27 Mart 2020 Cuma

Serdar Gürler & Galatasaray, Fatih Hoca'nın Anadolu'da tuttuğu bazı yerliler vardı


Serdar Gürler'in Göztepe dönemini beğenenlerdenim. 2 yıldır kiralık olarak forma giydiği Göztepe'de istatistiği 42 maçta 9 gol 8 asist. Bu sezon ise 22 maçta 6 gol 6 asisti bulunuyor. Osmanlıspor günlerinde de tutulan bir futbolcuydu. Hatta o dönem Milli Takım'a kadar yükselmişti. Fatih Hoca'nın Anadolu'da tuttuğu bazı yerliler vardı, Serdar Gürler de onlardan biri. Fatih Hoca'nın 4. döneminin ilk başladığı günlerde de adı Galatasaray'la anılmıştı. O gün de bir kanat ihtiyacı vardı.

Göztepe'yle olan kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Huesca'nın sözleşmeli futbolcusu durumunda. Serdar Gürler'i Osmanlıspor'dan 2.5 milyon avro'ya transfer etseler de beklediklerini tam olarak alamamışlardı. Futbolcunun satın alma opsiyonu vardı, doğal olarak Göztepe'de kalması da ciddi ihtimaller arasında. Göztepe'de oldukça seviliyor ve başarılı. Yeni stadın açılmasının ardından da yatırım yapacakları söyleniyordu.

Sezon sonunda Galatasaray'ın gündemine gelmesi beni şaşırtmaz. Fatih Hoca, bu tarz iyi bildiği ve daha önce çalıştığı yerli futbolculara sıcak bakıyor. Transfer ettikten sonra da çok ciddi katkılar alıyor. Adem Büyük bunun en büyük örneklerinden biri. Yusuf Erdoğan ve Gökhan Töre gibi isimleri yaz döneminde konuşuyorduk. Yine bu profilde olan kanatlar. Serdar Gürler de bu anlamda gündeme gelebilir ve yerli kanat alternatifi de ihtiyaç olacaktır.

Sağda Feghouli, solda da Onyekuru / Ömer Bayram ikilisi iş yapabilen isimler. 4. ismi ise yazmakta zorlanıyoruz. Ömer Bayram'ı ağırlıklı olarak orta sahada izliyoruz ki bu durumda 2 isim kalıyor. Jesse Sekidika'yı yaz döneminde görmek gerekiyor, gelişim gösterebilir. Yabancı sınırı gibi konularda ise x takıma kiralanma ihtimali var. Sağda ise 2. bir alternatif yok. Yerli / yabancı herkesi geçiyorum. Yunus Akgün bir türlü olmadı, Jimmy Durmaz da beklenenden oldukça uzaklarda.

Serdar Gürler, oldukça hızlı ve patlayıcı gücü olan bir kanat. Gol ve asist özelliğini de oldukça yükseltti. Kenardan gelip de, patlayıcı özelliği gösteren bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız olacak. Bu da yerli olursa çok daha iyi olur. Açık alanı değerlendirmek önemli. Hatta kapalı savunmalar karşısında kilit açma özelliği var. Şut atabiliyor, bir anda parlıyor ve asist özelliğiyle de forvetini besliyor. Yaş 28 olsa da futbolunun üzerine koymayı başardı.

2 yorum:

  1. Jesse ile birlikte kanatlara alternatif olabilirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Yerli olması da avantaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir