20 Nisan 2020 Pazartesi

Az paraya büyük katkı denildiğinde sizce hangisi?


Bu ankette bir hatam oldu. "Az paraya büyük katkı" konusunun bana göre en önde ismi olacak Capone'yi yazmayı unuttum. 2000 sonrasında gelen transferlere o kadar odaklandım ki, öncesini düşünmedim. Oysa "izlediğim dönem" diye ısrarla altını çiziyorum. Genellikle de 2000 sonrasını konuşuyorum ama 1995'den itibaren rahatlıkla yazmam gerekiyor. Israrla 2000 sonrasına takılmanın acı neticesi diyelim, Capone'den özür diliyorum. Bana göre bu anketin kazananı o olacaktı.

Benim açmış olduğum şıklarda ise Iliç, Fleurquin, Perez ve Saidou var. Bu isimler de "az paraya büyük katkı" noktasında önde gelen futbolcular. Her birinin de ayrı bir hikayesi var. Benim adıma ortak noktaları da çok sevdiğim futbolcular olmaları. Sık sık da blogda bu isimlerle alakalı paylaşım yapmaya çalışıyorum. "Az paraya büyük katkı" ya da "beklenmedik katkı" noktasında parlayan isimlere karşı ayrı bir zaafım oluyor. Bu hikayeleri seviyorum.

Iliç de beklediğim gibi 1. sırada, oranı yüzde 58.6. Şöyle bir eleştiri geldi. O dönem için ciddi bonservis bedeli ödendi deniyor ama buna katılmıyorum. O dönem ekonomik sorunlar yaşandığı doğru olsa da, bu tarz bonservisler ödediğimiz oluyordu. Önceki sezon Ribery için daha fazlasını ödedik mesela. Iliç için 2 milyon avro'luk bir bonservis var ve o pozisyon için öncesi / sonrası alınan isimlere bakarsak rakamı az görüyorum. Bence kazandığı yıllık ücret de yüksek değildi. Etiketi olan 10 numaraların çoğundan da çok daha iyi katkı verdi. Haliyle de anketin 1. sırasında o var.

2. sıradaki Perez'in ise oy oranı yüzde 16.4. Galatasaray'da kiralık olarak forma giymiş ve sadece 1 sezon kalmıştı. Bugün unutamadığımız sağ bekler diye anket açsam tahmin ediyorum ki ciddi bir oy alır. Hatta ilk sıraya onu dahi yazabilirim. Müthiş bir istikrardı çünkü, kötü maçını dahi hatırlamam. Bugün böyle bir futbolcuyu almanın bedeli 20 milyon avro'nun üzerinde, hiç abartmıyorum. Biz ise takımda tutma durumumuz olmasına rağmen düşünmedik bile. Yerine gelen sağ bekleri de konuşmaya dahi gerek yok.

Fleurquin 3. sırada ve yüzde 12.7'lik oy almış. O da Perez gibi, birbirlerinden pek ayırmıyorum. 2001 2002 sezonunda kiralık olarak takıma katılmış ve müthiş bir katkı vermişti. Orta sahadaki mücadeleci futbolu, sürpriz hücum katkısı ve savunma direnci harikaydı. Onu da bugün almak çok daha büyük paralar isterdi. O sezonun kilit isimlerinden biri olsa da, Lucescu takımdan ayrılınca o da gitti. Lucescu onu Beşiktaş'a da istemiş ama ben Galatasaraylıyım demişti. Çok daha uzun yıllar bu takımın formasını giymesi gerekiyordu.

Saidou da yüzde 12.3'lük bir oy aldı. Hem "az paraya çok katkı", hem de "beklenmedik katkı" anketlerinde olması gereken bir futbolcu. Hikayesini çok kez dile getirdim. 2004 2005 sezonunda bedelsiz olarak takıma gelmiş ama pek yüzüne bakılmamıştı. 2005 2006 sezonu öncesi de kadro dışı olmasına rağmen, o pozisyona transfer yapılamadığı için takıma katıldı. O şampiyonlukta da çılgın hücum düzeninin savunma direnci oldu. Parayla bulabileceğiniz futbolculardan değil. Galatasaray'dan ayrılması da hayatında aldığı en kötü karardı.

2 yorum:

  1. Biraz araştırınca çıkıyor böyle futbolcular ama popülarite daha ağır bastığı için ender geliyor böyle oyuncular

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir