10 Nisan 2020 Cuma

Aurelio Buta & Galatasaray, olması gereken transfer tarzı bu işte


Olması gereken transfer tarzı bu işte. Genç, ileriye dönük adımlar. Elimize ciddi bonservis girdisi geçtiğinde Marcao ve Luyindama transferleriyle bunu yapmıştık. Devamının gelmemesi öyle bir bonservis girdisini bir daha sağlayamamak. Yoksa ana felsefenin bu olduğuna inanıyorum. Ffp şartları eli kolu bağlıyordu. Sattığın kadar al varken günü kurtarmak adına "kiralama" işlerine giriştik. 

Ligler ne zaman başlar, başladığında da transfer dönemi nasıl şekillenir bilmiyorum. Birilerini satabilir miyiz, satarsak da kaça giderler göreceğiz. Ana düşünce futbolcu satmak olacaktır. Çin ve Arap diyarı da en önemli kapı olacak. Öncelikle maaş sınırını aşağı çekmeliyiz. Böyle transferleri biraz da bu yüzden istiyorum. Bonservisleri ne olursa olsun, maaşlar düşük oluyor. Bu da her şartta zarar etmemek demek. Futbolcuyu rahatlıkla elden çıkarabiliyorsunuz.

Aurelio Buta, 22 yaşında ve Royal Antwerp formasını giyiyor. "Scout" işlerinde Belçika Lig'ini seviyoruz, oraya odağımız fazlasıyla yüksek. 2021 yazında sözleşmesi biteceği için de transferi adına şartlar oluşabilir. Mariano'nun ayrılığı kesin gibi görünüyor. Ülkesine dönme isteği var, haliyle de 1 yıl daha kalsın düşüncesi taca çıkacak. Linnes de orayı tek başına götüremeyeceğini kanıtladı. Onun da çılgın bir maaşı var, gönderilmesi düşünülecektir.

Yabancı, hatta bir de yerli sağ bek transferi olası duruyor. Yerli için de akla gelen isim Nazım Sangare olacaktır. Şener Özbayraklı da tutmadı. Sürekli sakat ve şans bulduğunda da etki gösteremedi. Sol bek için Saracchi'yi 2 yıllığına kiralamamız avantajdı. Aurelio Buta da sağ bekte Saracchi tarzında diyebiliriz. Temposu ve hızı oldukça yüksek, geriden oyun kurmaktan ziyade temposuyla öne çıkacak bir futbolcu. Dikine oynamaya çalışan Galatasaray için artı olabilir.

Tabii Mariano'nun geriden oyun kurabilme meziyeti kıymetliydi. Buta daha farklı bir bek. Sağ açk oynama özelliği de var bu arada. Belçika Ligi'nde 28 maçta 2 gol 6 asisti var. Tekniği de fena sayılmaz. Gelişime açık bir sağ bek. Buta mı olur, x mi bilmiyorum ama doğru tarz bu yani. Tüm transferler adına bunu konuşmalıyız. Mümkün olduğunca gençleşmek ve bu tarzda scout adımları atmak gerekiyor. Bunun için de futbolcu satmak olmazsa olmazımız.

4 yorum:

  1. en büyük problemimiz hep söylediğimiz gibi yüksek maaş yükü. Bu aynı zamanda ciddi de bir finansal risk. Bu sene şampiyon olamadığımız takdirde bu kadroyu döndürme imkanımız yok. Bence şampiyon dahi olsak yine de kademeli olarak 3 yıl içinde bu takımın toplam maaş bütçesini 30 milyon € seviyesine çekmek zorundayız.
    Bonservis vermek hiç önemli değil. İnsanların anlamadığı şey de bu. Galatasaray, yüksek bonservis harcayıp da zarar ettiği oyuncu hemen hemen hiç yok. Hele de genç bir oyuncuya o paralar verilirse problem değil. Ama esas risk maaşlar.
    Belhanda, babel, feghouli, cagne, mariano, nagatomo, seri, andone bir şekilde gidecek veya gitmeli. Bazılarından bonservis elde edebilirsek işte o zaman süper olur.
    Muslera ile sözleşme uzatma yoluna gidip kontratını 2 milyon €'ya indirmeliyiz. Euro kuru yıl sonunda 8'i geçtiği takdirde ödeme imkanın kalmaz.
    Emre akbaba'nın 1,7 milyon € maaş alması diye bir şey söz konusu olamaz. Mesela Hakan Mert'le anlaşmışız ve 1,8 milyon € verecekmişiz, kalsın. en fazla vereceğim para 800 bin euro işine geliyorsa gelsin yoksa kim alıyorsa alsın. Merak ediyorum Sivas'ta ne kadara oynuyor bu arkadaş da bizden 1,8 alacakmış.
    Yerli oyunculara euro kontrat kabul edilemez.
    Yukarıdakilerden ismini anmayı unuttuğum Lines'i de hiç gözünün yaşına bakmadan yine gönderirim. 1,4 milyon € gibi saçma sapan bir sözleşme yine olamaz.
    2 yıllık bir plan yapılıp bu takımı dağıtıp yerine gençlerden oluşan, az maaş alan zıpkın gibi bir takım yaratmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma buna güzel örnek. Bakınca 12 milyonlarda bonservisi var ama düşük maaşı sayesinde zarar etmedin, hatta ufak da olsa kar bile elde ettin. Beklentini alamamış olsan bile.

      Sil
  2. Alabilsek çok iyi olur geleceğe yönelik satip para kazanma imkanımız da olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir