7 Mart 2020 Cumartesi

Bana sorarsanız Galatasaray'ı da ligde farklı kılan futbolcu


Geçtiğimiz sezonun 2. yarısında da büyük bir yükseliş vardı ve o yükseliş içinde hangi ismin "en iyi" olduğuna yönelik çok konuşmuştuk. Hücum için baktığımızda da Feghouli ve Onyekuru ön plandaydı. Garry Rodrigues'in transferi sonrası Onyekuru sola geçmiş ve yerini bulmuştu. Seri'nin Fenerbahçe maçında 6 numaraya geçişindeki yükseliş gibi. Feghouli de bireysel kalitesinin zirve zamanlarını yaşıyordu.

Geçen sezon da Onyekuru temelli bir hücum planı vardı. Organizasyonumuz çok güçlü olmasa da bu plan ve bireysel yetenekler bizi yukarıda tuttu. Bu sezon ise güçlü bir organizasyon var. O organizasyon içinde de Onyekuru yeniden temeli oluşturmayı başardı. Elimizde Falcao gibi bir forvet olsa da ana hedef değil. O da Onyekuru'ya alan boşaltıyor ve organizasyonun güçlü parçalarından. Futbol anlamında son 2 yıla oranla daha çok keyif verdiğimizi de sürekli yazıyoruz.

Onyekuru, Galatasaray için oldukça önemli. Son 2 haftadır ilk 11'deki yerini aldı ve etkisini güçlü şekilde hissettiriyor. Bana sorarsanız Galatasaray'ı da ligde farklı kılan futbolcu. Çok hızlı, alanı iyi değerlendiriyor ve savunma arkasına sızma noktasında ligin en iyisi. Şu aşamada bitirici etkisi geçen sezonu yakalamasa da bunu da toparlar. Deplasman / iç saha da fark etmiyor, bu güçlü oyun planı her yerde iş görmeye başladı.

Ömer Bayram'ın da sol önde farkı vardı. O da çizgiyi iyi kullanıyordu ve ön alandaki mücadelesi, orta kalitesi derken farkını ortaya koyuyordu. Onyekuru ise direkt olarak kaleye iniyor. Maç başına girdiği pozisyon sayısı da yüksek. Geçen sezona göre farkı ise biraz daha pas oyununa odaklanması. Bu kadar değildi. Geçen sezon sadece kaleyi düşünüyordu. Bu sezon ise biraz daha pas oyununda var. Gelişimi açısından önemli.

Tutmamız gerekiyor. Farkımızı ortaya koyan, garantili katkılı baktığım bir futbolcu. Kiralık transferi gerçekleştiğinde umutluyduk, sıtma hadisesi bunu biraz erteledi ama güçlü şekilde döndü. Şampiyonluk adına nokta atışı transfer böyle oluyor. Sezon soru ayrılması halinde de kendisini arayacağımız kesin. Kaynak yaratmak ve bu transferi gerçekleştirmek şart. 8 - 10 milyon avro arasına bitebilir diye düşünüyorum, bu parayı vermek de asla lüks değil.

4 yorum:

  1. bir yatırım yapılacaksa kesinlikle onyekuruya olmalı bu yatırım,gönül ister ki leminayı da seri yi de alalım ama çok mümkün gözükmüyor, inşallah onları kiralarız yine,onyekuru ileri de çok daha büyük paralar kazandırabilecek bir oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru şu an en alınabilir kiralık futbolcu gibi görünüyor.

      Sil
  2. onyekuru'yu severdim ama abartmazdım. yanılmışım. takımın çehresini değiştirdi!! inanılmaz bi silah. sıkıştın mı at önüne yeter.. topu alamasa bile ortalık karışıyor. babel ile geçen günlere yazık olmuş.

    amacımız kesinlikle "2 yıl" kiralamak olmalı. ve bence imkansız değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam takımın bug'u gibi, bir anda onunla yükseliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir