9 Mart 2020 Pazartesi

Sivasspor'un penaltısını yakalayan var, 10 saniye öncesini görmüyor mu?


Sivasspor'un kazandığı konuşulup duruyor. Konuşanlar da ağırlıklı olarak rakip takım taraftarları. Penaltının haklılığı, 2. sarı kart gibi noktalar tartışılıyor. Oysa konuşmaya dahi gerek yok. Pozisyonun başı zaten Lemina'ya yapılan faul değil mi? Keşke görüntüleri paylaşma imkanım olsa. Twitter'da paylaştım gerçi, kaldırılmadan bakın derim. Korner kullanıldığında rakip futbolcu Lemina üzerinden birdir bir oynamak istemiş ve faul yapmış. O çalınsa zaten penaltı konuşulmaz.

Penaltıyı veren de "var" bu arada. Aklıma doğal olarak geçen ve bu sezondan bazı anlar geliyor. Geçen sezon ki Başakşehir maçını hatırlayın. İptal edilen gollerimizde o kadar geriye gittiler ki, 1 dakika öncesinden orta sahadaki fauller yakalandı. Yine aynı şekilde Beşiktaş maçında Onyekuru'ya çalınan penaltı iptal edildi. Ya da bu sezon kendi sahamızdaki Fenerbahçe maçı. Lemina'nın penaltısını vermemek uğruna Babel'in nerelerdeki eli yakalanmadı mı?

Yakalansın da, "var" bu yüzden kullanılıyor. Sivasspor'un penaltısını yakalayan "var" 10 saniye öncesini de görsün işte. Faul çalınması gereken pozisyondan seken top gidiyor penaltıya dönüşüyor. Bu konuşulmadığı için yazıyorum. Yoksa hakem muhabbeti yapacak değilim. Ben Galatasaray'ın oynadığı futbola odaklıyım. Bu futbolla kolay kaybetmeyeceğimizi ve şampiyonluğa ulaşacağımızı biliyorum. Buna da kimse mani olamayacaktır. Sen çık futbolunu oyna. Ama hakkında yaratılan olumsuz algılara da kayıtsız kalma.

Falcao'nun pozisyonunda Uğur Çiftçi'nin de eli var mesela. Yayıncı kuruluş ne hikmetse atlıyor o görüntüleri ama paylaşıldı, gören gördü. Görmesi gereken "var" yine derin uykularda. Madem yakalıyorsun bunu da ver, yine Galatasaray'ın hakkı yensin. Lemina ve Marcao o pozisyonda kendilerini yere atmadı diye mi suçlu şimdi. Yere atsalar ve kıvransalar o faulü istemesen de görecektin. Ya da Falcao şu penaltı pozisyonunda direkt hakemin mi üzerine yürüsün, isyan bayrağı mı açalım oyunu bırakıp. Açmalıyız gerçi, böyle görebiliyorlar ancak.

Galatasaray geçtiğimiz sezon "var kayıtları açıklansın, şu şu hakemin görevine son verilsin" dediğinde 17 kulüp birleşti ve aleyhte bildiri yayınladı. Sonrasında ise "aslında biz öyle demedik" diyerek teker teker döküldüler. Bu sezon da devam etmekte. Hepsi hakemlerden şikayetçi, herkes bu kayıtların açıklanmasını istiyor. Hatta yer geldi ve bazı hakemlerin de hakemlik kariyerini bitirdiler. Konuşmaya hakkım var yani, ben hakkımı arıyorken yanımda kimse durmadı. Bugün herkes konuşuyor, tabii o bildirinin ardından benim için hükümsüz.

2 yorum:

  1. Çok haklı tesbit ve serzenislerinize bir ilave daha yapayayım onyekuru pozisyonu var hiç konuşulmayan rakip stoperin bir hamlesi var oyuncuyu bozuyor düşse penaltı kırmızı kart denecek ama oyuncu devam etmek istiyor ayakta kalıyor peki düşecek diye bir kuralmi var mesela aynı gün cüneyt cakir hafif bir temasta malatyalı oyuncuyu kırmızı kart ve penaltı ile cezalandırdı. . Ne diyelim bilineni söyleyelim o zaman her alanda "ayarını bozdugun kantar gün gelir senide tartar "..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var abi, daha neler neler çıkar konuşsam. Orada da arkadan orantısız şarj var ama isyan etmiyoruz diye sessiziz zannediyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir