24 Nisan 2020 Cuma

Bana Messi demeyin diyor da, o kendisini Messi zannediyordu


Emre Mor'un "İnsanlar beni çok abarttı, bana yeni Messi dediler, bana Messi demeyin" söylemine ister istemez takıldım. Haksız değil de, çok geç uyandı. İlk zamanları, hatta Galatasaray'dan ayrılana kadar bu konuda şikayeti olmadı. Ne zaman ki o da kendisinden olmayacağını anladı, böyle bir açıklama yapma gereği duydu. Tabii bu arada 22 yaşına geldi. Aslında hala geç değil, uyanabilse ayağa kalkacak da, en büyük fırsatı da tepti.

Fatih Terim, onun adına en büyük şanstı. 17 yaşında bu çocuğu Milli Takım'da oynatıyordu, hatta Euro 2016 kadrosunda yer aldı. Dortmund gibi, x gencin oynamak isteyeceği bir takımda forma giydi. Celta'ya transferi de ciddi rakamlarla oldu ki La Liga'dan bahsediyoruz. Tüm bu şansları sırayla tepti. Bugün de Olympiakos'la çıkış arıyor ama orada da olacak gibi değil. Bizde olmadıktan sonra da son umutlar kesildi.

Transferine sevinmiştim. Olabilir diye düşündüm ve kazanılması halinde de önemli bir alternatif olacaktı. Şans buldu, Şampiyonlar Ligi gördü. Fatih Hoca, elinden gelenin fazlasını yaptı. 1-2 maç belki görüntü verdi deriz, iyi ve doğru maçı dahi pek yok. Neyse ki sözleşmesinden bir şekilde çıktık ve kendisiyle devam etmiyoruz. Bazısı bu işe en başından "olmaz" diyordu ve haklı çıktı. Ben ise Fatih Terim umuduyla "belki" tarafındaydım.

Olympiakos'a transferi dahi yatıyordu. Uçağı kaçırdı ve transfer iptal olmak üzereydi. O kadar umursamaz halde. Genç yaşında büyük paralar kazandı, şaşalı yaşamayı da seviyor. Olmaması da bundan zaten. "Olmadan oldum" havasının öncü isimlerinden. Bana Messi demeyin diyor da, o kendisini Messi zannediyordu. Şu an hiçbir insanın Emre Mor hakkında pozitif bir söylemi yoktur. Bana Messi demeyin demek adına biraz geç kaldı.

"Hatalarım oldu, daha akıllı olmalıydım. Hatalar yaptım. Bazı zamanlarda, kontrol edemediğim bir öfke problemim var, bunu kabul ediyorum" da diyor. Keşke o öfkeyi sahaya yansıtabilseydi. En azından bir hırs görürdük ve onun adına az da olsa umut beslenirdi. Herkes umudu kesti. Sadece Celta Vigo taraftarı "parlasa da bir şekilde kurtulsak" diye düşünüyordur. İbret olacak bir hikaye izliyoruz.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir