21 Nisan 2020 Salı

Drogba gibi bir ismin merhabası ancak bu kadar güzel olurdu


Unutulmayacak maçlardan biri daha. Drogba gibi bir ismin "merhabası" ancak bu kadar güzel olurdu. Galatasaray formasıyla ilk maçı ve kenardan oyuna girip maçı kazandıran isim. Şampiyonluk yolunda da çok kritik bir deplasmandı. 68. dakikaya kadar rakibi bir türlü açamadık ve maç da oldukça dengede gidiyordu. Rakibin de ciddi pozisyonları var ve ters bir takım. Akhisarspor'u büyüklerden aldığı puanlarla biliriz. Her takım bu deplasmanda oldukça zorlanıyor, genellikle de puanı bırakıyordu.

Sneijder'i, mevcut 4-4-2 üzerinde kullanmaya çalıştığımız günlerdi. Ligin ilk yarısında kadro dışıydı ve hemen hemen maça dahi çıkmamıştı. Fizik olarak hiç hazır değildi ve en iyi haliyle dahi bu 4-4-2 içinde katkı vermesi zordu. Bu yüzden de ilerleyen dönemde 4-1-2-1-2'ye döndük. Sneijder, Drogba ve Burak Yılmaz 3'lüsünü aynı anda sahada tutmanın tek yolu buydu. Yine de ilk dönemde 4-4-2 içinde Sneijder'i kullanmak için zorluyorduk ve o da beklenileni veremiyordu.

Muslera
Sabri Dany Semih Riera
Hamit Yekta Selçuk Sneijder
Umut Burak

Melo eksik, Eboue de yedekler arasında. Kulübe sağlam tabii. Amrabat, Engin Baytar, Emre Çolak, Hakan Balta ve Drogba gibi bir isim var. Galatasaray baskındı, golü zorladı ama bir türlü kilidi açamadı. O arada da rakibin etkili kontraları oluyordu ki, hücumda da Gekas gibi bir kozları var. Direkten dönen pozisyonunu hatırlarsınız, boş kaleye atamadı gibi bir şey. Bu deplasmanda alınacak puan kaybı da bizi yarış içinde epey zorlardı.

63. dakikada Drogba ve Amrabat'ı oyuna alarak galibiyet riskini aldık. 68. dakikada da Drogba sahne aldı ve neredeyse topla ilk buluşması gol oldu. 70. dakika olduğunda da Burak Yılmaz'a asisti vardı ve 2-0'ı gördük. 85. dakikada maç 2-1'e gelse de kazanmasını bilmiştik. Drogba'nın vermiş olduğu o güven bizi ayağa kaldırmıştı. Drogba'nın tüm kariyeri içinde de unutulmayacak anlardan biriydi. Burak Yılmaz'ı beğenme nedenlerimden biri de, Drogba geldikten sonraki yükselişi. Onun adı altında hiç ezilmedi.

Drogba'nın Galatasaray formasıyla o sezon 6 gol 6 asisti var. Ligde 13 maçta 5 gol 6 asist. Direkt gol odağı olmaktan öte, takımın hücumunu taşıyan isimlerden biri olmuştu. Burak Yılmaz'ı yükseltti ve asist sayısının fazla olma nedeni de budur. Bu tarz kırılma anlarında sahne almasını iyi biliyordu. Akhisar deplasmanı, Mersin geri dönüşü ya da Real Madrid maçı. Lider futbolcunun tanımı da bu zaten.

2 yorum:

  1. Attığı gol bile imza bir goldü. Drogba nasıl oynar onun gücü karşısında savunma nasıl aciz kalır anlatan bir goldü. İlk bakışta basit bir kafa golü gibi gelse de kesinlikle öyle değildi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir