26 Mart 2020 Perşembe

Negatif nostalji #1; Ahmed Barusso, Jersson Gonzalez, Ismael Bouzid, Carrusca


Geçenlerde "bu da mı x takım forması giymişti" üzerinden bir etkileşim vardı. Ben de bunu Galatasaray'a uyarlayayım dedim. Tabii izlediğimiz dönem adına gözlerimizden kimse kaçmıyor. Bu yüzden de konu evrildi, biraz daha hayal kırıklıkları ve ayıp ettiğimiz futbolcuları konuşur olduk. Yeni bir seri yapalım, her seride de 4-5 futbolcuyu hatırlayarak nostalji konuşmaya devam edelim. Twitter ve yorum bölümünde bu konudaki paylaşımlarınızı bekliyorum.

Ahmed Barusso ile başlayayım. Galatasaray'da toplasak 3 tane maçı var. Leverkusen'e deplasmanda fark yerken tavana astığı penaltı golü, içeride kaybettiğimiz Kasımpaşa maçı ve şampiyonluk kutlamalarında herkesten çok sevinmesi. Sempatik bir futbolcuydu. GS TV'de neşeli hallerini hatırlıyorum. Anlamsızca da uzaktan şut atar ve fırça yerdi. Lincoln dahi onu birçok kez uyarmıştı. Galatasaray sonrası iyi bir İtalya kariyeri var aslında. Bizde tutmadı, yine de hatırlıyoruz.


Jersson Gonzalez'in daha iyi fotoğrafını bulan bana atsın. Sanmıyorum bulabileceğinizi, böyle kayıp bir futbolcu. 2001 / 2002 sezonunun Ocak ayında gelmişti. Sağ bekti ve çok sert vurduğu şutlarının olduğunu rivayet ediliyordu. Hatta Mehmet Bölükbaşı'nı bir kez bayıltmış, o tarz hikayeler anlatılırdı. 1 dakikası bile yok, her maç yedekti. Şampiyonluğu ilan ettiğimiz maçta da yedekti, Şampiyonlar Ligi'nin en sert maçlarında da. 1 dakika bile süre bulamadı. Haliyle de çok fazla hatırlanmaz.


Galatasaray'daki yeni Hagi ve Popescu arayışları yıllarda sürdü. Ara ara o boşluğu dindiriyor olsak da hiçbir zaman tam anlamıyla istediğimizi alamadık. Genci de yaşlısı da, herkes denendi. Ismael Bouzid de yeni Popescu arayışlarındaki genç adımlardan biriydi. Ayağı iyi, müthiş oyun kuruyor diye geldiği Galatasraay'da büyük bir hayal kırıklığı oldu. Şu maçta da iyiydi diyebileceğim herhangi bir maç aklıma gelmiyor. Et mi tavuk mu anlamadık, bizden sonrakiler de anlamış gibi görünmüyor.


Carrusca'nın şanssızlığı Arda Turan oldu diyebiliriz. Galatasaray'a yeni yıldız adayı olarak geldiğinde, çok daha büyük bir yıldızın doğuşunu kimse tahmin etmiyordu. Arda Turan forma giydiği ilk maçtan itibaren büyüdü ve formayı bir türlü bırakmadı. Arda Turan ve Carrusca'yı aynı 11 içinde oynatma düşüncesi de o dönem için oluşmadı. Carrusca'ya o dönem için ciddi de bir bonservis ödenmişti. Çok büyük bir hayal kırıklığı. Gerets ve Feldkamp gibi teknik adamlar kazanamadı bir de. Kötü bir transfer.

8 yorum:

  1. Yiğit Gökoğlan da var. Yanlış hatırlamıyorsam Abdurrahim Albayrak transferiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı, Bu listelerin olmazsa olmazlarından olacak :)

      Sil
  2. Barusso İtalya'da nerede oynamıştı bizden sonra ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize zaten Roma'dan gelmişti. Roma, Torino, Genoa gibi takımlarda oynadı.

      Sil
  3. Erman Kılıç vardı bir de. Yanılmıyorsam bir Süper Kupa finalinde oynadı ve sonra gönderildi. Kendisi yedek kalmayıp, oynamak istediği için anlaşarak ayrıldı gibi bir haber de vardı. Ben açıkçası kendisinden rotasyonda umutluydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL listesine yazılmadı, onun üzerine ayrılmıştı.

      Sil
  4. Romada oynamasına şaşırdığım iki oyuncu var. Biri Barusso biri de Guillermo Burdisso.
    Marcelo Carrusca benim bayıldığım bir oyuncuydu. Oyun tarzını çok beyenirdim. Gitmesine üzüldüğüm bir oyuncu olmuştu.

    Bu arada bir başlık önerim var. Altyapıda beğendiğin ve A takıma çıkmasını beklediğin ama bir türlü patlamayı yapamayanlar listeside güzel olabilir diye düşünmekteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, bakalım. Zamanla düşünürüm :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir