26 Mart 2020 Perşembe

SoruYorum #3; Feghouli ve Belhanda'yı elden çıkarmak bizi bir tık ileri taşır mı?


SoruYorum 3. kısma geldik. Her geçen zaman soru adeti de artıyor. Bir yazı içinde en fazla 3-4 soru cevaplayabiliyorum. Sorular arttı, bu yüzden bazı soruları bir sonraki sefere bırakabilirim. Bu konuda şimdiden özür dilerim. Yine Lemina'dan girip, transferden çıkalım. Genellikle sorular gelecek sezona yönelik. Şu günden geleceği görmek gerçekten zor. Öyle bir hal var ki, yarın ne olacağını kimse kestiremez halde. İçinde bulunduğumuz süreç bir an önce biter de, biz de güncel futbolu konuşmaya başlayabiliriz.

GalaIsDone (@footy_gs) soruyor;

Seneye Lemina, Onyekuru ve malum transferlerin olacağını düşünürsek, iyi bir sağ bek takviyesiyle (Mariano lig performansı seviyesinde) Lemina - Mert Hakan - Ömer,  ileride de sol açık (Onyekuru)- Falcao - Emre Kılınç bizi orta şeker bir Şampiyonlar Ligi grubundan çıkarır mı ya da en azından iddialı hale getirir mi? 

Feghouli ve Belhanda'yı elden çıkarmak bizi bir tık ileri taşır mı, hem saf 4-3-3'e dönmek, hem de finansal açıdan? (İş bu transferlerin büyük çoğunluğunun yazın erken takıma katıldığı hesaplanmıştır)

Son soruyu cevaplayamadım. Çünkü noktalama işaretlerine o kadar dikkat etmemişsin ki ancak bu kadar düzeltebildim :)

Şampiyonlar Ligi'nde kurayı görmek lazım. Daha mücadeleci bir takım olacağımız kesin olsa da kalite açısından o kadar parlak görünmüyoruz. Bunu da mali şartları düşünerek göze almak zorundayız. Yüksek maliyetler var, bu düşmeli. Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ın uçuk yıllık ücretleri olacağına inanmıyorum. Daha hareketli, tempo sahibi bir takım oluruz. Şampiyonlar Ligi ise günü geldiğinde konuşulur. Orta şeker gruptan kasıt hangi takımlar mesela?

Feghouli ve Belhanda'yı elden çıkarmak bizi mali açıdan bir tık ileri taşır. Hem bonservis gelirin olur, hem de büyük yıllık ücretlerden kurtulursun. Özellikle Feghouli kenar oyun kurucu rolünde çok şey vaat ediyor. Hadi Belhanda'yı daha rahat ikame ettin diyelim. Feghouli yerine Emre Kılınç'ı yazdığın yan hem kalite, hem de rol anlamında büyük bir değişim oluyor. Oyun yapısının da değişmesi gerekebilir.


Adsız sorusu;

Nasıl Galatasaray taraftarı oldun? Kendin mi seçtin yoksa büyüklerin mi yaptı?

Bu soru için teşekkür ederim. İlk kez kişisel bir soru geliyor ve bu tarz sorular da beni mutlu ediyor. Nasıl Galatasaray taraftarı olduğuma yönelik rivayetler olsa da inan hatırlamıyorum. Kendimi bildim bileli Galatasaray taraftarıyım. O da 1993 yılına denk geliyor diye düşünüyorum. Öncesini pek hatırlamıyorum çünkü. Mutlaka bir büyüğümün tavsiyesi olmuştur diyeyim. Kim olduğunu bilmiyorum. Benim ailem fanatik diyebileceğimiz türde Fenerbahçeli. Babam, annem, kardeşim. Onlardan bir zorlama gelmedi. Hatta babam Galatasaraylılığımı teşvik etti dahi diyebilirim. Bunu kimse beklemezdi mesela. Orada da çok hikaye var, mutlaka anlatacağım.


Adsız sorusu;

Liglere ara verildi. Maçlar oynanacağı vakit futbolcuların formu muhtemelen düşecektir. Falcao'dan korkuyorum yeniden sakatlanır diye. Ama Onyekuru ve Andone için bu dönem şans kendilerine iyi bakıp fizik olarak diri olmalı. Sence lig başlayınca nasıl Galatasaray görürüz ?

Lig başlayacak mı ondan bile emin değilim. Şu an o konu çok parlak görünmüyor. En azından kısa vadede diyelim. Hadi oldu da başladı. O vakit de sakatlıklardan yana kuşkun olmasın. Profesyonel futbolcular, bireysel olsalar da çalışıyorlar. Özelllikle de Falcao. Sakatlık döneminde dahi nasıl çalıştığını gösteriyordu. Bu ara kimine iyi bile gelebilir. Tabii ritm tutmuşlardı, o boşluk iyi olmayacak. Özellikle de Falcao ve Onyekuru adına. Andone adına geri dönüş zaten zordu, şu an çok daha zor. Lig başlayınca umarım iyi bir Galatasaray görürüz. Bu konuda taktik / teknik yorum zor, ancak temenni edebiliriz.


Emirclio soruyor;

Seneye orta sahaya Nzonzi, Fernando tarzı bir oyuncu alıp orta saha güvenliğini almak mantıklı mı?

Seri ve Lemina birbirini bozduğunu düşünüyor musun? Eğer şansın olsa hangisi ile devam etmek istersin?

Seneye bir çok kişi Feghouli'nin gideceğini konuşuyor. Böyle bir durum olursa Feghouli tarzı oyun kurucu bir kanat mı , Keita tarzı bir kanat mı yoksa bitirici özelliği olan bir kanat(Sinan Gümüş gibi) oyuncusu almak mı?

Şimdilik 3 sorunu alabildim. Diğer soruları az çok cevaplamıştım. İlk soruyla başlayayım. Fernando ve Nzonzi birbirinden çok alakasız 2 orta saha. Nzonzi pasör bir 6 numara, kesici, orayı güvenliğe alacak, önceliği rakibi bozacak isim değil. O profildeki isim Fernando. Bu işi ise Lemina zaten yapıyor. Hem de hücumda da sana bir şeyler vererek. Ben Lemina'yı tutmaya çalışıyorum, o olmuyorsa da aradığım tarz onun gibi olur.

Seri ve Lemina birbirini bozmuyor. Bence rolleri yanlış dağıtıldı. Lemina 6 numarada iyi olsa da, Seri o pozisyonda oynadığında daha farklı şeyler vaat etmişti. Seri 6, Lemina 8 oynasa bence sorun kalmayacak. 4-2-3-1'de bir arada oynadıklarında önlerine Emre Akbaba'yı yazıp bir anlamda çift forvet oynuyorsun. 4-3-3'de ise yaratıcılığı ve hareketliliği düşürmemek adına Seri'yi 6, Lemina'yı 8 kullanmak gerekiyor. 4-3-3 içinde Seri 8'e geçince hücum hareketliliği düşüyor.

Gelecek sezon ki oyun yapısına bağlı o. Orta saha profilini görmem lazım. Pasör, olabildiğince yaratıcı isimler olacaksa sağ kanatta Keita tarzı kreatif ve hareketli bir isim alırım. Gerçi Falcao gibi servis yapabilen ve alan açan bir forvetin "gol özelliği yüksek kanadı" da yükseltebileceğine inanıyorum. Aynı oyun tarzı devam edecekse de kenar oyun kurucu rolü devam eder. Mariano da gidecek gibi, oradaki uyumu görmek lazım. Şimdiden konuşmak için erken.

7 yorum:

  1. ikisini de asla satamayacağız bekleyin ve görün.
    diagne de satılmayacak. affedilse bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceği göremem, izleyip yorumlayacağız.

      Sil
  2. Sezon geneline bakacak olursak Falcao'nun hayal kırıklığı olduğunu düşünüyor musun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben asla düşünmüyorum. ama 7 milyon euro çok uçuk bir maaş abi. bu parayı alan adam cidden şov yapmalı her maç.

      Sil
    2. Asla düşünmüyorum. Sahada olduğu her dakika müthiş katkı sağladı.

      Sil
  3. Eğer daha önce okuduysan futbolla alakalı kitaplar başlıklı bir seri de yapabilirsin blogda... kitapların tanıtımları çok güzel olur. Ben henüz hiç okumadım yavaş yavaş başlıyorum. Ordan da faydalaniriz güzel olur :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir