1 Nisan 2020 Çarşamba

Blog bir oyalanma aracı, şu dönemde eskiyi hatırlamak kafaları biraz olsun dağıtıyor


Güncel futbol konuşacağımız zamanlardan uzaklaştığımız için rotayı nostaljiye kırdım. Ağırlıklı olarak da 2000'ler üzerinden gidiyorum ama yazacağım nostalji yazılarının temelinde "kendi izlediğim dönem" var. Konu oldukça yine güncele yönelik bir şeyler yazmaya çalışıyorum, transfer gibi konuları da konuşuyoruz. Önümüzü göremediğimiz için bu konulara ne kadar değiniyor olsak da bir amaç yokmuş gibi geliyor. 

Karantina günlerinde oyalanmaya çalışıyorum. Bir noktada da bu işimin parçası ve evden çalışabilme olanağım olduğu için şanslıyım. Desteklerinizi de bu noktada bekliyorum. Es geçmeyin, zaten her yazı altında da belirtiyor, ara ara Twitter'da dahi paylaşıyorum. Herkesin zorlandığı bu günlerde birbirimize destek olacağız. Benim de sizden isteğim bu :) Blog bir oyalanma aracı gibi, şu dönemde eskiyi hatırlamak kafaları biraz olsun dağıtıyor.

Telefonda tuttuğum bir not listesi var ve yıllar içinde oluşturduğum bir liste olduğundan da yazılmadık birçok konu bulunuyor. Karantina günlerinde oraya dadandım ve nostalji yazıları böylelikle ortaya çıktı. Eskiden de yazıyordum ama güncel futbol içinde o kadar okunmuyordu. Şu an ise bayağı bir ilgi var. Bu yüzden de hepinize teşekkür ediyorum. Yorum ve paylaşımlarınız blog'u şu dönemde ayakta tutmaya devam ediyor.

İstekler de geliyor. "Şunu yaz, bunu yaz" gibi yorumları okumak da mutluluk verici. Belki bu süreç bittikten sonra da nostalji ağırlığımız devam eder. Yazmaktan keyif aldığım bir konu. Farklı önerileri olan da çekinmeden paylaşsın. İçerikleri birlikte üretelim, sonuçta okuyan sizlersiniz. Karantina günlerinde çok fazla zamanımız var. Önerilerinizi yorum kısmına yazarsanız sevinirim.

Özetle, karantina günlerinde nostalji ağırlığından şaşmamaya devam edeceğim. Nostalji içinden de belki başka konseptler de çıkabilir. Bir ara Instagram ya da Twitter üzerinden canlı yayın da düşünüyorum. Soru / cevap konusu da devam etmekte, ritüeller gelecek. Bazen de eskiden yazmış olduğum ve eskimeyen yazıları tekrar paylaşacağım (Temur Altunhan röportajı, Lincoln konusu gibi). Önerilerinizi, eleştirilerinizi ve mutlaka desteklerinizi bekliyorum.

14 yorum:

  1. Canlı yayın mükemmel olur 👌

    YanıtlaSil
  2. Benim yorumum fotoğrafla alakalı olacak. Selçuk'u o forma ile görünce aklıma direkt 2013-2014 sezonunun başında oynadığımız maçlar geldi. Bugün özetlere tekrar baktım özellikle sahamızda 1-1 berabere kaldığımız Antalya ve Rize maçlarında tek kale oynayıp rekor gol kaçırmışız :)

    YanıtlaSil
  3. Finansal konularla ilgili yazı bekliyorum.
    Özlediğimiz istikrarlı Avrupa başarıları için kesinlikle dengeli bir ücret dağılımının olduğu, kaynakların optimum dağıtıldığı, yerli özellikle alt yapı kaynaklı oyuncuların ilk 11'de boy gösterdiği bir takıma dönüşme zaruretine inanıyorum. İlerleyen yıllarda paniğe ve acele başarı stresine kapılmadan yavaş yavaş takım bina edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hoca bu sene acele etti ve sabırsız davrandı maalesef bedelini çok acı ödedik. Tarihimizin en kötü Avrupa maceralarından birini yaşadık, belki de ızdırap gibi bir 4-5 ay yaşadık. Hayatımda izlediğim en kötü Galatasaray takımını izledik. Birbiri ile uyumsuz, alakasız, ne oynadığı belli olmayan son derece eklektik, çok kötü hazırlanmış çok kötü antrene edilmiş bir Galatasaray'la belki de 1 sezonu kaybettik.
    Hoca eminim bu işin acele gelmemesi gerektiğini şimdi görmüştür. Yavaş yavaş, başkasının eskisi, yaşlı ve pili bitmiş ıskartalarına tonla para dökme ile bu işin olmayacağını görmüştür. FFP işin bahanesi. Satmasını bilene alacak bir sürü oyuncu var. Yeter ki niyet hazırcılık olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Finans kısmını maalesef çok anlamıyorum. Bildiğim kadarıyla yazsam da, bilenler yazsın ben okuyayım.

      Sil
  4. Canlı yayın güzel olur açıkçası sesini merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Bir de şu var, eskiden bilgiye kolay erişemezdik. Sabahın köründe kalkar spor gazetesi alırdım transfer döneminin en heyecanlı zamanlarında. Öyle isimler yazılırdı ki ''Allah'ım ne olur gelsin'' diye yapışırdık gazetelere, spor haberlerine. Genellikle yalan haber olurdu, bazen ciddi anlamda uğraşırdık, ama alamazdık. Bu isimlerden de teker teker ya da genel bir yazı çıkabilir. İçimizde ukde kaldılar hep. Aklıma ilk gelenler; Gallardo, Djalminha, Pires, Ze Roberto :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gazete haberlerini bulmam lazım orada. Daha değerli olurdu :) Yazılabilir ama, not aldım.

      Sil
  6. Benim bir fikrim var. GS TV de bu zamanlarda tıpkı senin gibi nostaljiye sardı. Mesela bu akşam 2011-2012 sezonunda 2-0'dan 2-4 kazandığımız Samsunspor maçını yayınlayacaklar. Normal maçlardan sonra yaptığın gibi bu maç hakkında da yazı yazabilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel bir maçtır bu arada. Güzel fikir :)

      Sil
    2. Senin için öyle ne de olsa Samsunlusun. O maçta stattaydın muhtemelen :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir