9 Mart 2020 Pazartesi

Takıldığım nokta oyuncu değişiklikleri ve 2-2 sonrası girilen ruh hal


Ligin 2. yarısında oynayacağımız tüm maçları kazanma hayali gerçekleşebilirdi. Bunun olabileceğini de Sivasspor deplasmanında gösterdik. 15 - 60. dakikalar arasında oynanacak topu, böyle bir deplasmanda oynayabilecek az takım var. Tabii bunu ligimiz için söylüyorum. Kazanmayı da hak ettik. Çok iyi olduğumuz o dakikalarda fişi çekmek gerekiyor. 2-1 öncesi de sonrası da kaçan pozisyonlar var. Korner organizasyonlarında arka direkte futbolcu bulundursak dahi gol gelebilirdi. Baskıyı aştık, kendi baskımızı da kurduk. 

Takıldığım nokta oyuncu değişiklikleri ve 2-2 sonrası girilen ruh hali. Oysa biz geriye düştüğümüzde sakin kalarak ön plana çıkmıyor muyduk? Fenerbahçe ve Sivasspor deplasmanlarında 1-0 geriye düştükten sonra öne geçen taraftık. 2-2 sonrası ise nedense bir panik hali oluştu. Kenardan gelen hamlelerle de ezber dışına çıktık. Daha doğrusu geçmiş yıllardaki bazı kötü ezberleri hatırladık. Orta sahayı boşaltmak ve forveti çiftlemek büyük bir kumar. Geçmiş yıllarda da genellikle başarısız sonuç vermişti.

Oyun kurgumuzun oturduğunu düşünüyorum. Lemina'nın geri dönüşüyle yine ezberi bozsak da bir şekilde orayı oturturuz. 2. yarıdaki değişikliklerde ilk hamle Ömer Bayram yerine Emre Akbaba'yla oldu. Emre Akbaba şu aşamada fizik olarak iyi durumda değil. Gerçi fark etmez, fizik olarak en iyi durumuna gelse dahi 4-3-3'ün orta sahasında olmaz. Bu adam forvet özellikli, rakip ceza sahası çevresinde oynamak zorunda. Biz ise 2 maçtır 4-3-3'ün orta sahasında deniyoruz. Bu seni hücum olarak daha güçlü kılmaz.

Ömer Bayram / Belhanda değişikliği kafi olacaktı. Ömer Bayram uzun zaman sonra ilk kez kötü bir maç çıkardı. Mücadelede olsa da pas tarafında çok sırıttı. Belhanda'yla hem o pas yönünü güçlü kılar, hem de mücadelenden ödün vermezdin. Bu hamleyi yapmak için de beklemeye gerek yok. Şu hamleyi yapamamak ya da yanlış yapmak dahi takımı aşağı çekebiliyor.

Lemina / Adem Büyük hamlesiyle de orta sahayı tamamen boşalttık. Oyun zaten koş koşa dönmüştü ve biz de kaosa döndük. Sorun şu, göbekten delemediğin takıma karşı ısrarla göbekten gelmeye çalışmak. Adem Büyük'ü de forvete atmışken rakip ceza sahası içinde kalabalıktın. Çizgiye inip, ceza sahası içine top çıkarıldığında da etkimiz vardı. Bunu az denemek sorun işte. Orta sahayı boşaltmak da sorun tabii, Sivasspor da cezayı kesebilirdi. Kazanmak için kumar oynadık ve düşündüğümüz olmadı. Tabii en kötüsü de olabilirdi.

10 yorum:

  1. Saçma olan şey 4+1 forvetli düzende hala pasla çıkmaya çalışmamız ve Onyekuru'nun oyunda kalması. Madem forveti 5'leyecektik, niye kapalı savunmaya karşı etkisi düşük olan Onyekuru'yu çıkartıp Adem-Goiano eşleşmesinden doldur-boşalt oynamadık? Ömer-Belhanda değişikliği yapıp 85'e kadar normal oyunumuzu niye oynamadık? Hoca takımı maçlara muazzam hazırlıyor fakat oyun içindeki tercihleri beni endişelendiriyor. Bütün dikkati Onyekuru'ya çekip dahice Feghouli üstünden oyun oynatan hocayla Lemina-Adem değişikliği yapan hocanın aynı olduğuna inanamıyorum bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hücumu forvetlerle doldurduk ve topu havalandıracağımıza ısrarla pas denedik.

      Sil
  2. 100. kere görüldü ki çok forvet çok pozisyon demek değildir.
    tam tersi işleyen sistemini bozmuş oluyorsun takım saçmalıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ömer Belhanda değişmeliydi. Lemina çıkacaksaydı da o halde oyuna Taylan girmeliydi. Yoksa kalmalıydı. Hücum hattından hiçbir değişiklik yapmaya gerek yoktu. Tek bir Belhanda, çok gerekirse Taylan, belki gol bulamasaydık son dakikalarda doldur boşalta dönülecek dakikalarda Adem Onyekuru yerine girebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer / Belhanda dakika 55 civarı değişse bu sorunlar yaşanmayacaktı.

      Sil
  4. Neden israrla 4 3 3 diyorsunuz sahadaki dizilişe. 4 1 4 1 oynuyor bu takım.

    YanıtlaSil
  5. Tahmin ediyorum ki hoca, fiziği güçlü Sivas’ı bu konuda alt etmiş olmanın özgüveniyle sahadaki Sivas oyuncularına psikolojik baskı kurmak istedi. “Ulan adamlar bizim kadar koşuyor, biz yorulduk. Onyekuru var, Falcao var, Feghouli var. Bi de Adem girdi şimdi, hangi birini tutacaz” psikozuna sokup hata aradı ama Sivas dağılmadı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir