17 Nisan 2020 Cuma

Üzerine yüklenmesi gerekiyordu, o ise keşke Galatasaray'a gelmeseydim modundaydı


Kendisini bugünlerde Survivor'da izlemekteyiz. Yaşı yeni 30 oldu ama sezonun ortasında aktif futbola ara verdi ve yarışmaya katıldı. Bu da zaten Sercan Yıldırım'ın futbola bakış açısını en doğru şekilde anlatıyor. Şu işe o kadar kafa yormadı ve mental olarak gelişmedi ki, böyle bir potansiyel 30 yaşında futbol dışında yarışmalara katılıyor. Geçmişine baktığınızda da ciddi bir potansiyel, Bursaspor'la kazanılan şampiyonluk, Galatasaray ve Milli Takım günleri var.

Fatih Hoca döneminde ilk kez Milli Takım forması giymişti diye hatırlıyorum. O dönem hemen hemen herkesin büyük hayali Batuhan Karadeniz / Sercan Yıldırım ikilisiydi. İkisi de ciddi potansiyel ama kariyerlerinin ilerleyiş şekli birbirine benzer. Biri Survivor'da yarışıyor, diğeri ise alt liglerde dolaşıyor. Batuhan Karadeniz'i de yakın zamanda Survivor'da yarışırken görürüz. Türk futbolunun gençleri bir dönem bu durumdaydı.

Sercan Yıldırım, Bursaspor'da tartışılmaya başladığı dönemde Galatasaray'a gelmişti. 21 yaşındaydı ve kazanılması durumunda iyi bir transfer olacaktı. 3 milyon avro gibi bir bonservise transfer etmiştik. Fatih Hoca'nın Milli Takım'a da aldığı bir gençti, bildiği oyuncuları değerlendirmeyi sever. Sercan Yıldırım da ilk etapta Baros / Elmander ikilisinin alternatifi oldu. 2011 / 2012 sezonunda toplamda 24 maçı var ve 3 gol 3 asist yaptı.

Bir dönem hemen hemen her maç oyuna da giriyordu. Sonrasında Baros sakatlandı, 11 şansı buldu ama değerlendiremedi. Necati Ateş transferinin ardından da hiç şans bulamadı. 2012 / 2013 sezonunun ilk yarısında Burak Yılmaz / Umut Bulut gibi isimler gelince iyice formayı unuttuk. Ocak ayında da Sivasspor'a kiralandı. Bu durum da Şanlıurfaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor'la devam etti. O Bursaspor günlerinde biraz ışık verdi. Hamza Hamzaoğlu da kendisine bir kamp döneminde şans vermeye kara verdi.

Futbolcunun kafası çalışacak, biraz düşünmeli. O dönemde Galatasaray'a küfür edilirken ses çıkarmadı, hatta güldü. İlginç gol sevinçlerini de ekleyince doğal olarak Galatasaray taraftarının büyük tepkisini kazandı. Hamza Hamzaoğlu, kendisini takımda tutmak istese de taraftar istemedi ve gitti. Serdar Aziz transferinde takas olarak giden isimlerden biriydi. Sonrası da yokuş aşağı zaten, konuşmaya dahi gerek yok.

Ciddi anlamda potansiyeli vardı ve kullanamadı. Ya da kullanmak istemedi. İlk piyasaya çıktığı günleri hatırlayın, Messi ile kıyaslanıyordu. Çok seriydi, patlayıcı gücü yüksek ve teknik özelliği ciddi seviyedeydi. Karar alma mekanizması ve fiziği tartışılıyordu. "Ben oldum" havasına girdikten sonra ise her şeyini tartıştık. 21 yaşında Galatasaray'a geliyorsun, takımın başında Fatih Hoca var ve neredeyse her maç sonrasında oyuna girmişsin. Üzerine yüklenmesi gerekirken, keşke Galatasaray'a gelmeseydim moduna girdi.

10 yorum:

  1. Çok antipatik gelirdi bana. Beyni olmayan topçulardan.

    YanıtlaSil
  2. Elmander'in ilk gölündeki topuk pasıyla asistini hatırlıyorum, fazlası yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsunspor maçı. Deplasman Samsun maçında da iyiydi. Bir de sonradan girdiği Bursaspor maçında.

      Sil
  3. Futbolu geçtim bence Survivor'da da iyi değil. Artık Sercan için böyle etkinliklerden ve spordan geri çekilme zamanı gelmiş gibi.

    YanıtlaSil
  4. Kafasının çalışmadığını Survivor'da da görüyoruz :)

    YanıtlaSil
  5. tuvana türkay ceyda ateş gibi sevgilileri oldu şimdi nisa gibiler madara ediyor :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir