30 Mart 2020 Pazartesi

Temur Altunhan röportajı; Olabileceğimin beşte biri bile olamadım



Karantina günlerinde birçok konu üzerine yapılan nostaljileri keyifle okuyorum. Buna FM / CM serileri de dahi. Konu bu olunca da doğal olarak Temur Altunhan ismi yeniden hatırlandı. Sportif Cümleler'in 1. yılında da röportaj dizimiz vardı. Temur Altunhan'la da keyifli bir röportaj yapmıştık ve yıllar içinde bu röportaj etkileşim almaya devam etmişti. Madem tekrar hatırlar olduk, bu röportajı yeniden paylaşmak isterim. Röportajın tarihi de 11.03.2010..

Bu özel günde bizi kırmayıp teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkürler. Sizi bilenler biliyor ama bilmeyenler ve yakından tanımak isteyenler için bir soralım. Kimdir Temur Altunhan?

Temur Altunhan; 25 ocak 1981 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum, hala Hacettepe Spor Bilimleri Yüksekokulu'nda okumaktayım. Futbola Ankara Demirspor altyapısında başladım. Sinemadan, arkadaşlarla muhabbetten edip birlikte vakit geçirmekten, kağıt oyunlarından çok hoşlanırım.

Futbolculuk kariyerinize değinmemiz gerekirse.. Neler yaptınız, hangi takımlarda ve hangi mevkilerde boy gösterdiniz. Şu andaki durumunuz ve mevkiniz neresi?

Temur Altunhan; Sırasıyla; Ankara Demirspor, Gümüşhane Doğanspor, Yalova, Kırıkkale, Kırşehir, Ankara Demir tekrar, Tarımkredi ve Keçiören Belediye. Her zaman santrafor oynadım. Yalovadayken 2 numara giyiyordum o yüzden bazı kişiler sağ bek oynadığımı düşünüyorlardı ama hep golcü oynadım.

Sizi tanıyanlar aslında CM ve FM oyunlarından biliyorlar. Oyunların 03-04 serisinin en önemli futbolcularından birisiydiniz. Özelliklerinizle, Dünya yıldızına dönüşüyordunuz. Benim takımımın da değişmezlerinden birisiydiniz. Sizin için menajerlik oyunları ne ifade ediyor?

Temur Altunhan; Dünya futbolundaki genç ve yetenekli isimleri tanımada yardımcı olan, sempati duyduğu takımları başarıya götürmekte aracı olan oyunlar bunlar. Kurduğun takım senin seçimlerin sonucu iyi ya da kötü sonuçlar alıp güzel bir futbol serüveni yaşamanı sağlıyor. Eğlenceli ve hoş bir uğraş gibi geldi bana..

Yine bu oyunlardan devam etmek gerekirse CM 03-04'ün yapımcıları, oyunu oluştururken sizinle görüşüp izlediler mi? Oyunda böyle bir Dünya potansiyeli olduğunuzu öğrenince neler düşündünüz?


Temur Altunhan; Benimle gelip görüşen olmadı. Böyle yüksek potansiyelli bir oyuncu haline dönüşüp bir dünya yıldızı haline gelmem tabii ki gururmu okşadı, hoşuma gitti. Keşke gerçekte de böyle olabilseydi.

Günümüzde menajerlik oyunlarından çıkan bazı yıldızlar, önemli takımların kamplarında denenip gözleme tabi tutulabiliyorlar. Sizin için de böyle bir girişim oldu mu?

Temur Altunhan; Menajerlik oyunundan duyulup da hiç izlemeden görmeden bilmeden hiç bir futbolcunun kampa çağrılacağına inanmıyorum. Futbolcu duyulmuştur ve mutlaka bir kaç kere izlenip takibe alınmıştır. Ancak ondan sonra çağrılma olmuştur. Benim için böyle bir şey olmadı. Belki de gelip izlediler ama beğenmediler. Bilemezsin :)

Bu tarz menajerlik oyunlarında Galatasaray taraftarı da, Beşiktaş taraftarı da, Fenerbahçe taraftarı da sizi takımlarına mutlaka koydular. Bu oyunlarda her takımda bulunmuşsunuzdur sanıyorum. Peki sizin taraftarı olduğunuz takım hangisi öğrenebilir miyiz?

Temur Altunhan; Ben Galatasaray taraftarıyım.

Oyun konusu gerçekten çok uzadı, biz gerçek dünyaya dönelim. Futbolculuk dışında nasıl biridir Temur Altunhan? Neler yapar özel hayatında, nelerden hoşlanır?

Temur Altunhan; Tam bir arkadaş delisiyim. Elimden gelen her şeyi yaparım arkadaşlarım için. Onlarla birlikte kağıt oynamak, içmek, eğlenmek dünyanın en keyifli şeyi bana göre. Sinemayı çok seviyorum. Tek başıma gittiğim çok olmuştur mesela... Aileme çok düşkün birisiyim, onlarsız olmaz. Neşeli esprili, kaynatmayı seven bir insanım :))

Kariyerinize değinmek gerekirse, futbol hayatınızı nasıl yönlendirmeyi denediniz ve şu anki futbol hayatınızdan memnun musunuz?


Temur Altunhan; Futbolun sadece futbol olmadığı bir gerçek. Bir çok değişik faktör insanın kariyer planlamasını ve hayatını çok farklı şekillerde yönlendiriyor. Olabileceğimin beşte birini bile olamadığımı düşünüyorum. Yanlış tercihler, şansızlıklar ve özellikle de sakatlıklar yüzünden istediğim yerde olamadım futbol yaşantımda. 2 yıl içinde 4 kez diz ameliyatı geçirdim ve hemen ardındanda bileğim kırıldı. Çok daha iyi yerlede olabilirdim ama olmadı :))

Bundan sonraki kariyer hedefleriniz nedir? Futbolculukla ilgili neler düşünüyorsunuz ve futbolculuktan sonra yine futboldan devam etmeyi düşünür müsünüz örneğin antrenörlük gibi..

Temur Altunhan; Zaten şu andan Hacettepe'de antrenörlük eğitimi alıyorum. Okul bittikten sonra neler olur bilinmez ama türkiye de hocalık yapmak gerçekten çok zor. Ben 29 yaşındayım. Futbolu bildim bileli piyasda olan hocalar hala hocalık yapıyor ve aralarına başka hiç kimseyi almıyorlar. 30 yıldır hep aynı isimler. Bu yüzden bu isimler varken hocalık zor iş. Ticaretle uğraşabilirim ama bakarsınız okul bitince belki de birinin yanında futbola yeniden merhaba diyebilirim yardımcı antrenör olarak.

Son olarak klasik sorumuz, blogumuzu incelediniz mi olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi alabilir miyiz?

Temur Altunhan; Üzgünüm incelemedim.. Ama söz, inceledikten sonra bi dönüş yaparım size. Sportif Cümleler ailesine çok teşekkür ediyorum. Her zaman her konu hakkında yine yazışabilir konuşabiliriz. Kendinize iyi bakın.

4 yorum:

  1. Cm 03-04'te Mexes, Jerome Rothen ve Vikash Dhorasoo'yu alırdım gittiğim her takıma. Böyle bug oyuncuları hiç bilmezdim. Yuvarlak adamlarla oynamanın da ayrı bir keyfi vardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka vardı. Ben alırdım ama Todorov'ları :)

      Sil
  2. Serkan Gedik, Yasin Karaca, Freddy Grisales, Leonardo Pisculichi gibi isimleri unutmayalım lütfen:) Tabi bunlar hafızamda FM 05'den kalmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasin Karaca da müthiş adamdı :) Alt liglerden getiriyorduk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir