25 Mayıs 2020 Pazartesi

2. Lig'den 96 puanla çıktığım gibi, 1. Lig'den de 96 puanla çıkıyorum


Samsunspor serisinde 2. sezonu geri bırakmış bulunmaktayım. Çizgiyi bozmadım ve 2. Lig'den 96 puanla çıktığım gibi, 1. Lig'den de 96 puanla çıkıyorum. 2. Lig'de 100 gol atmışım, 1. Lig'de 99 gol. 31 galibiyet ve 3 beraberlik, istatistikler birbirine oldukça benziyor. Son dakikada kazandığım 3-4 maç oldu tabii. Yenilgi eşiğine hiç gelmedim, oynadığım tüm maçlarda bariz üstünlüğüm vardı. Kadro mühendisliğini doğru uyguladığını düşünüyorum. Başarının sırrı biraz da bu.

Samsunspor'un imkanları diğer takımlara göre daha iyi dursa da, maddi anlamda eksiye yöneldiğim an ister istemez oldu. Bu liglerde gelir yok maalesef, bir an önce Süper Lig'e adım atmak gerekiyordu. Ben de, beklediğim gibi zorlanmadan Süper Lig'e adım attım. Başarı geldikçe de kulüp sahibi imkanları genişletmeye başladı ve bu noktadan sonra büyüme başladı diyebilirim. Süper Lig'de de mutlaka hedeflerim olacak. İlk etapta Avrupa'yı kovalamayı düşünüyorum.

İstikrar ve yerli çizgisi. Bu 2 noktayı önemsiyorum. Bu tarz takımlarda kadro istikrarını korumak zor olsa da, çabam iskeleti korumak yönünde. Bu anlamda da birçok adım attım. Şahverdi Çetin, Yunus Akgün, Muhammed Sarıkaya gibi isimlerin kira sözleşmesi devam edecek. Alt ligden bu yana takımda olan Süleyman Luş gibi isimlerle de şimdilik yola devam. Ersin Zehir'in bonservisini aldım, Erkan Eyibil de ligin 2. yarısında kiralık olarak geri döndü. Bu isimler benim kadromun iskeletini oluşturuyor.

Rahmetullah Berişbek de bu istikrarın parçalarından olsa da, ligin 2. yarısına girerken Trabzonspor'un teklifini kabul etmek zorunda kaldım. Maddi anlamda eksideydik, bu sayede artıya geçebildik. Onun yerine de Erencan Yardımcı'yı ısındırdım. Galatasaray kariyerlerimde de Erencan Yardımcı'yı sol açık gibi oynatıyordum ve iyi bir futbolcuya evriliyordu. Burada da aynısı oldu ve iyi bir sol kanat forvet kazanmış oldum.


Transferler bu şekilde. Mehmet Özcan, Erencan Yardımcı, Burak Yeşilay ve Ocak ayında gelen Ertuğrul Ersoy büyük etki etti. Bu futbolcuların maddi getirisi de büyük olacaktır. Rahmetullah Berişbek de getirdiği bonservis bedeliyle bize nefes aldırmıştı. Mutlaka çoğu isme teklifler gelecek, bakalım kaçını kadroda kurabileceğim. Şu an imkanlarım var ve hedefler büyüdü. İstikrarı bozmak, yerli ağırlığını da kullanmaya devam etmek istiyorum.


Taiwo Awoyini'nin altını çizmek isterim. Liverpool'da çalışma izni alamıyordu ve kiralık olarak aldım. 1 yıl daha yola devam edeceğiz. Çok çılgın bir gol istatistiği yakaladı. Sevdiğim forvet tipi, Çok hızlı ve fizik olarak güçlü. Bitiriciliği düşük görünse de golün her türlüsünü attı. Gelişerek devam edeceğini düşünüyorum. Kiralık sözleşmesi bittiğinde ise onu takımda tutmak çok zor olacak.

Sezona yönelik ise herhangi bir kırılma noktası yok. Yine kazanarak başladım ve öyle devam etti. Taktik istikrarım da devam ediyor. 4-2-3-1 düzeninde, Galatasaray'da kullandığım taktiklerle yola devam ediyorum. Pas ağırlığım yüksek ve tempoyu en üst seviyede tutuyorum. Hücumda da hızlı futbolcular olmazsa olmazım. Bu kariyer oldukça keyif verdi diyebilirim. Alttan gelmek keyifli. Samsunlu olduğum için de Samsunspor'la farklı bir bağım var.

2 yorum:

  1. hocam 10 yıl sonrasının türk milli takımı ve dream-team tahminlerini futbol manager oyunundan ilham alarak yaparsan ve bununla ilgili bir konu açarsan memnun olurum..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir