6 Mart 2020 Cuma

Maicon'dan gelmesi düşünülen bonservis için umutluyum


Maicon'un Galatasaray performansı tartışılır. Ödenen bonservise oranla katkı anlamında bence de istenileni veremedi ama ilk şampiyonlukta da faydası oldu. 2. sezonunda ise yaşadığı ailevi sorunlar onu daha da aşağıya çekti. Yazın son günleri Suudi Arabistan'a gitti geldi gibi durumlar da eklenince kafalar karıştı. Luyindama, Marcao ve Donk gibi isimlerin stoper performansını görünce de Maicon'u "hayal kırıklığı" olarak ananlara saygı duymak gerekiyor. Maicon'u tutmama rağmen bunu söylüyorum.

1.5 yıllık kira için peşin 1.7 milyon avro kira bedeli yüksekti. Maicon da kiralık geçirdiği o günlerde iyi bir Al Nasr kariyeri yaşıyor. Takımı şampiyonluğa ulaşmıştı ve o da takımın en önemli isimlerinden biri oldu. Bu yüzden de Al Nasr'ın ondan vazgeçmeyeceğini ve bonservisi için Galatasaray'la anlaşacağını düşünüyorum. Maicon'un kira sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve Galatasaray'la da 1 yıllık sözleşmesi kalacak.

Olmadı zaten ülkesine dönecek. Takımda kalma gibi bir ihtimali yok, hatta Avrupa defteri de kapalı. Ülkesine dönmesi halinde ise bonservis anlamında beklenti içine girmemek gerekiyor. Al Nassr'la devam ederse 3-4 milyon avro aralığında bir bonservis beklentim oluşur. Bu da 31 yaşına gelmiş ve sözleşmesinin son 1 yılına girecek Maicon için iyi rakam. Sattığın kadar al sarmalında da şu para elinizi güçlendirir. Fernando'dan gelen bonserviste olduğu gibi.

Telles için hayal edilen paydan umudum yok mesela. Yıllardır ayrılıyor deniliyor ve özellikle Chelsea ile adı geçiyor. O 40 milyon avro'luk serbest kalma bedelini kimse kullanmadı. İstatistik anlamında Porto'da rekorlar kırmasına rağmen durum böyle. O da sözleşmesinin son yılına giriyor, belki bu sefer ayrılabilir. Sözleşmesini uzatmıyorsa zaten satmaktan başka yol kalmıyor. Tabii bu durumda rakam beklediğimiz ölçüde olmayacak ve hayal ettiğimiz 4-5 milyon avro gelmeyecek.

Maicon'dan ise umutluyum. Al Nasr'da geçirdiği istikrarlı dönem buna sebep. O da kalmak ister, ciddi paralar kazanıyor. Ailevi anlamda işler istediği gibi gitmese de kariyerinin bu döneminde çok yüksek paralar kazanıyor. Al Nasr da bu istikrarı bozmak istemeyecektir. Guiliano'yla birlikte güçlü bir Brezilya birlikteliği oldu. Galatasaray bu da bu işten kazansın. Genele bakınca hayal kırıklığı görünse de, bugün adına ortada başarı olur.

8 yorum:

  1. Ligin en iyi stoperi diyorlar. Kendisi de lider bir karakter zaten seviliyorsa orda para kazanabiliriz. Hiç yoktan iyidir üçe beşe bakmadan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarı büyük. Bu yüzden tutacaklardır :)

      Sil
  2. çok para gelmez. ama gelir. esas sorun babel diagne ve belhanda.. bu 3 oyuncudan 3-4-3 eşittir 10 milyon euro gelsin direkt kabul ederim.

    YanıtlaSil
  3. babel-diagne-belhanda-maicon 10 milyon bile gelse şunlardan vallahi süper olur

    YanıtlaSil
  4. yalnız yaz transfer dönemi hocaya kolaylık versin işi zor,mevcut kiralık oyuncular var ki bu oyuncular iskeleti oluşturabilecek oyuncular(seri,onye,lemina)mari,donk ile bence uzatmamız lazım çok fazla değişim olmasına gerek yok.Kiradan dönecekler var onlardan bişeyler kazansak ffp açısından çok iyi olacak,seri,onye,lemina üçünü de kiralamak lazım yine baya oturdular takıma ama bakalım nasıl olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu günden çalışmalar vardır diye umut etsem de her dönem aynı şeyleri yazıyoruz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir