8 Haziran 2020 Pazartesi

Hasan Ali Kaldırım & Galatasaray, bu soruya kesin bir yanıt veremem


Sözleşmesi biten bütün yerlileri Galatasaray'a yazmaya başladılar. Hasan Ali Kaldırım da onlardan biri. Caner Erkin'i Fenerbahçe'ye, Hasan Ali Kaldırım'ı ise Galatasaray'a ısrarla yazmaya başladılar. Kesin olan şu gibi, Hasan Ali Kaldırım / Fenerbahçe yolları ayrılıyor. Bonservis ödemek istemeyen takımlar adına da haberlerde okuyoruz. Bu transfer döneminde, sözleşmesi biten yerliler için oldukça agresifiz. O isimlerden biri Hasan Ali Kaldırım mı olur sorusuna ise kesin bir yanıt veremem.

Şener Özbayraklı'da böyleydi. Mariano / Linnes hattında çok ihtiyacımız var mıydı tartışsak da o transferin gerçekleşmesi kimseyi şaşırtmadı. Yeni sezonda da sol bekimizde Saracchi devam edecek. Yedeği için de Linnes yine alternatif, bir de Emre Taşdemir dönecek. Orada da 2. bir sol bek için ne denli bir gereklilik var bilmiyorum. X futbolcunun sözleşmesi bitebilir ama bu maliyeti olmadığı anlamına gelmıyor. Yıllık ve imza ücretini kimse konuşmuyor.

Yaşı da 31 oldu. Artık genç değil ve günü kurtarmak adına bir hamle olur. Bu tarz transferleri ağırlıklı olarak Başakşehir yapıyor. Bence oraya da gidecektir. Galatasaray adına öncelik olduğunu düşünmem ama transferi isteniliyorsa da şaşırmam. Hocanın, Milli Takım'da da kullandığı yerliler adına pozitif bir düşüncesi oluyor. Tanıdığı yerlileri istiyor ve genellikle de istediğini alıyor. Biraz maliyet konusuna da takılıyorum. Fenerbahçe'den geliyor, 2. bir sol bek adına fena ücreti yoktur. Bu da zorlar.

Yıllardır Fenerbahçe'de oynasa bile çok tartışılıyor. Belli bir dönemden sonra her yerlinin tartışıldığı gibi. Mehmet Topal da tartışılmaya başlanmıştı, bugün de Hasan Ali Kaldırım tartışılıyor. İyi işleri olduğu gibi, yetmediği konu da çok. Savunması sallanmaya başladı, hücumda da istenilen katkıyı veremiyor. O pozisyona yıllardır transfer bekleseler de yapmıyorlar. Bu süreçte de forma Hasan Ali Kaldırım'a geliyor ve tepkinin oranı artıyor. Sabri Sarıoğlu sürecine benzetiyorum biraz da.

Galatasaray'da Saracchi'yi kesmek zor. Hatta ben Emre Taşdemir'den dahi umutluyorum. Kayserispor günleri müthiş geçmese de oynama istikrarını kazandı ve daha genç. 2. bir sol bek adına da maliyetsiz bir alternatif. Hasan Ali Kaldırım da 2. bir sol bek adına kağıt üzerinde iyi ama anlamsız maliyet olacaktır.  Çok katı durmamakla birlikte, gerekli de görmüyorum. Başakşehir'e gitmesi beklentim. Clichy'nin boşluğunu maliyeti düşürerek dolduracaklardır.

26.04.2020 tarihli yazı..

10 yorum:

  1. Gereksiz olur Saracchi ve Emre Taşdemir degisimli oynarlar
    Su an icin bonservisi elinde 4 futbolcu bence transfer edilecek bunu kac aydir seninle beraber burada yorum yapıyoruz kendimizce:
    Mert Hakan Yandaş
    Emre Kılınç
    Arda Turan
    Ogulcan Çağlayan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaya ve Erdoğan Yeşilyurt'u da ekle bence.

      Sil
    2. Mesela stoper rotasyonunda kimleri gormek isterdin biraz da gerçekçi olmak şartıyla

      Kaan Ayhan
      Liyundama
      Emin Bayram
      Alt yapi
      Yerli stoper(Semih de ola bilir )

      Sil
    3. Kaan Ayhan hiç gerçekçi değil. 12 - 15 milyon avro arasında en kötü değeri.

      Luyindama, Marcao, Donk, Semih Kaya, Emin Bayram derim. Benim gerçekçi rotasyonum bu :)

      Sil
    4. Marcaoyu satış listesinde görüyorum ben
      Yeni düzende Kaan icin maks 7 milyona biter
      Marcao minimum 15 milyon eder
      Bize mutlaka ilk 11 icin ez az 4 kisi yerli lazım takim ruhu adina cok onemli zaten en iyi oldugumuz son donemlerde en az kadromuzda 4 yerli vardi
      Uefa kupasi kadrosunda 7 yerlimiz vardi
      Bu takimdaslik adina cok önemli

      Sil
    5. Ben görmüyorum, Kaan Ayhan da 7 milyon zor bence. Marcao kıymetli. Kaan da direkt o özelliği karşılar mı emin değilim. Takımdaşlığın yerlisi yabancısı yok.

      Sil
  2. Hazır nostalji yazılarına başlamışken, bir Necati Ateş yazısı rica etsek :)

    YanıtlaSil
  3. İsteyeceği maaş önemli olmaz diyemem çok iyi oynadığı dönemler var çünkü. Ama senin dediğin gibi tam başakşehir'e göre bir transfer bu da. Ya da Beşiktaş'la Caner-Hasan Ali değişimi de yapabilirler

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir