24 Mart 2020 Salı

Gomis'in ayrılığı, Galatasaray'da bitmek bilmeyecek konulardan biri


Galatasaray'da bitmek bilmeyecek konulardan biri de Gomis'in ayrılığı. O kadar karmaşık bir süreç ki. Bir kesim var, istediği zam haksızdı diyor. Ben de buna katılıyorum. Diğer kesim var, istediğini verseydik de böyle garanti bir golcüyü kaybetmeseydik diyor. Yaşanan sürece bakınca da aslında haksız gibi görünmüyorlar. Şöyle bir durum var, o gün Gomis'e istediğini versen yarın herkes için aynı imtiyazı sağlamak durumunda kalabilirdin.

FM oynayanlar bilir. Futbolcu biraz olsun performans yükseltince hemen zam ister. Oyunda olmayan parayı harcamak kolay, genellikle o zam verilir. Hele ki genç, satılabilecek bir futbolcuysa. Gomis, bu isteği dile getirdiğinde 33 yaşındaydı ve zaten takımın en çok kazanan isimlerinden biriydi. Kendisini çok severim, hakkını yeterince vermediğimize de inanırım ama o gün bu istek kabul edilemezdi diye düşünüyorum.

Hatalı nokta satış süreci. X takımlar, Suudi Arabistan'a yaptıkları satışlarda dünyaları kazanırken, biz Gomis gibi bir futbolcu için komik diyeceğimiz bonservis geliri elde ettik. Yerini dolduramamış olmak da cabası. Son gün Vagner Love / Cornelius paketine dahi tamamken, gün sonunda elimizde sadece Eren Derdiyok kaldı. Diagne'ye ödenen bonservis üzerinden de Gomis hikayesi yazmam, farklı bir konu çünkü. 

Diagne'ye o bonservis verilirken ki amaç, parayı ertesi sezona taşımaktı. Elimizde yüklü miktar olsa da son güne gelince yapacak bir şey kalmadı. O parayı da "sattığın kadar al sarmalında" ertesi sezona sarkıtma şansın yoktu. Diagne'yi satarız diye aldılar, elde patladı. O süreci de zaten uzun uzun konuştuk. Gün sonunda Gomis, Suudi Arabistan rekorları kırıyordu. Türkiye'den de kopamadı, Fransa'ya değil de buraya gelip gidiyor. Galatasaray aidiyetini de kimse sorgulayamaz.

"Galatasaray'da yaşadığım inanılmaz tecrübe sebebiyle Marsilya'dan ayrıldığıma pişman olmadım. Kalbimde olan bu güzel takımdan ayrılırken de işimi en iyi şekilde yaptığımı söyleyebilirim"

"Marsilya'da benimle çalışma arzusunu göremedim. İki sezonluk sözleşme önerildi ama ben daha fazlasını istiyordum. Kıyaslamıyorum ama benden sonra 15 milyon euro vererek aldıkları oyuncuya (Kostas Mitroglou) da benim talep ettiğim sözleşmeyi verdiler."

Asıl pişmanlığı Marsilya yaşıyor. Gomis, Marsilya'daki sezonda harika işler yaptı. Nedense Gomis'i tutmak adına çok ısrarcı olmadılar. Oysa Galatasaray'da kazandığından da az rakama kalmaya ikna olacaktı. Swensea'den de o dönem için çok komik bir rakama transfer ettik. Marsilya ise gidip 15 milyon avro'yu Mitroglou'na verdi. Gün sonunda ise Mitroglou'yu bedelsiz şekilde, 1.5 yıllığına kiraladık. Asıl zarar buydu.

12 yorum:

  1. gomis ayıp etti orası net. garanti ücretinin feghouli'den 500 bin euro daha az olmasından özellikle çok rahatsız olmuş. iyi de kardeşim sen de az almıyorsun ki. sözleşme diye bir şey var. o zaman her ay zam iste.

    ama devamındaki sürece bakınca zam yapsaydık rahat etseydik diyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zammı versek herkes isterdi. İpin ucu bir kez kaçarsa geçmiş olsun :(

      Sil
  2. Gomis'i göndermek o gün icin dik durus demekti ancak görüldü ki gönderilmesi sonucu tarihimizin en yüksek transfer bedellerinden birine Diagne gibi bir panik transferi yapildi, ben o gün de söyledim, senin blogda da yorumlarda yazdim kalmasi gerekliydi, bir sekilde anlasirdik, sonrasinda cekilen dertlere degmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göndermeden de belki bu olay sonuca bağlanabilirdi. Bunu düşünüyorum sadece.

      Sil
  3. Sanırım bir maç oynamıştı gitmeden önce ve sahada ruh gibiydi. Galatasaray'i seviyorsa bunu problem etmemeliydi. Bu işin sonunda daha çok zarar eden bizdik orası ayrı bir mesele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık kampı ve Süper Kupa maçında böyleydi.

      Sil
  4. Vermedik sonrasında da yerine adam bulmak için dünyaları ödedik hâlâ da yerini dolduramadık. Bu takımda kimlere ne paralar verildi de bir tek gomis isteyince mi sorun oldu? Sonrasının hikayesini hepimiz biliyoruz zaten. Diagne mitroglu nun gelişi sonra onları göndermek için harcanan çaba yerine yenisini bulmak için geçen zaman... ben hâlâ hata olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimlere ne paralar verildi konu değil, o paralar verildikten sonra üstüne rakamı arttırmak mesele.

      Sil
  5. Gomis olayinda yonetim ve hocanın duruşunu haklı görüyorum
    Zaten zam yapilsaydi da performans gostermesi mümkün değildi adam bir kere kopmustu
    Fatih hoca yalniz parayi düşünen oyunculari hic sevmez
    En dogrusu bu oldu sonra yaşadığımiz süreç çok zordu forvetsiz kaldik Diagne durumu falan ancak Gomis olayinda yonetim tamamen hakliydi
    Bizden sonraki performansı acikcasi cok co da alakadar etmez bizi
    Biz sadece o surecten sonrasini dogru yonetemedik
    Bir sekilde sanpiyon olduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de haksız görmüyorum ama çözülebilir miydi diye de düşünüyorum.

      Sil
  6. Gomis i çok çok seviyorum ama guzel kardesi. Hem bonservis verilip hem de imza parasi verilen bir sen varsin o sene 6 milyon kazandin zaten...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir