12 Nisan 2020 Pazar

Neill için yanlış zamanda geldi deriz ya, Meira için daha fazlası geçerli


Karşıma o kadar fazla çıkmaya başladı ki anmadan geçmeyeyim dedim. Hatta Meira'nın satışı üzerinden Uefa Kupası nasıl kaybedilir sorusu da cevaplanır. Geçen günlerde o konu hakkında yazdım. Hamburg'a elenmemizin temel nedeni stoper rotasyonunun içinin boşaltılması. Birçok sakatın var, bunun üzerine gidip bir de Meira'yı Zenit'e satıyorsun. Senin için transfer dönemi de bitmiş bu arada, yerini doldurman imkansız.

O dönem de Kewell ve Baros gibi iddialı transferlerimiz vardı. Kewell - Lincoln - Arda - Baros hattının hücumda verdiği keyfe ayrı olarak değiniriz. Orada da Skibbe'nin müthiş bir imzası var. Son yıllarda gördüğümüz en organize hücum hattından bahsediyorum. Meira ise Kewell ve Baros gibi transferlerin gölgesinde kaldı gibi görünse de çok iddialı bir isimdi. "Yeni Popescu" arayışları deriz ya, kağıt üzerinde kalite olarak en yakınıydı.

Portekiz Milli Takım stoperinden bahsediyoruz. Teknik ve pas gibi özellikleri üst düzeydi. Bir video vardı, hatırlayanlar olur. Kewell, Lincoln ve Meira aralarında paslaşıyorlardı. Meira'nın tekniğiyle alakalı fizik sahibi olmak adına en iyi görüntülerden biri. Stuttgart'dan 4.5 milyon avro'ya transferi de bence çok başarılı bir işti. Henüz 30 yaşındaydı, en iyi günlerini yaşaması gerekiyordu. Savunmaya liderlik edecek, pas oyunun yükseltecek bir stoper.

Biz ise onu ilk etapta orta sahada başlattık. Teknik ve pas özelliği o kadar iyiydi ki bu pozisyonda da sırıtmadan oynardı. Yine de en iyi olduğu yer değil. Haliyle de beklentiyi karşılamadı gibi göründü. Sonra stopere geçti ama takım da dengesiz. Hücumu iyi ama alternatifsiz, orta sahası ve savunması ise iyi değil, alternatifi geçtim. Meira da o yapı içinde çok fazla öne çıkamadı. Yine de vazgeçmek için erkendi. Popescu da ilk geldiği günlerde benzer süreçleri yaşadı.

Neill için deriz ya "yanlış zamanda geldi" diye. Meira için de bu geçerli. İyi bir yapı değildi bence o. Bazı basit hatalar da eklenince taraftarın algısı değişti. Bu algı da Meira'nın satış sürecini hızlandırdı. Bülent Korkmaz'ın tek isteği "Meira'yı satmayın" olmuştu. Yönetim ise sağ olsun sattı. 6 milyon avro almıştık, 6 ayda 1.5 milyon avro'luk kar. Kaybedilen Uefa Kupası'yla ise çok daha fazlasını kaybettik tabii.

Emre Aşık / Hakan Balta'ya düşmüştü rotasyon, yedekleri de Semih Kaya'ydı. O dönem Hakan Balta da stoper oynamaya başlamamıştı. Emre Aşık kırmızı kart gördü, hoca Semih Kaya'yı ateşin içine atmadı ve Kewell stoper oynadı. Meira olsa belki görüntü değişecek, daha rahat hareket edeceksin. Hamburg'u da elemiş olacaktın. Bu kadar kontrolsüz hareketi cidden aklım almıyor. Adnan Polat döneminin her anında mutlaka bir skandal patlıyor.

4 yorum:

  1. Adnan Polat döneminde yapılan saçma sapan transfer planlamaları Hamburg ve ertesi sene Atletico Madrid'e elenmemize sebep oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yılda da bu kupayı kazanmak oldukça olasıydı. İmkan vardı yani.

      Sil
  2. Figolu Rui Costali takımda stoper oynuyordu bu adam. O dönem meiranin gelişine çok sevinmiştim. Az durdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevindim ama dediğin gibi kısa durdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir