12 Haziran 2020 Cuma

Omar Elabdellaoui & Galatasaray, Mariano'nun ayrılık mesajı


Mariano, gideceğim mesajını iyiden iyiye veriyor. 1 yıl daha tutarız gibi düşünceler bu noktada rafa kalkacaktır. Mariano ülkesine döner, Linnes'in de yüksek ücretiyle devam edilmez. Sağ bekin sadece Linnes'e bakamacağını Ocak ayında gördük. Alternatif anlamında iyi ama iş direkt 11'e baktığında sorunlar ortaya çıkıyor. Alternatif olmak için ise ciddi bir yıllık ücreti var. Maliyetleri düşürürken ilk olarak konuşmamız gereken futbolculardan olacak.

Şener Özbayraklı'yı ise konuşmuyorum bile. Hiçbir haliyle olmadı ve olacak gibi değil. Eğer Linnes de gidecekse, yerli alternatifi konuşmak durumunda kalacağız. Mariano yerine ise mutlaka bir transfer bekliyorum. Satış yapabilirsek "scout" ağırlıklı bir hamle olur. Yapamazsak ise bonservisi elinde ya da kiralama yöntemiyle bu iş olur. Omar Elabdellaoui'nin sezon sonunda Olympiakos ile sözleşmesi bitiyor ve sözleşme uzatmaya da yanaşmıyor. Bu anlamda olası bir hamle.

Mariano ayarında bir tekniği olmasa da, iyi yönde katkı verebilir. Teknik, pas, orta ya da savunma özelliği birbirine denk. Ortalamanın bir üstü diyebiliriz. Temposu ise iyi düzeyde, o noktada iyi iş görür. Bu sezon 38 maça çıktı ki o anlamda istikrarı büyük. Olympiakos formasıyla geçirdiği uzun yıllar var. Yaş 28, belli ki bir yukarı seviyeyi zorluyor. Onun da kıramadığı bir kabuk var. Forma giydiği takımların ayarına bakınca bu görülüyor. Norveç Milli Takım formasını da 44 kez giydiğinin altını çizelim.

Maliyetleri bu şekilde düşürebiliriz. Mariano 2i3 milyon avro kazanıyor, Omar Elabdellaoui'nin ücreti ise 1.5 milyon avro'yu geçmemeli. Hatta 1.2 milyon avro'lara düşse ne kadar güzel olur. Linnes sırıtıyor işte, 1.6 milyon avro alan bir alternatif olmamalı. 900 bin avro'lar aldığı dönem oldukça değerliydi. Sözleşme uzatmasını ben de alkışladım ama olmadık bir rakam aldı ve haliyle de futbolcunun önemi düştü.

Omar Elabdellaoui'nin sıkıntısı istikrarıyla öne çıksa da çok fazla gol / asist noktasında tabela yapmıyor. Temposu gayet iyi, sağ kanada hız getirir. Savunma aksiyonu mutlu eder, hücum aksiyonu ise üzmez. Mariano gibi bir akıl olmasa da tempo konusunda kıymetli olur. Kariyerinin en olgun ve iyi dönemlerine geliyor, bunu da Galatasaray'la sağlayabilir. Bonservisi elinde futbolcuları konuşurken de daha makul isimler gündem olmalı.

14.04.2010 tarihli yazı..

5 yorum:

  1. Linnes çok kazanmıyor ki güvenilir bir adam hem sağ hem sol bek oynayabiliyor. Bonservis kazanacaksak gidebilir tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenilir de alternatif için yüksek rakam bence. As oyuncu maaşı.

      Sil
  2. Linnes 1.4m alıyor ve maç başı yok. Maç başı diyip geçme ortalama 200 bin demek. Yani 1.2 + maç başı gibi de alabilirsin az değil ama çok da değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla abi, düşürmeli maaşı. Alternatif için yüksek. Donk daha garanti isim mesela, onun da maaşı yüksek.

      Sil
  3. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/755432

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir