30 Nisan 2020 Perşembe

Nuri Şahin'in adı geçmese de, geçmesi yakındır


Bild'in haberine göre, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Nuri Şahin'in Werder Bremen'le yolları ayrılıyor. Bu haberin ardından da Nuri Şahin ismini birçok Türk takımı için okuyabiliriz. Hatırlarsınız, sezon başında Galatasaray için de yazılıyordu ama yalanlanmıştı. Şu an adı geçmese de, geçmesi yakındır. Yine de bu transferin gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Galatasaray'ın, hatta ülkenin mevcut yapısına ne kadar doğru olur bilemedim.

Futbolu bırakırsa da şaşırmam bu arada. Uzun zamandır akademik anlamda adımlar atıyor ve teknik direktörlük konusunda da çalışmaları var. Bu işi iyi yapacağını düşünüyorum. Teknik direktörlük kariyeri, futbolunun daha üstünde yer alacaktır ve bunu da Avrupa'da yapacak. Yaşı 31 olsa da, Almanya'da bu yaşlarda teknik direktörlük yapan birçok isim var. Bu uğurda genç yaşta futbolu bırakıp, teknik direktörlük adına adımlar atıyorlar.

Nuri Şahin'in futboluna lafım yok. Müthiş bir oyun aklı ve pasör. 4-3-3 oynasan, Fenerbahçe deplasmanında Seri'yi kullandığın pozisyonda müthiş iş de çıkarır. Önüne 2 tane tempolu orta saha koyduğun an orada yükselirsin. Bunu yapar mıyız işte sorun o. Nuri Şahin de 31 yaşına geldi, geçmişinde daha kırılgandı. Werder Bremen günlerinde ise Dortmund'daki son yıllarına göre çok daha istikrarlıydı.

Belki müthiş bir farkı olmadı ama en azından sakatlık geçmişini arkasında bıraktı. Yer yer oyunun 2 yönünü de oynar ama hız ve tempo düşmeye başladı. Sertliği ve mücadele tarafı da sorun olur. Bu yüzden de onu alacak takımın, saha içinde taşıması gerekiyor. Nuri Şahin'e göre bir yapı olursa, o da oyun aklı, teknik ve pas özelliğiyle farkını ortaya koyar. Diğer türlü ise, 8'e yaz ve 4-2-3-1 oyna tarzıyla zor görüyorum. En azından bu ligin sertliğinde.

Abdullah Avcı göreve devam ediyor olsa düşünmeden transfer ederdi. Ona en çok inanan teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Fatih Hoca döneminde ilk kez Milli oldu ve takımda yer almıştı. Hoca da iyi tanıyor ama Galatasaray yapısında, özellikle de sezon başında olanlardan sonra zor bence. Seri yerine Nuri Şahin demek bizi ne kadar güçlü kılar bilemedim. Bonservisinin elinde olacak olması mutlaka avantaj. 

10 yorum:

  1. Abi bu seneki Selçuktan beklediğimiz rolü daha iyi oynayamaz mı? Pasör orta saha yedeği olarak eksiğimiz var. İkinci yarılarda girip iş yapar diye düşünüyorum. Nuri de Galatasaraylı, belki futbolu bırakmadan GS forması giymek ister bu rolde de olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O rol değil de, direkt Seri yerine gelir. Onu da oynar ama takımın yapısı mühim. Nzonzi gibi kaybolmak da var işin ucunda.

      Sil
  2. Ben Nuri gibi bir karakteri Galatasaray'a cok yakistiriyorum makul bir kontrata evet derse gelmesine mutlu olurum. Ama hoca dusunmese bile yonetimin stratejik olarak ilgilenmesi ve pazarliklari kizistirmasi gerekir. Biz ilgilenince Fenerbahcenin 15 tane orta sahasi da olsa devreye girecegini herkes biliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakter, futbol yapısı mükemmel, hiç lafım yok. Ama oyun yapımızı bilmediğimden yorum yapamıyorum.

      Sil
  3. sen de yazmışsın, futbolu bırakırsa şaşırmam diye. böyle bi oyuncunun ne işi var bizim takımda. verilecek tek rol bu sezonki selçuk inan rolü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futboluyla alakalı değil ama bu dediğim, teknik direktörlük çalışmalarıyla alakalı.

      Sil
  4. Nuri gibi bir oyuncu varsa ona uygun bir sistemle oynamak zorunda kalıyorsunuz. Dortmund'un şampiyon olduğu efsane sezonda Nuri uzun atar Lucas Barrios bitirirdi. Biz birçok maçı rakip sahaya yüklenerek oynadığımız için Nuri'nin etki göstermesi zorlaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok doğru. Nzonzi'de bu sorunu yaşadık. Aynı durum doğabilir.

      Sil
  5. abi sıfır şakayla söylüyorum, nuri geleceğine selçuk devam etsin. saha içindeki katkıları bence eşit olur (yani ikiside vasata bile çıkamazlar) ama en azından selçuk buranın havasını suyunu biliyor, kaptanlık yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri Şahin şu an Bundesliga'da 11 yalnız, bence tempoları ve çalışkanlıkları bir değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir