8 Nisan 2020 Çarşamba

Oynadığı dönemleri düşünerek, sizce hangi stoper ikilisi?


Twitter'da "oynadığı dönemleri düşünerek, en iyi stoper ikilisi?" diye sordum. Popescu / Bülent Korkmaz ikilisini de adaylar arasına koymama nedenim açık farkla kazanacaklarının garanti olmasıydı. Galatasaray'a geçtim, ülke sınırlarında da daha iyi bir ikili izlemedim. Çocukluğum onlarla geçti ve kazanmadıkları zafer de kalmadı. Bu biraz daha 2000 sonrasına yönelik anket diye düşünün. Bireysel performansları değil de, ikili olarak düşünerek.

Kazanan ise Ujfalusi / Semih Kaya ikilisi. Oyların yüzde 45.6'sını aldılar. Benim tercihim onlar olmazdı ama kazanmalarını da bekliyorum. O dönem için oldukça iyi bir ikiliydi. Tabii benim onları seçmiyor olmam "oynadıkları yapıyı" düşünüyor olmamdan. Çok iyi bir takımdık ve herkes birbirini tamamlıyordu. Önlerinde Selçuk İnan / Melo, bekler Eboue / Hakan Balta, kalede ise Muslera. Ujfalusi tecrübe, Semih Kaya ise yeni yeni yükselen genç yetenekti. Birbirlerini iyi tamamladılar ve unutulmayacak bir ikili oldular.

Song / Tomas ikilisi ise yüzde 27.9 ile ikinci oldu. Benim tercihim de onlardı. Bu ikili için ayrı bir yazı da yazmayı düşünüyorum. Unutulmayacak ve birbirini iyi tamamlayan bir ikili. O dönem de kağıt üzerinde çok güçlü kadrolarımız yoktu. Yukarıda saydığım isimlere bakın, bir de şimdi yazdığıma. Orta sahada defansif anlamda sadece Conceicao, Saidou ve Inamoto, Cihan Haspolatlı sağ bek, Orhan Ak sol bek ve kalede Mondragon. 2 seneleri Gerets'le geçti ki, çılgın hücum düzenini konuşmuştuk. Bu yapı içinde ayakta kalmak hiç kolay değil. Belki de en istikrarlı ve güçlü yanımız bu ikiliydi.

Luyindama / Marcao da yüzde 24.6 ile 3. sırada. Kağıt üzerinde bakınca en potansiyelli stoper ikilimiz onlar. Henüz yaşları genç ve önlerinde uzun yıllar var. Geçen sezon gösterdikleri uyum da oldukça iyiydi. Sadece yarım sezon içinde bu uyumun geliştiğini söyleyelim. Yine de 3. olmalarını doğal görüyorum. Hatta fazla bile oy almışlar. Bu da şu an onları izliyor olmamız olmaktan olabilir. Eğer uzun süre daha birlikte oynayabilirler ise 2-3 yıl sonra bu anketin sonucu değişebilir. Şu an için doğal.

Chedjou / Hakan Balta ikilisi de doğal olarak yüzde 2 ile 4 oldu. İkililer olarak düşündüğüm için onları listeye aldım. Uzun süre birlikte oynadılar ve kazanılan 1 şampiyonluk var. Oyun kurma anlamında listenin en iyisi onlar ama savunma aksiyonları o kadar da istikrarlı değildi. Haliyle de düşüşleri keskin oldu. Servet Çetin / Emre Güngör, Denayer / Serdar Aziz gibi ikilileri yazmama nedenim bu kadar uzun süre birlikte oynamamış olmaları.

15 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben kendi izlediğim dönemleri paylaşıyorum daima. Onlara yetişemedim :) Aslında yetiştim de, net hatırlamıyorum.

      Sil
    2. Falco nun harika bir tekniği vardı. Libero oynardı. Stumpf ise müthiş güçlüydü kolay kolay hava topu kaçırmazdı tekniği iyi değildi ama gücüyle bu açığını kapatırdı. Birebir de kolay kolay adam kaçırmazdı. Lakabı ayıboğan dı. Iyi bir ikiliydiler

      Sil
  2. song tomas. güç hız tecrübe her şey vardı.

    YanıtlaSil
  3. Ben song Tomas ikilisine oy verdim bence de çok iyi ikililerimiz olmasına rağmen dönem bazında en sağlam ikili

    YanıtlaSil
  4. başlığı görür görmez aklıma song-tomas geldi. ankette 1.olmamalarına şaşırdım doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlar yakın döneme daha odaklı ya da genç arkadaşlar yoğunlukta :)

      Sil
  5. Ujfalusi-Semih ikilisinin oynadığı sezon 40 maçta 22 gol mü ne yemiştik. Tabi Muslera faktörü de etkili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm takım etkili. Takım oyunu da üst seviyedeydi. Song / Tomas'ın takımlarında çok fazla sorun ve eksiklik sayarız.

      Sil
  6. Abi benim tercihim kesinlikle Tomas-Song
    Onlar kadar son yillarda bir birini tamamlayan ikili gormedim

    YanıtlaSil
  7. Semih-ujfalusi deyince herkesin aklına doğal olarak o sene oynanan baskın futbol geliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir