. Ortaya kaydığında da Mariano yalnız kaldı ve o ezberi kullanamadık.

Mariano'nun hızlı ve kreatif kanatlar karşısındaki etkisizliği de yeniden canlandı. Erken bir sayı kart yedi, sonrasında da N'Koudou karşısında sürekli geçildi. Neyse ki Beşiktaş'ın da tek hücum planı bu. Topu Galatasaray'a verip, kaptıkları toplarla hızlı çıkmak istediler ama bu baskı işi onların hücum kalitesini geri düşürdü. Doğal olarak hücumda da çoğalamadı Galatasaray. Haliyle de koca 45 dakika çöpe atılmıştı oldu.

Belhanda / Ömer Bayram değişikliğinin Galatasaray'ı hızlandırdığı net. Topu öne taşımaya başladık ve rakip ceza sahası çevresinde biraz daha çoğaldık. Yine çok etkiliydik diyemem. Geçen haftalarda olduğu gibi bir organizasyon yoktu. 2 pozisyon var, 2'sinde de Karius hatası neticesinde oluşan seken toplar. Onyekuru'nun tıkanması da etken. Son 2 maçta o iyi durumda değildi ve hücum kozlarından birini kaybettik.

Falcao'nun Onyekuru'ya boşalttığı alanlar gibi bir durum oluşmadı. Beşiktaş dersine iyi çalışmış, o noktada Galatasaray'a aman vermediler. Falcao da Onyekuru da etkisizdi. Feghouli'nin kötü durumu ise Belhanda'yla eş değerdi. Şu ortamda da hücum için organizasyondan bahsetmek imkansız. Onyekuru / Emre Akbaba değişikliğinin geç gelmesi, bence Andone'nin de çok geç oyuna girmesi Galatasaray adına eksiydi. Kulübe güçlü, özellikle de hücum anlamında. Kullanamıyoruz maalesef.

23 yorum:

  1. Belhanda tercihi saganak yagis sebebiyle sinifta kaldi bence tempolu pas yapamadik sahanin agirligindan. Onyekuru'ya yuksek uzun top ta atamadik yere carpip hizlanan toplari yakalayamadi. Oyle olunca Bjk belli dakikalarda rahatca cikardi savunmasini oyunu iyi daraltti. Onde baskilariyla birlesince pek bir sey oynayamadik. Boyd hucumda yoktu ama sol kanadimizi cok iyi savundu.
    Degisiklikler de dedigin gibi cok gec geldi Akbaba'ya ihtiyac duydugumuz bir macti.
    Saglik olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllar da sahada değil ki, ister istemez odak yükselmiyor.

      Sil
  2. belhanda iyi oynarken haksız yere çok küfür yedi. o dönem geçti gitti.

    bugün elimizde berbat bi belhanda var. ve bu adamı ısrarla sahaya sürmek artık inatçılık bile değil. daha ötesi. 45 dakika çöpe atıldı.

    ömer girince anında hareket geldi oyuna. belhanda sevdası yetti artık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an iyi olmadığına ben de katılıyorum.

      Sil
  3. tff amacına ulaştı. ligler ertelenir. olan bize oldu. ama şu unutulmasın. yılda 5 milyon euro alan feghouli hem sivas hem burada bizi yaktı.

    bazı şeylerin tff ile alakası yok. hangi golü atacaksın arkadaş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salı günü tüm ligler ertelenir. Yalandan yere oynanan 1 hafta izledik.

      Sil
  4. emre akbabalı ofansif 4-2-3-1 kadıköy zaferi ile rafa kalktı. bu yanlış. her takımdan korkmaya gerek yok.

    emre akbaba gibi adem de unutuldu. 90'da falcao çıkarmak da saçmaydı açıkçası. 80 de çıkar anlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalkması doğaldı, Onyekuru / Akbaba bir arada kullanmak zordu.

      Sil
  5. onyekuru da kaçırıyor ama kızmıyorum. sahaya enerji koyuyor. feghouli hiçbir şey yapmıyor golleri de kaçırıyor. gs'nin kaderiyle oynadı 2 haftadır.

    diğer yandan ilk 1-2 maç sonrası sarrachi tamamen hayal kırıklığı. 1 tane orta kesmiyor adam. bugün iyi bir şut yakaladı ona da berbat vurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyuyor mutlaka, kimse laf edemez. Feghouli bir türlü istikrar yakalayamadı, bu da bizi geriye atıyor.

      Sil
  6. bugün 2-3 gol atıp kazansak morarıp otururlardı. ama bu maç takımı gazı kaçmış kolaya çevirdi. seyirci çok önemli.

    tff "mutlaka" trabzon maçını seyircisiz oynatacaktır.. işimiz zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl kazanacaksın ki, takımın içi boşaltıldı resmen.

      Sil
  7. muslera yı maç sonu dinleyince maç üstüne birşey konuşmamak gerekiyor büyük karakter helal olsun, fatih hoca metin kurt tan sonra ikinci galatasaray lı oldu sendikadan gerekliligininden bahseden sagol hocam .iyiki galatasaraylıyım dedirden bir konuşma yaptılar muslera saracchi ve tabiki fatih hoca , birde sergen yalçını dinleyenince suya sabuna dokunmayan sözlerini duyunca aradaki farkı dahada iyi anladık..bazen teknik taktik , yanlışlar, dogrular konuşulmaz çünkü bunların hepsinden önemlisi insandır yaşam hakkı , korkuları endişeleri, ailesi sevdikleri için duydukları kaygılar futbolun tüm paydaşları için 3 puandan çok çok daha önemlidir..önemli olan bu oyuncuların bu ülkeye bu takıma olan aidiyet , güven duygularını kaybetmemek kaybedilen 2 puan neki..buyük ihtimalle uzun süre ara olacak dönüşte eger oynanacaksa bu duyguları kaybetmeyenler ,diri tutanlar, deger gördügüne inananlar ile bu mücadele devam edecek yeterki bizler tüm paydaşlar yan yana olalım .sonra yine omuz omuza oluruz trübünde degerli burak arkadaşım yine birbirimize katkı vermeye devam ederiz buralarda . ama şimdi arkamıza yaslanıp bu yerkürede yaşayanlar olarak nerelerde neleri yanlış yapıyoruz neler yapmalıyız insanlık aleminin güzel günler görmesi için düşünme vakti.. iyilikle kal bu arada mayıs ayı belki haziran ayı ile seni bir kez aldatacagız kusura bakma ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Bugün taktik, teknik ya da şampiyonluk konuşulacak bir gün gibi durmuyor.

      Sil
  8. onyekuru 85. dakikada "işte ben bu yüzden monaco'da forma bulamadım" dedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece sana dedi sanırım.

      Sil
    2. :) zemine takıldık. Maçın özeti bu bana göre herkes dikkat etsin kendine selamlar saygılar hepinize arkadaşlar

      Sil
    3. sadece bana değil, görmek isteyen herkese söylemeye ısrarla söylemeye devam ediyor kaçırdığı gollerle. orada nvakame vs filan olsa penaltidan daha kolay atmıştı. onyekuru sen ne kadar kabul etmek istemesende şut atmayi bilmeyen bi oyuncu. ayrica sivas ve bjk maçinda yine gördük ki savunma arkasında boş alan yakalamadığı müddetçe oyun içi etkinliği sıfıra yakın bi oyuncu

      Sil
    4. Sadece sana sanırım, geçen sezon izlemediğimiz bir isim olsa neyse derdim.

      Sil
  9. feghouli ile onyekuru haftalardir gol kaçırma yarışındalar. şu pozisyonlar keşke falcao'ya gelse ama gelmiyor işte. allah'tan nkodou'nun da finalleri çok kötü ki hiç olmazsa 1 puani aldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao onlara alanı açıyor, pozisyona giriyorlar. Bitirme noktasında gerçekten de 2 maçtır kazanamamamızın asıl sebepleri.

      Sil
  10. Maca etki eden faktörler:
    1- 2gun kala maçın seyircisiz oynanmasi
    2- zeminin yagmur sebebiyle kaygan olmasi
    3-Belhanda (mactan once en mantıklısı oynamali diyorduk ancak gorunen o ki olmadi yine)
    4-Feghouli ve Onyekurunun boylesine karşılaşmada kaçırdığı pozisyonlar
    Lemina 6 numarada iyiydi bana gore Beşiktaş'ın ilk yarıda rahat oyunu bizim orta sahanin bir turlu organize olamamasiydi
    Belhandanin top kayiplarinin da rolu buyuktu
    Feghouli ve Onyekurunun bir turlu istenilen forma ulaşmaması bizi zor duruma sokuyor
    Kaçırdıkları pozisyonlar da net gollük pozisyonlar
    Omerin olmamasi duran toplari da olumsuz kullanmamiza neden oldu
    Bence Biz Allah'ın izniyle bu sezonda şampiyon olacağız buna yurekten inaniyorum geride kalan 8 mactan en az 6 qalibiyet bekliyorum bunu yapacak gucumuz var
    Liglerin ertelenmesi biraz takimi geri ata bilir ancak bu durumda oynamakda riskli anlasilan o ki takim takim tam olarak maca konsantre olamıyor bu fa normal tabi
    Bizim icin en buyuk buyuk soru isaretlerinden birisi Seri
    Ben gelecek sezonda takimda kalmasindan yanayim
    Adam oynayinca net kalite farki ortada
    Sezon bitti bitecek daha forma dusmedi
    İstikrar nedeniyle gelecek sezon takim iskelesinde yerini almali bence Seri Lemina ve Mert Hakan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ve Seri o kadar üst üste bindi ki organizasyon imkansız oldu. Topu öne taşıyamadık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir