13 Nisan 2020 Pazartesi

Mario Balotelli & Galatasaray, ya tutarsa mantığından herkes sıkılmıştır


Böyle bir transferin gerçekleşmeyeceğinden emin olduğumu söyleyerek başlayayım. Söz konusu transfer olduğunda ısrarla "daha genç ve düşük maliyetler" üzerinde duruyoruz. Bunun için de futbolcu satışı olmazsa olmaz noktamız. İlla tecrübeli isim alınacaksa dahi, az maliyete büyük fayda noktasına bakılacaktır. Gidip de Balotelli gibi bir isme milyon avro'lar vermezsin. Üstelik ihtiyacın da yokken.

Zaten elinde Falcao gibi bir star var. Hatta onun da maaşı bugünlerde sorgulanıyor, yarın düşüşü de konuşuruz. Birçok futbolcuda olacağı gibi. Ufukta da dönmesi beklenen bir Diagne var. Gönderemezsen kalır, yapacak bir şey yok. Çin ya da Arap kulüpleri desek de, korona hadisesinde ne olacağını görmek zor. Ocak ayında Çin opsiyonu varmış, hastalık davasına gidememiş. Aylardır da oynayamıyor, bunları da düşünmeli.

Her şeye rağmen, Andone yerine bir transfer düşünülüyordur. Ön alanda daha çalışkan, takımın mücadelesini ve hareketliliğini yükseltecek bir forvete ihtiyaç var. O da "scout" temelli olur diye düşünüyorum. Balotelli, Galatasaray'ın gündemine girmemiştir bile. Çok iyi bir menajeri var ve bu dönemden haber siparişine başladı. Mutlaka iyi bir takıma da imza attırır. Hala 29 yaşında bu arada, 30'u bir türlü devirmiyor.

Balotelli'nin bulduğu şansı bu Dünya'da az isim bulmuştur. Inter, Milan, Liverpool, Manchester City, Nice, Marsilya. Nice döneminde parlamıştı mesela, iyi bir sezondu. Takımları da oldukça iyiydi. Kalmayı düşünebilirdi ama 1 sezon ancak durdu ve para diyerek Marsilya'ya gitti. Sonrası yine duraksama. Bu sezonu da Brescia'da geçiriyor ve son transferlerinin hepsi bedelsiz şekilde gerçekleşmekte. Onu alan 1 sezonluk sözleşme veriyor ve genelde umduğunu bulamıyor.

Bu sezon da 19 maçta 5 golü vardı. Yine iyi bir sezon geçirdiğini söyleyemeyiz. Müthiş bir kalite, olağanüstü bir fizik ama kafa farklı çalıştığı için futbola doğru odağı vermiyor. Vermediği için de oradan oraya sürükleniyor ve forma giydiği takımlar da kademe kademe düştü. Balotelli'yi anlatmaya gerek yok, herkesin tanıdığı bir futbolcu. Sorunlarıyla gündeme gelecek ve yönetilmesi oldukça zor. "Ya tutarsa" mantığından ben de sıkıldım, biraz da tutacak isimler üzerinden Fatih Hoca'nın işini kolaylaştıralım.

4 yorum:

  1. falcao türk futbol tarihinin son "star" transferi olarak tarihe geçecek muhtemelen,hatta seneye 3büyükler dahil hicbir takımda milyon yuro diye bir kavram duymayacağız diyebilirim maas bağlamında,bunları ancak premier ligde duyabiliriz belki birde bayern münihte,bugün marca gazetesinde barcelonanın messi dahil 9oyuncusuna %70 maaş indirimi teklif etttigini okudum,kabul etmiyorsanız herkes sözleşmesindeki kalan garanti para kadar fesih bedeli getirsin ve serbest kalsın denilmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyarız da, bu denli atılımlar bir süre zor. İşler rayına girince yine bozarız ekonomik dengeleri.

      Sil
  2. Böyle bi adamı kim niye ister takımında anlamıyorum. Adamın sorunları var odaklanmiyor futbola bunu kabul etmek varken niye yazılır anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajeri o kadar güçlü ki sizi mecbur bırakabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir